Doel:€250.00
Donaties:€160.00

Per saldo:€-90.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-03-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Bijna-botsing tussen twee treinen bij station Castricum door WilcoV
Vandaag om 13:19:51
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door ArjanB
Vandaag om 13:15:49
Pimp mijn DB 628 door Reinout van Rees
Vandaag om 13:14:34
Vierheim Epoche III/IV H0 door Edwin2121992
Vandaag om 13:12:05
Boek: Jaren 80 in woord en beeld door eichddraig
Vandaag om 13:08:30
De Hondsrugbaan, H0 door mass am see
Vandaag om 12:58:04
Onverklaarbare spookmeldingen in iTrain / op de IB2 door Remunj
Vandaag om 12:50:09
Fleischmann lichtsein knipperend maken. M.b.v. Viessmann 5065 mogelijk? door Calimero
Vandaag om 12:27:56
Mijn LEGO modellen. door Calimero
Vandaag om 12:22:33
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Arjen-V
Vandaag om 12:03:41
Overlijdensbericht Ad Vink, Bouwer Gotische Boog door zuylen
Vandaag om 12:00:31
DCC rijdt gewoon, Motorola doet niets door bellejt
Vandaag om 11:57:55
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 11:48:03
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 11:34:07
Kleine baan in H0, DB/DR door hvand
Vandaag om 11:05:20
Projekt 083-338 door jerrytrein
Vandaag om 10:50:41
Loconet en S88 bezetmelders door phdirk
Vandaag om 10:45:44
Raadplaatje door HIJ
Vandaag om 10:31:46
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 10:26:59
Mijn nieuwste project in O: Vernon Californië (voorheen: LA yard in 0) door Ronald Halma
Vandaag om 10:26:45
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 10:26:32
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door martijn v m
Vandaag om 10:00:48
Z21 app van Apple naar Android door Ronald Koerts
Vandaag om 09:44:56
Servotester voeden met trafo of batterijen? door gvandersel
Vandaag om 09:42:44
Kranenberg, een exercitie in code 70 door gvandersel
Vandaag om 09:25:30
Dioramaatje 009 door Tjalling
Vandaag om 07:59:30
Tuinbaan Heinenoord door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 03:41:12
Artitec / REE 1300 de eerste foto' s door Chris
Vandaag om 00:22:12
DCC++ programmeerspoor werkt niet error 308 "No acknowledge" door larahoun
21 maart 2019, 23:18:21
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
21 maart 2019, 23:11:04
  

Auteur Topic: Roco Vectron, verlichting werkt niet goed.  (gelezen 788 keer)

Luc2000

  • Offline Offline
  • Berichten: 918
Roco Vectron, verlichting werkt niet goed.
« Gepost op: 14 maart 2019, 14:51:53 »
Ik heb een roco SBB Vectron gekocht, die vandaag pas zijn eerste proefrit bij mij thuis heeft gemaakt.

Direct uit de verpakking, met loknummer 3 (maar ook andere lotnummers) branden aan 1 kant continue 2 lichten. Linksonder en boven.

Bij gebruik van F0 gaat aan 1 kant de kabineverlichting branden in de niet rij richting.

Deze functies zie ik bij de functie instellingen niet terug, dus vrees ik dat er iets niet goed is. Ik heb immers ook 2 Roco BLS Vectrons die dit probleem niet hebben.

Heeft iemand misschien een simpele oplossing? Of retour Roco via de leverancier?

« Laatst bewerkt op: 14 maart 2019, 17:39:55 door Bert van Gelder »

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 434
    • Onze site
Re: Licht roco vectron
« Reactie #1 Gepost op: 14 maart 2019, 16:05:25 »
mss zit de decoder slecht geplaatst.Meestal terug winkelier want garantie
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Dion

  • powerd by Uhlenbrock
  • Offline Offline
  • Berichten: 5684
  • stationsplein Baden-Baden
    • stationsplein Baden Baden
Re: Roco Vectron, verlichting werkt niet goed.
« Reactie #2 Gepost op: 14 maart 2019, 18:52:37 »
Bij mijn sbb vectron 73955

F0= verlichting wit voorzijde 1x onder 1x boven
F1 = verlichting wit voorzijde 2x onder 1x boven
F2 = verlichting wit achter 1x onder sbb seinbeeld
F7= verlichting rood achter 1x onder f2 uitzetten
F8= verlichting rood achter 2x rood f2 uitzetten

Cabineverlichting brand bij mij aan beide zijde. Zowel bij stil stand als bij rijden.
Moest wel goed kijken of de cabineverlichting aan een kant Brande. Doet het aanzienlijk
minder fel.

Heb vier vectrons en bij 3 een andere licht schakkeling. Vind persoonlijk dat roco
er een beetje een rommeltje van maakt.

