Commercieel > Commerciële berichten

Modeltrein Expo On traXS! 15,16 en 17 maart in het Spoorwegmuseum

(1/1)

Modeltrein Expo On traXS:
Klein ontmoet groot in Spoorwegmuseum

Over minder dan twee weken start de Modeltrein Expo On traXS!. Wij hebben er ontzettend veel zin.
Van 15 t/m 17 maart 2019 opent het Spoorwegmuseum zijn deuren voor de 11de editie van de Modeltrein Expo On traXS! Tussen de grote locomotieven van het museum stelen de kleine evenbeelden drie dagen lang de show. De modelbanen komen uit heel Europa, er zijn banen van modelbouwers uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Polen te gast.

Modelbanen: voor de liefhebbers
Ieder jaar presenteert het Spoorwegmuseum tijdens de Modeltrein Expo On traXS! een gevarieerd aanbod van modelbanen. De kwaliteit van de banen staat altijd voorop, samen met de warme sfeer van het museum maakt dit de Modeltrein Expo tot een onmisbaar evenement. Onder de deelnemers veel bekende namen, waaronder  Didier Mozer, die nog geen editie heeft overgeslagen. Het nieuwste project van zijn bouwgroep is ‘Bard-Daizami’ De Franse delegatie wordt versterkt door topbouwers als Matthieu Jacquemart, die zelfs twee banen toont (Porto Flavia en La Banlieue), Bernard Junk met ‘L’Ile’, een prachtig gebouwde baan op schaal 1:43 van een fictief eiland en met Jean-Pierre Bout die de Franse spoorlijn Marle-Montcornet als onderwerp heeft. Uit Duitsland treffen we o.a. Helmut Schmidt (Klosterstollen), Dietmar Allekotte (Marienfeld), Thomas Rötsch (Güterareal Winzig) en Steffen Pohl. Bijzonder is de modelbaan van Herbert Strauss, zijn ‘Metal Luggage Railway’ is slechts 85 bij 58 centimeter groot en zit in een aluminium koffertje. Kunst op de vierkante millimeter. Samuel de Zutter uit België liet zich inspireren door Egypte met zijn baan de Luxor Sugarcane Valley, de modelbaan ‘Lechenich’ van zijn landgenoot Walter Cornelis meet 150 bij 60 cm en is rondom toegankelijk voor publiek. Een Nederlandse bijdrage komt van Vincent Bode, die met zijn ‘Graafstroom’ een fictief smalspoorbaantje uit 1947 bouwde. Andere aanwezige Nederlanders zijn onder andere Lucien Eijdems (Zweifelsfall), Koen Duijsengs (Dépôt Saint Moniat), Jan van Mourik en Henk Wust (The Cornmill).


Team Mitropa
Na goed overleg is er sinds kort een hernieuwd samenwerkingsverband tussen het Spoorwegmuseum en Team Mitropa. Voor de 11e editie van Modeltrein Expo On traXS! waren de voorbereidingen al in volle gang en Team Mitropa zal in deze editie een adviserende rol vervullen. Voor de 2020 editie zal Team Mitropa dan vanaf het begin betrokken zijn met de organisatie van deze geweldige beurs. Wij hebben er onwijs veel zin in, tot 15 t/m 17 maart in het Spoorwegmuseum!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie