Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Peco rails code 55 of 80 voor ouder materieel? door Hans Reints
Vandaag om 13:01:07
Beneluxforum Kalender 2021 door Wim Vink
Vandaag om 12:57:46
Baan in Los Angeles door Wim Vink
Vandaag om 12:55:40
Verbindingsstukjes voor houten treinbaan door FLM1331
Vandaag om 12:52:19
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 12:51:18
Leuke film over een restauratierijtuig door Frank103
Vandaag om 12:45:09
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door Reinout van Rees
Vandaag om 12:43:53
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Reinout van Rees
Vandaag om 12:40:26
Eén leuke of mooie trein/spoor foto van je vakantie. door Josephes
Vandaag om 12:32:37
versterker uitgang LocSound5 door De eerste Ivo
Vandaag om 12:28:56
Koploper Delft stopt door arnout
Vandaag om 12:14:47
"Southern Pacific's Coos Bay Branchline in H0", een nieuwe thuisbaan. door Floris Dilz
Vandaag om 12:03:25
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door dh3201
Vandaag om 11:57:44
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door nkob
Vandaag om 11:50:49
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 11:49:27
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Rondje_HO
Vandaag om 11:21:59
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door Erik Mijd
Vandaag om 11:18:49
Rhätische Bahn in 0m; van Filisur naar Stuls door VvKan
Vandaag om 11:09:13
Schwarzburg door tuurtje
Vandaag om 11:00:04
Mooi weer om buiten te spelen door Rondje_HO
Vandaag om 10:47:24
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 10:00:29
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door sdz1976
Vandaag om 09:47:33
Worsteling over mogelijke uitbreiding van gekozen systeem door H0_trainiac
Vandaag om 09:25:26
Fremo module - Boerderij van Meurs door Harold Content
Vandaag om 08:28:23
artitec PLAN W vs LS Models door ES44AC
Vandaag om 07:26:40
Nieuws over oud spul in Colombia door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 06:02:29
Railways of Zimbabwe Beyer Garratt type 15 stoomlok door AndrevdG
Vandaag om 05:16:24
NS baan in Las Vegas door Daan in Las Vegas
Vandaag om 05:14:54
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 01:38:17
Olympische trein 2012, welke sluitsein? door Maarten.T
Vandaag om 00:54:53
  

Auteur Topic: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet  (gelezen 1893 keer)

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2570
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #15 Gepost op: 11 juli 2020, 12:17:32 »
Inderdaad, een nieuwe decoder kopen zou ook mijn advies zijn. De oude kun je altijd nog recyclen als functiedecoder.

FHJ Seller

  • Offline Offline
  • Berichten: 149
    • TCM Opnieuw beginnen met een modelbaan
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #16 Gepost op: 11 juli 2020, 12:22:16 »
Inderdaad, een nieuwe decoder kopen zou ook mijn advies zijn. De oude kun je altijd nog recyclen als functiedecoder.

Heeft geen zin als hij hem niet kan programmeren.
Anders zou hij hem gewoon kunnen gebruiken.
Mvg Frans
N spoor, HO spoor,
Lenz systeem, Roco systeem,
Roco Multimaus(Pro), Nanox-S88, Genli,
S88-XPress-NetLI, Software Koploper,
TCM modelbaan. Treinen Club Midden Nederland

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19106
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #17 Gepost op: 11 juli 2020, 13:29:42 »
Het is een Roco 10741, zie plaatje hieronder.
Digital is Cool - met de Lokmaus 1 en die 10741 - is ontwikkeld voordat cv-programmeren de standaard werd. Er was maar één manier van programmeren, wat we tegenwoordig register-programmeren noemen, dus dat hoefde ook niet te worden benoemd. Het is geen toeval dat het hele begrip cv niet in de handleiding voorkomt. Het is ook geen toeval dat de Lokmaus 1 al zo snel werd vervangen.

Ik ben het geheel eens met het advies een modernere decoder in de loc te prikken. De rijeigenschappen worden er een stuk beter van. Mijn advies zou dan wel een LokPilot zijn. Ervaringen uit 1999 zijn niet zo relevant. De allereerste lichting LokPiloten wilde nogal heftig op kleine stroomonderbrekingen reageren, maar dat werd snel opgelost. Sindsdien zijn de standaardinstellingen van de LokPilot perfect toegesneden op dit type Rocolocs.

Edit, plaatje toegevoegd.

« Laatst bewerkt op: 11 juli 2020, 13:43:23 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #18 Gepost op: 11 juli 2020, 13:48:35 »
Frans, en alle anderen die geantwoord hebben,

bedankt voor het uitgebreide antwoord.
Ik heb inmiddels een goedkope LaisDCC 860014 binnen. Even in een Lima loc gebouwd (omdat daar lekker veel ruimte in zit).
Werkte meteen. Kan kiezen uit 1-99 adressen (limiet van MM), en het eenvoudig veranderen.

Kan nu ook met de Arduino en een motorshield de boel programmeren en aansturen met JMRI.
De LaisDCC werd meteen herkend en gelezen door JMRI.