De bls heeft inderdaad een andere lichtschakeling en geen cabineverlichting zover mij bekent.
« Laatst bewerkt op: 14 maart 2019, 19:12:23 door Dion »
groetjes Dion

Luc2000

  • Offline Offline
  • Berichten: 918
Re: Roco Vectron, verlichting werkt niet goed.
« Reactie #3 Gepost op: 14 maart 2019, 20:23:59 »
thnx

F1 is toch alleen motorgeluid?

En wat is bij jouw het verschil tussen F en f?

Licht onder, is dat bij jou links of rechts (als je naar de lok kijkt, dus niet uit perspectief cabine ;))
« Laatst bewerkt op: 15 maart 2019, 10:19:46 door 44 »

Joshua

  • pantograaf pantografen
  • Offline Offline
  • Berichten: 167
    • JKLX op Flickr
Re: Roco Vectron, verlichting werkt niet goed.
« Reactie #4 Gepost op: 14 maart 2019, 22:11:03 »
Ik heb een roco SBB Vectron gekocht, die vandaag pas zijn eerste proefrit bij mij thuis heeft gemaakt.

Direct uit de verpakking, met loknummer 3 (maar ook andere lotnummers) branden aan 1 kant continue 2 lichten. Linksonder en boven.


Klopt helemaal, Roco gebruikt minstens twee verschillende 'platinen', die voor de Zwitserse modellen geeft bovenstaand resultaat. F1 aan een zijde en F2 dacht ik aan de andere zijde. Zo is deze een aanvulling tot volledig frontsein 'config' en de andere zijde de in Zwitserland verplichte enkele witte licht voor onbediende cab.

Bij gebruik van F0 gaat aan 1 kant de kabineverlichting branden in de niet rijrichting.

Die functie heb ik nog niet uitgeprobeerd. Maar kan zijn dat je de lok zelf van een decoder hebt voorzien? Platine is dan voorbereid voor een Zimo decoder, discussie hieromtrent elders (buitenland) gezien, misschien is dat dan de reden?

Deze functies zie ik bij de functie instellingen niet terug, dus vrees ik dat er iets niet goed is. Ik heb immers ook 2 Roco BLS Vectrons die dit probleem niet hebben.

Dan heb je waarschijnlijk de eerst release van de BLS en die is net de uitzondering op de regel, de tweede release is wel zo als bovenstaand gerealiseerd.

Heeft iemand misschien een simpele oplossing? Of retour Roco via de leverancier?


Geen van beide geef ik antwoord, maar doe wat je het beste lijkt?!

Joshua

  • pantograaf pantografen
  • Offline Offline
  • Berichten: 167
    • JKLX op Flickr
Re: Roco Vectron, verlichting werkt niet goed.
« Reactie #5 Gepost op: 14 maart 2019, 22:15:59 »
Bij gebruik van F0 gaat aan 1 kant de kabineverlichting branden in de niet rij richting.

Kan het ook zijn dat je een Roco muis gebruikt (?) en F0 met F10 verwisselt (shift toets)?. Dat is dan waarschijnlijk de cabine waarin in het eggie' de lok gereed gemaakt wordt (cab 1) en als je gaat rijden gaat deze cab.verlichting uit.

Luc2000

  • Offline Offline
  • Berichten: 918
Re: Roco Vectron, verlichting werkt niet goed.
« Reactie #6 Gepost op: 15 maart 2019, 12:38:56 »
Dank voor jullie bijdragen

Om evt misverstanden te voorkomen, ik heb de sound versie (73956) met een dus door roco (in fabriek) ingebouwde (Zimo (?) sound) decoder. Ik Heb er dus niet zelf een decoder ingestoken. Dat zou toch in 1x goed moeten werken?

Overigens (nog) in combinatie met flm twin center.

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2063
  • Nederland 3a/3b in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Roco Vectron, verlichting werkt niet goed.
« Reactie #7 Gepost op: 15 maart 2019, 12:58:34 »
Er vanuit gaande dat je hem nieuw gekocht hebt, zou ik terug gaan naar de winkel. Je hebt er immers garantie op!

Luc2000

  • Offline Offline
  • Berichten: 918
Re: Roco Vectron, verlichting werkt niet goed.
« Reactie #8 Gepost op: 15 maart 2019, 16:14:29 »
is al retour  ;)
« Laatst bewerkt op: 15 maart 2019, 16:51:43 door Luc2000 »

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2063
  • Nederland 3a/3b in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Roco Vectron, verlichting werkt niet goed.
« Reactie #9 Gepost op: 15 maart 2019, 20:47:07 »
Verstandig! Laat ons nog a.j.b. even weten hoe het afgelopen is / wat de oorzaak was. Wie weet is dat leerzaam  :)