Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:51:13
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door TBBW
Vandaag om 00:48:28
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door Marijn
Vandaag om 00:20:26
Pimp my Fleischmann BR01 164 ==> Lofzang op een Fleischmann BR 01 door Silver Fox 2512
19 januari 2021, 23:56:45
Haven/industrie rangeerbaantje in spoor 0 door AndréDev
19 januari 2021, 23:52:23
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
19 januari 2021, 23:47:51
Artitec Hondekop IC-uitvoering, model 2020, materieelbespreking. door Spoor010
19 januari 2021, 23:11:50
Gezocht: Roco motor 85113, of soortgelijk door meino
19 januari 2021, 23:06:03
Klein Hertogdom Moresnet in H0 door Wim Vink
19 januari 2021, 22:59:14
Projekt 083-338 door 44
19 januari 2021, 22:49:44
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door Huup
19 januari 2021, 22:41:33
Uit en Thuis, de bouw door Klaas Zondervan
19 januari 2021, 22:25:49
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door Juroen
19 januari 2021, 22:19:40
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door barry1972
19 januari 2021, 21:56:26
Electrotren 1300, probleem bij Marklin M-rails wissel. door NL-modelspoor
19 januari 2021, 21:45:43
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door barry1972
19 januari 2021, 21:44:52
Philotrain 3759 door roadster36
19 januari 2021, 21:36:11
3D/RM: Stadler Flirt 3 in 1:160 door Stick
19 januari 2021, 21:13:22
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
19 januari 2021, 21:09:12
NL baan: Frotterdam in h0 door SvenW
19 januari 2021, 21:01:51
Hoe Nederlandse wisselsteller plaatsen? door Mitchell
19 januari 2021, 20:37:44
Gezocht: Lima H0 motors door Biesje@work
19 januari 2021, 20:36:46
Mehano Blue Tiger DCC, loopt slecht. Decoder defect? door hein frunt
19 januari 2021, 20:34:40
Deining in Dönsdorf door Basilicum
19 januari 2021, 20:33:42
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door dh3201
19 januari 2021, 20:22:48
Loof en bladeren, welke leveranciers zijn er? door Wim Janse
19 januari 2021, 19:37:25
3-weg wissel aansluiten, en terugmelding d.m.v. leds? door Pascal77
19 januari 2021, 19:13:38
Bad Burgstein door ruben derks
19 januari 2021, 19:13:19
Falkenheim door Falcon10
19 januari 2021, 19:08:53
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Hans Reints
19 januari 2021, 19:03:50
  

Auteur Topic: Wisselsymbool veranderen Ecos2  (gelezen 498 keer)

nico99

  • Offline Offline
  • Berichten: 120
Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Gepost op: 17 januari 2021, 23:19:44 »
Hallo,

Ik gebruik MTB 1wisselmotoren. Deze worden aangestuurd via de Ecos middels de dr 4018. Het functioneert allemaal prima. Het probleem waar tegen aan loop is dat bij sommige wissel de stand op de Ecos verkeerd wordt weergegeven. Afbuigend ipv rechtdoor en visa versa.

Het lukt me niet om het symbool van wissel in de Ecos aan te passen aan de huidige stand. Iemand een tip of truck om te veranderen in de Ecos.

Mocht dat niet kunnen heeft het dan nut om de draden van poort 1 en 2 in Out 1 om te draaien of van de MBT 1 zelf?

Ik hoop eigenlijk dat het in de Ecos zelf kan ivm geen zin hebben om allerlei bedrading weer te gaan aanpassen onder de baan.

Gr Niek




Forever Rocofan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1813
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #1 Gepost op: 18 januari 2021, 05:14:59 »
Hoi Niek,

Al geprobeerd om de wissels die niet overeenkomen met het symbool één keer handmatig in de stand te zetten die overeenkomt met het symbool, zonder stroom op de baan ? Dan de Ecos pas opstarten als de wissels in de stand staan zoals je als laatste ziet op het scherm.

Dus even noteren welke wissels je handmatig om moet zetten. Als je al hebt geprobeerd of als het niet lukt is er wellicht iemand die je verder kan helpen. Ik heb wel een Ecos 2, maar heb er nog geen wissels mee bedient.

Vriendelijke groet Ruud B.
« Laatst bewerkt op: 18 januari 2021, 05:24:52 door Forever Rocofan »
Verzamelaar van NS treinen in rood, blauw, bruin, groen en geel. En ooit hiermee rijden over mijn zelfgebouwde station Blaak.

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 359
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #2 Gepost op: 18 januari 2021, 06:45:58 »
Ik neem aan in je baanplan Lay-out ?
Daar kun je wisselsymbolen spiegelen en draaien .
Juiste wisselstand kun je absoluut vinden. Even mee spelen dan kom je er wel.

Succes, Johan

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #3 Gepost op: 18 januari 2021, 15:24:02 »
Niek, ik heb het vaak voorgehad met ESU's eigen wisselmotoren (ook servo's) en ESU's eigen decoders. Ik weet niet hoe de MTB's programmeren, dus kijk even of dit een analogie is die ook voor MTB van toepassing kan zijn.

De ESU decoders hebben 3 relevante CV waardes per wissel: een CV waarde voor de omschakelsnelheid, een CV waarde voor de eindstand 1 (zeg: afbuigen) en een CV waarde voor de eindstand 2 (zeg: rechtdoor). Bijvoorbeeld: snelheid waarde 5, eindstand 1 waarde 9 en eindstand 2 waarde 29. Wat ik dan doe is de eindwaarden van de servo 'omdraaien' in het programmeren. Dus van 5 maak ik 29 en van 29 maak ik 5. Dan denkt de Ecos dat afbuigen rechtdoor is geworden en omgekeerd. Daarna weer een beetje de '5'en de '29' fine-tunen om het omschakelen goed te krijgen.

Hoop dat het duidelijk is en dat het ook voor MTB werkt. Groeten. Rolf

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 359
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #4 Gepost op: 18 januari 2021, 16:05:22 »
CV waarden hebben niks met wissel symbolen in de ECoS van doen.

Mvg Johan

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 3955
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #5 Gepost op: 18 januari 2021, 16:55:53 »
Hallo Johan,

Jij denkt aan het aanpassen van de lay-out op het scherm.

Zoals ik het lees schakelt hij het wissel rechtdoor op het scherm, maar dan staat het in werkelijkheid op afbuigende, en omgekeerd.

En dat laatste kun je aanpassen met de cv's.

Spraakverwarring, denk ik.

Gr, Bert

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 359
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #6 Gepost op: 18 januari 2021, 18:07:37 »
Heb je zo sangepast in je lay out scherm Bert pace of cake

Mvg Johan

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #7 Gepost op: 18 januari 2021, 21:50:49 »
Johan, ik bedoelde precies wat Bert zegt. Op het scherm kun je dat niet aanpassen volgens mij, dus moet je via CV's zorgen dat de posities van de wissel omgewisseld worden. Rolf

Hasenwald

  • Offline Offline
  • Berichten: 337
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2021, 22:05:35 »
Zowel op te lossen met cv aanpassingen als ook heel simpel met draadjes omwisselen. Wellicht dat onderstaand topic je op weg helpt:

https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=96116.msg3222174279#msg3222174279

Gr. Enrico
Hasenwald  |  H0 Roco-Line 2.1  |  IB II  |  Power 4  |  iTrain  |  BMD16N-SD  |  Digikeijs 4018

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #9 Gepost op: 19 januari 2021, 14:49:10 »
Uit interesse heb ik vandaag wat met de Ecos gespeeld, en Johan's oplossing kan ook: in je sporenplan op de Ecos de wissel niet als rechtse maar als linkse wissel erin zetten en dan die wissel in het sporenplan spiegelen. Daarmee wordt rechtdoor inderdaad afbuigen en omgekeerd. Dus zijn er dan 3 oplossingen. Groeten, Rolf