Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-02-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Aanmelden itrain forum door peterha
Vandaag om 09:20:25
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:10:52
Putdeksels! door Ronald Koerts
Vandaag om 08:35:01
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Patrick1975
Vandaag om 08:23:39
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door JaJo
Vandaag om 08:21:50
RAIL 2020 21, 22 en 23 februari, Houten. door Floris
Vandaag om 06:53:22
Oude Roco ICE decoder probleem door hvyfuji
Vandaag om 02:07:40
Neutraal Moresnet in H0 door André 1976
Vandaag om 02:06:44
BNLS Werkspoor - Mesu models NS 2000 door WimM
Vandaag om 02:04:20
Atlas NS1602, statisch model, kap over te zetten op bestaand onderstel? door Biesje
Vandaag om 01:52:58
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:12:06
Baan in Los Angeles door Wim Vink
22 februari 2020, 23:55:38
Projekt 083-338 door 44
22 februari 2020, 23:10:29
Holland Rail DE2 verdient toch een plekje op de baan door Biesje
22 februari 2020, 23:10:05
Videoritten 2020 door Thai-Bundesbahn
22 februari 2020, 22:57:03
NS C-4704 coupérijtuig in messing. Spoor-0 door FritsT
22 februari 2020, 22:38:54
MB-module: "Chicago Union" door Eric B
22 februari 2020, 22:18:24
Scratchbuilt locloods, afmetingen realistisch? door Klaas Zondervan
22 februari 2020, 22:14:35
Seinplaatsing conform Duits HV-stelsel door Jelmer
22 februari 2020, 21:46:03
VERPLAATST: DR4018 eerste 4 outs zijn niet te gebruiken ondanks reset CV8=8 door Bert van Gelder
22 februari 2020, 21:29:10
IRM Rivarossi klappert door Heiko
22 februari 2020, 21:28:43
DAF YP406 prototype door Carel Ruysink
22 februari 2020, 21:23:10
Mardec, optocouplers raken defect. Suggesties? door Klaas Zondervan
22 februari 2020, 21:07:11
Heen, En en Weer door DE-II
22 februari 2020, 21:00:57
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
22 februari 2020, 20:29:27
MB-module: Stukje Frankrijk door Paulus
22 februari 2020, 20:27:13
BNLS-Module: La vie...Cote d'Azur door Paulus
22 februari 2020, 20:24:10
Achterzijde Nederlandse lichtseinen door Sander.
22 februari 2020, 19:10:13
Diorama V80 voor Billy kast door wpinkhof
22 februari 2020, 19:04:48
MB-module: “Roubaix” door wpinkhof
22 februari 2020, 18:30:32
  

Auteur Topic: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.  (gelezen 877 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 513
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #15 Gepost op: 24 januari 2020, 16:35:20 »
Meet ook geen spanning op de rails.
Nu weet ik niet als dat pas gebeurt als de usb werkt.


Mvg ronald

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 513
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #16 Gepost op: 24 januari 2020, 16:51:05 »
zie hier:


com 3 klopt...deze zie ik ook in apparaatbeheer staan.


trafo is fleischmann 6735     staat op 14V

Mvg ronald

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #17 Gepost op: 24 januari 2020, 16:56:03 »
Een trafo is geen stabiele voeding, hier kan de Sprog zelfs van kapot gaan. Alleen de voltage welke een piekspanning heeft van boven de 20V kan hem al defect doen geraken (zie handleiding, ik heb dit ook expliciet hierin vermeld).

Een trafo van 14V mag je x1,4 rekenen voor de maximale dc spanning. Het is een positieve rimpel wat hieruit geleverd word.

Je dient een stabiele dc voeding te gebruiken tussen 12 en 16V.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

BartvD

  • Offline Offline
  • Berichten: 281
  • Relax, it is only a hobby.
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #18 Gepost op: 24 januari 2020, 16:57:00 »
Misschien een stomme opmerking maar heb je de plus en de min goed. Hij doet het niet als je de plus en min van de trafo hebt omgewisseld.
Groeten uit Zeeuws Vlaanderen

www.flickr.com/photos/bvdoorn
Bij voorkeur in Schaal 0.

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #19 Gepost op: 24 januari 2020, 16:59:22 »
Wat voor voeding adviseren jullie?
Die in de handleiding zie ik nergens meer.

Mvg ronald
De Meanwell GSM36E15 (even zoekfunctie in de shop gebruiken).

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #20 Gepost op: 24 januari 2020, 17:01:07 »
Ik heb jaren op de Sprog II een fleishman groene transformator gehad, deze afgeregeld op 14 volt. Nooit problemen mee gehad tot de trafo van Fleishman van ouderdom stierf (natuurlijk op de spoel doorgebrand waar hij altijd op stond).

Mijn ervaring is dat de sprog best wel gevoelig zijn voor over belasting en te hoge spanning (dus niet boven de 15V). Dan doet ie et nie meer.

Maar zoals Martin al aangeeft, lijkt een instelling fout in JMRI. Die poort is namelijk best wel een dingetje.
Let op: de garantie vervalt als je de verkeerde voeding gebruikt. Dit word door de fabrikant ook expliciet vermeld. Vandaar dat we dit ook vermelden :)

Plus en min verwisselen kan ook een defect veroorzaken, maar hierover doet hij niet echt moeilijk.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

BartvD

  • Offline Offline
  • Berichten: 281
  • Relax, it is only a hobby.
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #21 Gepost op: 24 januari 2020, 17:04:35 »
@ Martin; Ja je hebt een stabiel voeding nodig doch heb zeer goede ervaring met dezelfde trafo van Fleishman. Old school maar lekker stabiel.
Het andere ding is, of hij krijgt hem aan de praat met deze trafo en dan adviseren we hem toch een goede trafo aan te schaffen, toch?? Of hij krijgt hem niet aan de praat en dan denk ik dat de sprog al kapot is. Jammer, want het zijn geweldig leuke dingen om goedkoop DCC te realiseren.

@Ronald; Ik weet niet welke PC je gebruikt. Mijn configuratie was met apple en dat geeft wat de poort betreft, zijn eigen uitdagingen. Maar weet ook dat Windows soms erg vervelend kan doen met aansturingen van de USB poort. Voorlopig even door puzzelen.
Groeten uit Zeeuws Vlaanderen

www.flickr.com/photos/bvdoorn
Bij voorkeur in Schaal 0.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 513
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #22 Gepost op: 24 januari 2020, 17:08:33 »
Gebruik windows laptop.
De sprog tweedehands gekocht.
En weet zeker van wie ik hem.gekocht heb...en betrouwbaar persoon was.

Mvg ronald

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #23 Gepost op: 25 januari 2020, 17:02:57 »
Hi Ronald, welke versie JMRI gebruik je hier?
Advies om de nieuwste [release 4.19.2][https://www.jmri.org/download/index.shtml] te gebruiken.

Egbert
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 22:57:17 door EgbertB »
Egbert

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 513
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #24 Gepost op: 25 januari 2020, 19:52:45 »
Zal .morgen even kijken welke versie ik gebruik.

Mvg ronald