Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Doornvliet door cor_b
Vandaag om 14:02:51
Buitenlust door basjuh1981
Vandaag om 14:00:52
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 14:00:30
Ewout in NRC door henk
Vandaag om 13:55:26
Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 13:52:40
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Andries
Vandaag om 13:46:34
Welke containers zouden jullie graag op jullie containerwagens willen? door guus43
Vandaag om 13:33:09
Steiner BR 81 in spoor 1, geweathered door JaJo
Vandaag om 13:33:08
Update: baan in de tropen door tuurtje
Vandaag om 13:32:53
St. Janskathedraal van 's-Hertogenbosch in 1:87, de bouw gevolgd door JaJo
Vandaag om 13:30:24
Smalspoor trammetje (H0e 9mm) door JurS
Vandaag om 13:15:46
Kangourous REE Modeles door Arnold van Heyst
Vandaag om 13:08:25
Roco 2020, nieuws van de fabrikant door Rondje_HO
Vandaag om 13:07:08
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 13:02:24
Problemen met Cobalt IP Wisselaandrijving. door BrightonBelle
Vandaag om 12:51:27
Welke rijtuigen achter NS 1100 door Harold34
Vandaag om 12:33:00
Littfinski keerlusmodule: Schakelt met één lok niet, wel met de anderen door Tijdperk||
Vandaag om 12:32:29
Hall sensor, SMD alternatief? door bellejt
Vandaag om 12:32:00
Line-up foto's van modellen door bollen neus
Vandaag om 12:28:30
Probeersel in schaal 0, als dat maar wat wordt! door Hans1963
Vandaag om 12:23:18
Paul's model train stuff door Tijdperk||
Vandaag om 12:12:56
Raadplaatje door spoorzeven
Vandaag om 11:49:45
Piko BR 78 tenderloc door zuylen
Vandaag om 11:45:56
Initiatief Tramweg Stichting voor behoud SUN-tramstel (Ut) scoort eerste succes door Marty
Vandaag om 11:45:21
Holland Rail NS DE-II verbeteren door René P
Vandaag om 10:36:25
RhB H0m, Albulisch door Wouter_
Vandaag om 09:55:32
Boek: treinsamenstellingen in Europa. Nachttreinen in model. door d.vanaalst
Vandaag om 09:37:09
Verschil in aansluitrail Roco Line met bedding door Harold34
Vandaag om 09:22:44
Artitec 2020, nieuws van de fabrikant. door zuylen
Vandaag om 09:10:48
Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door Marc tramt
Vandaag om 08:04:51
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1253 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Offline Offline
  • Berichten: 4387
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6522
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18949
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 900
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3588
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18949
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 900
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen