Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-02-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Syb030
Vandaag om 10:44:19
RAIL 2020 21, 22 en 23 februari, Houten. door Edde
Vandaag om 10:15:31
Dordrecht jaren 70 door NS264
Vandaag om 09:37:47
Videoritten 2020 door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 09:08:07
De fabriek - Spoor 0 door Daniels
Vandaag om 09:00:50
TGV Sud Est 01 "Patrick" met pensioen door VAM65
Vandaag om 08:43:36
Trekkracht verbeteren door Noordernet
Vandaag om 08:27:05
Bouwen met weinig bouwgelegenheid door 1200blauw
Vandaag om 07:54:05
Projekt 083-338 door Noordernet
Vandaag om 07:51:28
Frans loodsje et cetera door Tulpendaal
Vandaag om 06:25:20
Frans diorama 1:48 door BartvD
Vandaag om 05:50:59
BNLS Werkspoor - Mesu models NS 2000 door roadster36
Vandaag om 02:20:02
Doornvliet door HeRo
Vandaag om 02:17:51
Holland Rail DE2 verdient toch een plekje op de baan door Biesje
Vandaag om 01:29:45
Rail Force One Sharky 1:1 aanwezig tijdens On TraXS! in het spoorwegmuseum. door Jean-Pierre
Vandaag om 00:32:14
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
21 februari 2020, 23:56:48
BNLS-module: "Werkspoor-Kathedraal" door NS264
21 februari 2020, 23:23:43
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door NS264
21 februari 2020, 23:13:38
Putdeksels! door Sven
21 februari 2020, 23:12:27
Fasedraad analoog door Klaas Zondervan
21 februari 2020, 22:47:44
DB1613 Roermond op een dieplader. Bestemming bekend? door Forever Rocofan
21 februari 2020, 22:38:46
DR4018 eerste 4 outs zijn niet te gebruiken ondanks reset CV8=8 door Bert_Apd
21 februari 2020, 22:38:28
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Marc tramt
21 februari 2020, 22:06:08
Coöperatie de Eendracht door Harold Content
21 februari 2020, 22:03:43
Mardec, optocouplers raken defect. Suggesties? door Patrick Smout
21 februari 2020, 21:22:33
Modellen stofvrij maken door BCh
21 februari 2020, 21:03:47
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
21 februari 2020, 19:42:29
Baan in Los Angeles door NS264
21 februari 2020, 19:13:23
NS modelbaan Hoekdam H0 door NS264
21 februari 2020, 18:28:02
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
21 februari 2020, 18:07:40
  

Auteur Topic: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.  (gelezen 873 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 510
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #15 Gepost op: 24 januari 2020, 16:35:20 »
Meet ook geen spanning op de rails.
Nu weet ik niet als dat pas gebeurt als de usb werkt.


Mvg ronald

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 510
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #16 Gepost op: 24 januari 2020, 16:51:05 »
zie hier:


com 3 klopt...deze zie ik ook in apparaatbeheer staan.


trafo is fleischmann 6735     staat op 14V

Mvg ronald

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #17 Gepost op: 24 januari 2020, 16:56:03 »
Een trafo is geen stabiele voeding, hier kan de Sprog zelfs van kapot gaan. Alleen de voltage welke een piekspanning heeft van boven de 20V kan hem al defect doen geraken (zie handleiding, ik heb dit ook expliciet hierin vermeld).

Een trafo van 14V mag je x1,4 rekenen voor de maximale dc spanning. Het is een positieve rimpel wat hieruit geleverd word.

Je dient een stabiele dc voeding te gebruiken tussen 12 en 16V.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

BartvD

  • Offline Offline
  • Berichten: 278
  • Relax, it is only a hobby.
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #18 Gepost op: 24 januari 2020, 16:57:00 »
Misschien een stomme opmerking maar heb je de plus en de min goed. Hij doet het niet als je de plus en min van de trafo hebt omgewisseld.
Groeten uit Zeeuws Vlaanderen

www.flickr.com/photos/bvdoorn
Bij voorkeur in Schaal 0.

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #19 Gepost op: 24 januari 2020, 16:59:22 »
Wat voor voeding adviseren jullie?
Die in de handleiding zie ik nergens meer.

Mvg ronald
De Meanwell GSM36E15 (even zoekfunctie in de shop gebruiken).

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #20 Gepost op: 24 januari 2020, 17:01:07 »
Ik heb jaren op de Sprog II een fleishman groene transformator gehad, deze afgeregeld op 14 volt. Nooit problemen mee gehad tot de trafo van Fleishman van ouderdom stierf (natuurlijk op de spoel doorgebrand waar hij altijd op stond).

Mijn ervaring is dat de sprog best wel gevoelig zijn voor over belasting en te hoge spanning (dus niet boven de 15V). Dan doet ie et nie meer.

Maar zoals Martin al aangeeft, lijkt een instelling fout in JMRI. Die poort is namelijk best wel een dingetje.
Let op: de garantie vervalt als je de verkeerde voeding gebruikt. Dit word door de fabrikant ook expliciet vermeld. Vandaar dat we dit ook vermelden :)

Plus en min verwisselen kan ook een defect veroorzaken, maar hierover doet hij niet echt moeilijk.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

BartvD

  • Offline Offline
  • Berichten: 278
  • Relax, it is only a hobby.
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #21 Gepost op: 24 januari 2020, 17:04:35 »
@ Martin; Ja je hebt een stabiel voeding nodig doch heb zeer goede ervaring met dezelfde trafo van Fleishman. Old school maar lekker stabiel.
Het andere ding is, of hij krijgt hem aan de praat met deze trafo en dan adviseren we hem toch een goede trafo aan te schaffen, toch?? Of hij krijgt hem niet aan de praat en dan denk ik dat de sprog al kapot is. Jammer, want het zijn geweldig leuke dingen om goedkoop DCC te realiseren.

@Ronald; Ik weet niet welke PC je gebruikt. Mijn configuratie was met apple en dat geeft wat de poort betreft, zijn eigen uitdagingen. Maar weet ook dat Windows soms erg vervelend kan doen met aansturingen van de USB poort. Voorlopig even door puzzelen.
Groeten uit Zeeuws Vlaanderen

www.flickr.com/photos/bvdoorn
Bij voorkeur in Schaal 0.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 510
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #22 Gepost op: 24 januari 2020, 17:08:33 »
Gebruik windows laptop.
De sprog tweedehands gekocht.
En weet zeker van wie ik hem.gekocht heb...en betrouwbaar persoon was.

Mvg ronald

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #23 Gepost op: 25 januari 2020, 17:02:57 »
Hi Ronald, welke versie JMRI gebruik je hier?
Advies om de nieuwste [release 4.19.2][https://www.jmri.org/download/index.shtml] te gebruiken.

Egbert
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 22:57:17 door EgbertB »
Egbert

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 510
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #24 Gepost op: 25 januari 2020, 19:52:45 »
Zal .morgen even kijken welke versie ik gebruik.

Mvg ronald