Dus..., nu bepalen of ik verder wil met DCC, hybride (Dinamo) of gewoon analoog blijven rijden.
Mijn idee is of Hybride, wat aardig in de papieren kan lopen, of Analoog. Daar heb ik al zo veel van (zie foto) . En niet een (op de BR290 loc met oude Lenz decoder na) is uitgerust met een decoder of er op voorbereid.







Wat is jullie idee? Digitaal, Analoog og Hybride?
« Laatst bewerkt op: 11 juli 2020, 13:50:17 door ron.kraaijkamp »

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11283
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #19 Gepost op: 11 juli 2020, 14:10:19 »
Hallo Ronald,
Dat is vriendelijk aangeboden.
Ik woon in Schoonhoven, in het midden van het land.
Ik zou eens langs kunnen rijden bij je.
Of de decoder opsturen met een gefranceerde retour envelope.

Groete, Ron

Als je dat wilt doe ik dat voor je ;) Ik hoor het wel via een PB.

Gouda

  • Online Online
  • Berichten: 1099
  • kaas, kaars en siroopwafel
    • Railclub Utrecht
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #20 Gepost op: 11 juli 2020, 14:16:15 »
Vraagje: ik zie Marklindoos en een Rocodoos waar 3-rail loks in zitten en de overige lijken mij 2-rail. Welk systeem wil je gebruiken? Een deel is volgens mij digitaal voorbereid en is redelijk snel te digitaliseren. Kosten alleen decoders.
lid van Railclub Utrecht en Fremo

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #21 Gepost op: 11 juli 2020, 14:30:16 »
Hallo Gouda,

Die Marklin loc is een Marklin/Hamo loc. Voor twee-rail gelijkstroom.
Van Roco heb ik geen drie-rail locs. Het meeste (nu hoor ik een vriend, die dit meeleest, hard lachen) is tweede hands aangeschaft en zit soms in een andere doos.

Ik heb alle locs en treinstellen open gehad om schoon te maken, soms te herstellen, en te smeren.
Geen digitaal voorbereidde gezien.

Dus zit nog steeds met de keuze. Het leuk van hybride is dat je langzaaam over kunt schakelen naar digitaal en het oude spul ook nog rijdt.

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2570
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #22 Gepost op: 11 juli 2020, 14:53:06 »
Heeft geen zin als hij hem niet kan programmeren.
Anders zou hij hem gewoon kunnen gebruiken.
Wel als hij het huidige adres gebruikt.

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #23 Gepost op: 11 juli 2020, 19:29:36 »
Geachte medespoorders,

Even offtopic, maar misschien hebben jullie ook adviezen voor de heer Ron Kraaijkamp waar hij eventueel hout kan halen voor de aanleg van zijn sporenplan?

met vriendelijke groet,
De vriend die meeleest  :-)

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2941
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #24 Gepost op: 11 juli 2020, 21:31:22 »
Moeilijke vraag. Hadden we nu maar winkels in elke stad waar je hout en gereedschap en schroeven en verf zou kunnen kopen....
Reinier

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19106
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #25 Gepost op: 11 juli 2020, 21:42:34 »
 :)
Nou, goede gespecialiseerde houthandels worden schaars.
Dus toch maar naar de bouwmarkt en dan goed uitzoeken op recht en heel. Valt driekwart af, maar je niks aantrekken van personeel dat wat vindt van je uitzoekerij.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #26 Gepost op: 11 juli 2020, 23:38:18 »
Geachte medespoorders,

Even offtopic, maar misschien hebben jullie ook adviezen voor de heer Ron Kraaijkamp waar hij eventueel hout kan halen voor de aanleg van zijn sporenplan?

met vriendelijke groet,
De vriend die meeleest  :-)
Hahaha, ja, dat hout moet nog gehaald worden.
Komt goed, een keer.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Locofiel

  • Offline Offline
  • Berichten: 198
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #27 Gepost op: 12 juli 2020, 13:18:58 »
Ron,

In Schoonhoven hebben ze toch wel een bouwmarkt?  ;D


Gr,

Dirk
DCC X-Bus, SPROG II/Decoder pro, 10761, mod I en mod II + Multimaus, Maus R2/3🙀 🚂. Begonnen met een houten duwtrein, daarna met opwindtreinen (Märklin en Bing), na deze opwindend periode op elektrische treinen (Märklin en LIMA) en via LGB naar ROCO DCC.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #28 Gepost op: 14 juli 2020, 10:47:22 »
Locofiel,

zeker. wel 1.
Ik had meer problemen met de drukte in de bouwmarkten i.v.m. corona. Ben niet bang, wel voorzichtig.
Net als mijn tuin. Geen planten in de bloembakken.

Heel thuis "werkend" Nederland liep in de bouw- en tuincentra.

Komt goed. Ik heb nu vakanie en denk donderdag hout te gaan halen.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #29 Gepost op: 16 juli 2020, 12:59:04 »
Ron,

In Schoonhoven hebben ze toch wel een bouwmarkt?  ;D


Gr,

Dirk
Vandaag hout gehaald.
Eerst bij de Hornbach langs. Was me te druk. Stonden verkeersregelaars het parkeren te regelen.
Doorgereden naar Gamma. Alles kunnen halen.
Als het goed is, is het morgen droog. Kan ik het eerste frams in elkaar gaan zetten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk