Doel:€250.00
Donaties:€107.00

Per saldo:€-143.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-06-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Exacttrain, SBB Gbs, een nieuwe variant. door Ronet-1981
Vandaag om 19:51:51
GATX zans knikketelwagon H0 door Michiel 80
Vandaag om 19:46:22
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door NS1220
Vandaag om 19:43:09
Modulebaan, waar kun je schaduwstation maken, en andere vragen. door poftie
Vandaag om 19:40:57
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 19:29:23
ARBED-A Wagens, wie heeft hier meer info over?? door Floris Dilz
Vandaag om 19:07:44
Wie herkent deze sfeervolle beschrijving? door JaJo
Vandaag om 18:49:55
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door Edsko Hekman
Vandaag om 18:35:57
Projekt 083-338 door Eric B
Vandaag om 18:28:32
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 18:20:05
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door JaJo
Vandaag om 17:41:50
Vitrinekast ipv baan door steven346
Vandaag om 17:37:56
Roco Fccpps door VAM65
Vandaag om 17:33:22
'even voorstellen’ uit Las Vegas door thonis
Vandaag om 17:20:09
Demontage Electrotren 1300 door hmmglaser
Vandaag om 17:03:19
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 15:58:58
De bouw van Rehausen. door Lobomotion69
Vandaag om 15:14:40
Atlas Reko DDR tram 'T59' gesuperd door Roy van Dijk
Vandaag om 14:52:58
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door phdirk
Vandaag om 13:42:30
Raadplaatje door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:04:00
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door Eric B
Vandaag om 10:25:42
25 jaar geleden door Arjan6511
Vandaag om 10:18:17
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Eric B
Vandaag om 10:18:03
Spoor op industrieterrein Lage Weide door NS264
Vandaag om 09:38:51
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door Karben
Vandaag om 09:09:20
VERPLAATST: Marklin 39978 Motorwagen serie VT 98.9, loopt vast op wissels. door Bert van Gelder
Vandaag om 00:44:49
Kleinste Modelbahnen ter wereld door Bjor
17 juni 2019, 23:41:26
NS modelbaan Hoekdam H0 door Reinier Z.
17 juni 2019, 23:32:30
Intellibox II door Bahn-AG
17 juni 2019, 22:52:56
Tandwielen van as Rocomotortje afkrijgen door Fritsprt
17 juni 2019, 19:56:18
  

Auteur Topic: Benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain  (gelezen 1372 keer)

tom.lauwerier

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Gepost op: 21 april 2019, 18:53:57 »
hallo allemaal,

Ik ben van plan om de treinsturing uiteindelijk met Itrain te gaan doen. Nu heb ik al een aantal dagen op het web zitten zoeken naar wat ik allemaal nodig heb voor de aansturing met Itrain. Daar ben ik een heel stuk wijzer van geworden maar nu vraag ik me nog steeds af wat ik allemaal nodig heb.

voor mijn baan heb ik minimaal 2 terugmeldmodules en een keerlusmodule nodig.

zelf ben ik tot de volgende producten gekomen:

voor de terugmelding:
https://www.digikeijs.com/nl/dr4088ln-2r-box-complete-l-net-startset-met-32-terugmeldpunten.html

voor de keerlusmodule
https://www.dtswebshop.nl/keerplus3.html

heb ik hier voldoende aan of heb ik meer nodig om de combinatie ROCO Multimaus en Itrain mogelijk te maken?

ik hoor graag van jullie,
Tom Lauwerier
« Laatst bewerkt op: 23 april 2019, 16:32:10 door Bert van Gelder »

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7477
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #1 Gepost op: 21 april 2019, 19:23:58 »
Hallo Tom,

Nee, dat heb je niet. Je zal nog een S88XpressNetLi van Rosoft of gelijksoortige oplossing nodig hebben om de multimausset te koppelen aan de computer. Daarnaast zal je nog wisseldecoders nodig hebben om je wissels via de multimaus / computer te kunnen omzetten.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

tom.lauwerier

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Re: benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #2 Gepost op: 21 april 2019, 20:56:06 »
Hallo Ronald,

Bedankt voor je reactie ik zat het me net te bedenken dat ik de schakeldecoder er niet bij had gezet. Het gaat om de DR4018 van digikeijs. Ik heb voor deze gekozen omdat ik deze in combinatie met ASB van Domburg train support kan gebruiken. Deze heb ik al liggen van mijn vorige baan.

Nogmaals bedankt,
Tom Lauwerier

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18207
Re: benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #3 Gepost op: 22 april 2019, 07:39:40 »
Het terugmeldsetje dat je hebt gekozen is voor centrales met een Loconetbus. Die heeft de Maus niet, wel een Xpressnetbus.

Wat dan wel gaat werken is die s88XPressNetLI waar Ronald al op wees. Die verzorgt de communicatie met de computer en heeft gelijk een S88 terugmeldbus aan boord. De S88 terugmeldschakelingen van Rosoft werken ook prima naar mijn ervaring. Voor pakweg €100 heb je dan een computerinterface en twee 16-voudige terugmelders.
« Laatst bewerkt op: 22 april 2019, 14:51:59 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

tom.lauwerier

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Re: benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #4 Gepost op: 23 april 2019, 13:47:14 »
Hallo Henk,

Bedankt voor je reactie. bedoeld U deze?
http://rosoft.biedmeer.nl/Webwinkel-Product-87395519/s88SD16-n-(smd-version-1.1).html

Is de DR4018 hier ook mee te gebuiken?
Of hebben jullie hier ook een andere oplossing voor? Het is de bedoeling om de ASB van Dombug Train Support te gebruiken om de wissels te schakelen.

groet,
tom

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7477
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #5 Gepost op: 23 april 2019, 14:10:56 »
Hallo Tom,

http://rosoft.biedmeer.nl/Webwinkel-Product-87395519/s88SD16-n-(smd-version-1.1).html

Inderdaad die kan je gebruiken.

Is de DR4018 hier ook mee te gebuiken?

Een wisseldecoder heeft niets te maken met de bezetmelder. De DR4018 praat DCC en de Multimaus praat ook DCC dus dat werkt gewoon.

Of hebben jullie hier ook een andere oplossing voor? Het is de bedoeling om de ASB van Dombug Train Support te gebruiken om de wissels te schakelen.

Kijk in de handleiding van de ASB van Domburg voor je antwoord of het werkt in combinatie met dr DR4018. Het staat er letterlijk in. Het is een beetje omslachtige oplossing om je Servo's met een printje aan te sturen (de ASB) en het printje weer aan te sturen met een wisseldecoder (de DR4018). Terwijl er complete servodecoders (zoals de DR 4024, Esu Switchpilot) zijn die je servotje digitaal omzetten. Al dan niet met de mogelijkheid om met de hand te schakelen (knopje drukken) zoals bij de Esu Switchpilot servo.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18207
Re: benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #6 Gepost op: 23 april 2019, 16:14:50 »
Hallo Henk,

Bedankt voor je reactie. bedoeld U deze?
http://rosoft.biedmeer.nl/Webwinkel-Product-87395519/s88SD16-n-(smd-version-1.1).html

Ja. Rosoft heeft een startset met de S88XpressnetLi en één zo’n terugmeldschakeling.
http://rosoft.biedmeer.nl/Webwinkel-ProductBundle-915/StartSet+2+s88xPressNetLI.html
Dan bestel je er een tweede terugmeldschakeling bij en je Maus kan communiceren met een computer en je hebt je 32 terugmeldpunten.
De S88XpressnetLi is ooit bedacht om een Roco Maus aan de computer te krijgen. Niet door mij trouwens. Heb geen aandelen Rosoft.

Die ASB kan je volgens mij met zowat iedere schakeldecoder aan de praat krijgen. De Maus verlangt een decoder die DCC verstaat zoals Ronald al opmerkt, en dat zijn er een heleboel.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

tom.lauwerier

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Re: Benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #7 Gepost op: 20 mei 2019, 11:08:52 »
Hallo allemaal,

Ik heb ondertussen de aangeraden onderdelen aangeschaft. Deze probeer in aan te sluiten op de ubuntu PC (Linux) daar ondervind ik nog problemen bij.
1 daarvan is dat Itrain een leeg vak heeft bij het selecteren in welke COM port de s88xPressnetLI zit (heeft ook geen keuze bij andere interfaces). De computer ziet wel dat er iets in de COM port zit alleen kan dit niet communiceren met Itrain. Kan iemand mij daarbij helpen?

Groet,
Tom

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 213
Re: Benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #8 Gepost op: 20 mei 2019, 13:21:11 »
Hallo Tom,

Bij een Linux systeem dient de gebruiker lid te zijn van de dialout groep. Je kunt dit doen met het volgende commando in de terminal:

sudo adduser <username> dialout

Groeten,
Bert

tom.lauwerier

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Re: Benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #9 Gepost op: 20 mei 2019, 22:08:30 »
Hallo Bert,

Dank voor u reactie. Helaas wist mijn vader dit al. We zien alleen nogsteeds geen COM port binnen itrain. Toch bedankt voor u hulp.

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 213
Re: Benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #10 Gepost op: 20 mei 2019, 23:24:26 »
Hallo Tom,

Jammer dat het nog niet gelukt is. Het zou kunnen zijn dat de Ubuntu kernel de drivers niet aan boord heeft. Ik gebruik zelf Linux Mint en dat werkt goed. Misschien eens met een LiveCD proberen of het met deze Linux distributie wel werkt.

Groeten,
Bert

tom.lauwerier

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Re: Benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #11 Gepost op: 21 mei 2019, 09:27:06 »
Hallo Bert,

Dat ga ik vandaag maar eens proberen hopen dat dat werkt. Nogmaals bedankt voor u reactie.

Groet,
Tom

tom.lauwerier

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Re: Benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain
« Reactie #12 Gepost op: 08 juni 2019, 09:33:03 »
Hallo allemaal,

Inmiddels heb ik gevonden waar het probleem zit.  ;D
Ik ben uiteindelijk via het iTrainforum tot het antwoord gekomen. Het bleek heel erg simpel namelijk op de verkeerde manier het programma opstarten. Door niet op te starten via de .sh maar via een executable java bestand.  Als je dat niet doet slaat het programma een belangrijk deel over waardoor de com poorten niet gezien worden.

Ik kan nu eindelijk verder met de bouw van mijn baan. de bouw volgen kan via https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=88721.msg3222027589#msg3222027589
« Laatst bewerkt op: 08 juni 2019, 09:35:27 door tom.lauwerier »