Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-02-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 22:35:17
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 22:31:39
Falcons Baan-Zonder-Naam door Frank 123
Vandaag om 22:17:49
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 22:07:31
NS C-4704 coupérijtuig in messing. Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 22:03:22
Paul's model train stuff door Remco_Nzo
Vandaag om 22:01:01
Lichtprobleem Lokpilot 4 decoder door Timo
Vandaag om 21:57:37
2 treinen samen stoppen niet op tijd door spock
Vandaag om 21:56:21
DR4018 eerste 4 outs zijn niet te gebruiken ondanks reset CV8=8 door Timo
Vandaag om 21:47:07
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 21:42:24
TGV Sud Est 01 "Patrick" met pensioen door Thom
Vandaag om 21:35:59
Concept en vragen voor eenvoudig bloksysteem met transistors door Arjen52
Vandaag om 21:04:55
NS DE-5 op basis van Lima Mat'46. door Marco Staartjes
Vandaag om 21:03:42
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Falkenberg
Vandaag om 20:56:24
RAIL 2020 21, 22 en 23 februari, Houten. door Ronald Koerts
Vandaag om 20:42:41
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 20:38:47
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door puntenglijder
Vandaag om 20:38:32
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 20:36:45
BNLS-module: "Werkspoor-Kathedraal" door NS264
Vandaag om 20:36:25
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
Vandaag om 20:07:27
Heen, En en Weer door DE-II
Vandaag om 20:02:19
Neutraal Moresnet in H0 door André 1976
Vandaag om 19:55:01
Holland Rail DE2 verdient toch een plekje op de baan door eichddraig
Vandaag om 19:53:26
Baanbouw Bosje77 door Edgy
Vandaag om 19:30:26
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 19:11:42
Rheinburgh, TP V/VI door Frank 123
Vandaag om 19:07:26
Atlas NS1602, statisch model, kap over te zetten op bestaand onderstel? door Ascona
Vandaag om 19:05:08
De Hondsrugbaan, H0 door tijgernootje
Vandaag om 18:45:59
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 18:36:33
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 18:35:30
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1159 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 114
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Offline Offline
  • Berichten: 4351
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6438
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18275
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 114
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3391
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18275
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 114
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen