Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-11-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BNLS werkspoor NS 8100 van Werps Modelbouw door Eric B
Vandaag om 17:51:45
LS Models 2019 door barry1972
Vandaag om 17:34:30
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Jan Bouwman
Vandaag om 17:33:34
Franse treinen en scenery door hansb58
Vandaag om 17:27:56
's-Heer Heinkenspolder door barry1972
Vandaag om 17:15:05
update Lenz LH101 naar 2.0 door Von Rondstadd
Vandaag om 17:08:21
Zoutkamp 1921 - 1942 door zuylen
Vandaag om 16:54:41
Nieuw n-spoor baantje...De Albula door Ronaldp
Vandaag om 16:50:43
DDM-1 afscheid door zuylen
Vandaag om 16:47:36
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door jerrytrein
Vandaag om 16:34:17
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door UKRyan
Vandaag om 16:31:22
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 16:20:53
Hoe kun je tekst op gebouw maken zonder papier of sticker? door Reinout van Rees
Vandaag om 16:12:28
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Ronald69
Vandaag om 16:12:25
Roco BR 80 wel of geen antislipbandjes? door Reinout van Rees
Vandaag om 16:10:40
Rottershausen TP IIIb(1956 - 1968) H0 door Ronald69
Vandaag om 16:08:37
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Klaas Zondervan
Vandaag om 15:58:49
Bouw GTMK kolenwagen (Spoor 0) door BartvD
Vandaag om 15:29:19
fleischmann profi wissels door jan55
Vandaag om 15:13:01
Roco maakt de Öbb 1110.502 niet meer door Bahn-AG
Vandaag om 14:58:56
NS modelbaan Hoekdam H0 door André 1976
Vandaag om 14:14:43
Philotrain HSM 726, de grote verbouwing door Eric B
Vandaag om 13:09:00
Vergelijk tussen Digikeijs, NS parts en andere NS seinen door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:01:22
Welke (spuitbus)primer voor messing en styreen? door Martijn de Kuiper
Vandaag om 12:54:45
Lift gezocht voor NVBS avond Voorschoten door Peter Kleton
Vandaag om 12:25:55
DDM-1 & DD-AR; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Jamie
Vandaag om 11:53:51
Piko h0 NS 2200 door Rondje_HO
Vandaag om 11:42:51
OBB Nightjet door Rondje_HO
Vandaag om 11:38:02
Modules van Kees Gorter door ca.gorter
Vandaag om 11:37:18
DR5000 icm Mardec stuurt wissels niet meer aan. door heuvelbaan
Vandaag om 11:19:18
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1087 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 108
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Offline Offline
  • Berichten: 4305
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6357
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 17673
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 108
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 898
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3240
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 17673
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 898
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 108
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen