Doel:€250.00
Donaties:€206.00

Per saldo:€-44.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 04-07-2024

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mafen NS sein met cijferbak - aansturing door MarkSpoor
18 July 2024, 23:55:37
Modelbouw 1:1, de Blauwe Tram herleeft! door jjg koopmans
18 July 2024, 23:37:36
Mijn webstek verdwijnt binnenkort door Ronald Halma
18 July 2024, 23:20:11
Raadplaatje door Benelux795
18 July 2024, 23:17:59
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Davy Beumer
18 July 2024, 22:46:15
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Vroeger
18 July 2024, 22:39:15
BNLS Module “Wijhe” door Hans van de Burgt
18 July 2024, 21:57:10
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Martin Hornis
18 July 2024, 21:49:33
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
18 July 2024, 21:46:30
Vandaag 50 jaar geleden door GerardvV
18 July 2024, 21:30:52
Aachenau West door wob
18 July 2024, 21:25:38
NS 6000 (in schaal 0) door Stefan88
18 July 2024, 21:23:53
PIKO 52462 NS2000 geluid door erbink
18 July 2024, 21:05:59
Toon hier je (model)TRAM foto's. door prutser
18 July 2024, 20:47:24
Mafen 2024: Nederlandse seinen door Chris
18 July 2024, 19:23:46
modelspoor in slovenie door jerrytrein
18 July 2024, 19:21:01
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Ronald69
18 July 2024, 18:56:31
Bouw Br 44 002 DRG. door puntenglijder
18 July 2024, 18:37:38
Zee. Land. door Huup
18 July 2024, 17:40:43
BMB-Module: “Corfe Castle Station” door Hans van de Burgt
18 July 2024, 17:36:49
US diorama in H0 door MOVisser
18 July 2024, 17:36:27
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
18 July 2024, 16:54:25
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
18 July 2024, 16:54:23
ÖBB smalspoor in het Waldviertel. door Hollandserhbfan
18 July 2024, 14:53:12
2nd Dutch US Convention, DRU Ulft NL 6/7 april 2024 door Wim Vink
18 July 2024, 14:46:34
Station Baarn HIJSM door MaraNCS
18 July 2024, 14:05:59
Wohnzimmer AW werkrapporten door Ferdinand Bogman
18 July 2024, 13:22:17
Baanplan deels gebaseerd op Veluwe door Benelux795
18 July 2024, 13:06:11
Vingeroefeningen door Edsko Hekman
18 July 2024, 11:50:39
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door MathynK
18 July 2024, 11:27:33
  

Auteur Topic: Rocrail & Treinen  (gelezen 1078 keer)

VulcanRaven

  • Offline Offline
  • Berichten: 253
  • NS 1960 - heden
Rocrail & Treinen
« Gepost op: 30 May 2023, 17:47:46 »
Ik ben bezig met mijn baan af te stellen in Rocrail en tot nu toe gaat dat allemaal prima. Ik loop echter tegen een issue aan waar ik maar geen oplossing voor vindt en vroeg me af of er hier wellicht iemand is die ervaring hiermee heeft of het zelfde als eens tegen is gekomen.

Ter info: Ik weet dat er een Rocrail forum is en ik heb hier ook mijn vraag gepost maar ik kom daar geen steek verder helaas, vriendelijke mensen daar maar men leest gewoon mijn vraag niet ondanks 3x herformuleren.

Waar loop ik tegen aan: Het synchroniseren van front / sluit verlichting tijdens automatisch rijden met een trein (Loc + Stam rijtuigen.

Ik heb een Artitec DDM stam in Rocrail toegevoegd en alles ingesteld qua digitale waardes als trein (zo heet een stam rijtuigen in Rocrail). Daarnaast heb ik om te testen een Roco 1631 loc aangemaakt incl. alle digitale waardes. Als ik de DDM stam als trein toevoeg aan de loc dan zijn de front / sluit verlichting van beide in sync. Front op de loc is front op de DDM stam en Sluit idem. Wissel ik handmatig van rijrichting op de loc dan synchroniseert dit netjes op de DDM stam.

Nu het probleem, als ik op automatische modus rijdt en mijn trein naar een kopstation laat rijden dan switcht de loc automatisch van rijrichting incl. de front / sluit verlichting doormiddel van de pendeltrein functie. De DDM stam doet dit echter niet. Die blijft gewoon hangen op de stand waar die op stond.

Ik heb al van alles geprobeerd maar niks lijkt te helpen. Heeft iemand hier toevallig ervaring met deze functie?

Ik heb overigens ook een andere loc gekoppeld aan de DDM stam maar dat heeft hetzelfde effect.



Groet,

Martijn

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 4219
Re: Rocrail & Treinen
« Reactie #1 Gepost op: 30 May 2023, 19:06:46 »
Dat klinkt een bug als je het mij vraagt, maar ik ben niet zo heel thuis in rocrail. Ik ben dan ook geen AlbertG :D

Wat waarschijnlijk wel je probleem oplost, is om je loc en stam op hetzelfde adres te zetten. Dat is natuurlijk niet hoe het zou moeten zijn. Maar als het werkt.... ::)

Mvg,

Bas
Train-Science.com
Train-Science github
It ain't rocket science ;-)

VulcanRaven

  • Offline Offline
  • Berichten: 253
  • NS 1960 - heden
Re: Rocrail & Treinen
« Reactie #2 Gepost op: 30 May 2023, 20:56:26 »
Klopt, ik heb ook al wat logging aangeleverd waaruit blijkt dat een commando de ene keer enkel en de andere keer dubbel wordt uitgegeven door Rocrail. Loc en set op hetzelfde adres zetten is een laatste redmiddel, ik hoop dat er een oplossing mogelijk is.

Ik heb namelijk meerdere van dit soort setjes in de planning staan en dan ben je toch beperkt qua locs ervoor.
Groet,

Martijn

Waalspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 133
Re: Rocrail & Treinen
« Reactie #3 Gepost op: 31 May 2023, 10:39:43 »
Hoi Martijn,
Ik moest even zoeken naar je bericht op het RR-forum en vond het uiteindelijk in het Engelse deel. Heb je zo weinig vertrouwen in de kennis die in het NL-deel is te vinden?
Misschien een overbodige vraag, maar heb je de interface-tab van de wagons wel goed ingesteld, daar zijn ook diverse opties die betrekking hebben op de richting.
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=car-int-nl
Groeten,
Bas

H0, Z21, Sprog3, Rocrail, NS III, IV

VulcanRaven

  • Offline Offline
  • Berichten: 253
  • NS 1960 - heden
Re: Rocrail & Treinen
« Reactie #4 Gepost op: 31 May 2023, 11:04:42 »
Hoi Bas,

Daar heb ik inderdaad ook het e.e.a. ingesteld waardoor het syncen wel handmatig werkt maar niet in automatische modus. Maar het zou zomaar kunnen dat ik iets niet goed heb ingesteld daar.

Ik heb mijn bericht in het Engelse deel gezet op advies van Albert.
Groet,

Martijn

Waalspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 133
Re: Rocrail & Treinen
« Reactie #5 Gepost op: 31 May 2023, 11:18:01 »
 (y)
Groeten,
Bas

H0, Z21, Sprog3, Rocrail, NS III, IV

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 863
    • Modelbaan Den Akker / Rocrail / DCC-EX
Re: Rocrail & Treinen
« Reactie #6 Gepost op: 31 May 2023, 17:28:58 »
Hoi Martijn,
Het is toch echt een kwestie van de juiste instellingen.
Ik heb het plan.xml van Rob uit je Rocrail topic gepakt en alleen de adressen van de loc en de wagen aangepast.
Hier vind je de plan.xml: https://forum.rocrail.net/viewtopic.php?f=5&t=27601#p308204
Vervolgens heb ik de loc laten pendelen en de verlichting van de wagen wijzigt met de verlichting van de loc.
Bij de wagon moet je op het tabblad Interface onder opties Richting, Snelheid en Licht activeren en de andere 2 deactiveren.
Hartelijke groeten,
Albert.
Mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/@Albert-DenAkker

VulcanRaven

  • Offline Offline
  • Berichten: 253
  • NS 1960 - heden
Re: Rocrail & Treinen
« Reactie #7 Gepost op: 31 May 2023, 19:18:41 »
Hoi Albert,

Bedankt voor je reactie. Ik heb nooit ontkent dat het probleem tussen stoel en toetsenbord kon zitten  ;)

Ik heb het zojuist zelf even geprobeerd en nu werkt het nadat ik de optie snelheid heb aangevinkt, richting en licht stonden al aan. Alsmede als geïnverteerd want ik heb nog even niet ontdekt hoe ik enkel de DDM stam kan omkeren...

Hartelijk dank weer! Blij dat dit opgelost is.  (y)

Groet,

Martijn
Groet,

Martijn

VulcanRaven

  • Offline Offline
  • Berichten: 253
  • NS 1960 - heden
Re: Rocrail & Treinen
« Reactie #8 Gepost op: 02 June 2023, 20:41:41 »
Toch nog even terugkomen op dit item. Ik heb zojuist het e.e.a. kunnen testen op mijn baan. Het heeft dus te maken met het tabje "snelheid". Als die uit staat dan werkt het niet, staat die aan dan werkt het feilloos.

De wiki van Rocrail zegt dit: "Snelheid - Schakel dit selectievakje in om de tabel "Snelheid" te activeren."

Nu snap ik niet echt wat deze functie doet en waarom die aan moet staan om de lichten te laten synchroniseren. Al helemaal vreemd is het dat dit enkel geldt voor automatisch rijden, in handmatige modus is deze functie niet nodig lijkt het.
Groet,

Martijn