Doel:€250.00
Donaties:€40.00

Per saldo:€-210.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-08-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Klaas Zondervan
Vandaag om 19:48:52
Station Rekerdam door Joran
Vandaag om 19:41:25
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
Vandaag om 19:41:11
Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 19:39:02
Modules van Kees Gorter door ca.gorter
Vandaag om 19:35:48
Lima V80/BR280, ontbrekend onderstel door Reinout van Rees
Vandaag om 19:35:35
Bouw NS 2200 in spoor-0 door JaJo
Vandaag om 18:29:40
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 18:23:47
CityNightLine 1:1, 1:87 en 1:160 door Fritsprt
Vandaag om 18:21:22
Mijn baan (Erwin) door metpetergaathetbeter
Vandaag om 18:06:08
(Hoontje's Beursbaan) "Kamp Rijen" door Hoontje
Vandaag om 17:59:38
Update: baan in de tropen door Patrick1975
Vandaag om 17:54:43
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:45:04
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Hans Reints
Vandaag om 17:44:58
Hoekdiorama door Scratchbuilt
Vandaag om 17:44:03
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Johnnytrein
Vandaag om 15:58:12
Wie heeft ervaring met ESU Ecos + MultiMaus? door lare0008
Vandaag om 15:42:50
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 14:49:30
Woonkamer Diorama "Station Almelo" door maarten_siffels
Vandaag om 14:44:57
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 14:39:05
Roco 2400 is defect door edwin1974
Vandaag om 14:37:08
Decoder foppen door weerstand ipv motor door Timo
Vandaag om 14:32:50
Westlandbaan door Niels B
Vandaag om 14:30:21
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door Hans Reints
Vandaag om 13:41:50
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 13:34:48
Zoutkamp 1921 - 1942 door MR
Vandaag om 13:25:24
Fleischman 434x onderdelen, maar waar door Tijdperk||
Vandaag om 13:22:51
Roco BR23, motor maakt veel geluid na decoderinbouw door Mechiel_
Vandaag om 13:21:36
Er ook ingerold door Wim Vink
Vandaag om 12:53:29
Nieuw huis, nieuwe baan door MOVisser
Vandaag om 12:35:09
  

Auteur Topic: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic  (gelezen 4241 keer)

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Gepost op: 21 januari 2019, 15:26:21 »
Voor het uitlezen en aanpassen van CV's van decoders via mijn PC heb ik na enige adviezen op dit forum de stap gezet naar Decoder Pro van JMRI. Ik heb mijn PC aangesloten met een USB-kabel op de Intellibox Basic, mijn IB in de programmeermode gezet, de lok op de programmeerrails gezet maar kennelijk ontstaat er geen contact tussen PC en IB omdat Decoder Pro bij elke poging foutmeldingen geeft (o.a. fout 302). Het programma Koploper komt wel in de IB en als ik de USB-kabel aansluit hoor ik het bekende geluid. Ik ga er dus van uit dat er contact is. Ik heb Java geïnstalleerd. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

trabiarie

  • Online Online
  • Berichten: 98
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #1 Gepost op: 21 januari 2019, 17:54:24 »
Hallo HaWe
Ik ken jmri niet , maar moet je daar bij instellingen niet een bepaalde poort kiezen voor de communicatie?
vr groet Arie

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #2 Gepost op: 21 januari 2019, 19:12:46 »
COM3?

trabiarie

  • Online Online
  • Berichten: 98
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #3 Gepost op: 21 januari 2019, 19:47:38 »
HaWe
Zie je dat in je systeem van windows of geeft jmri dit aan? Ik neem aan dat de poort waarmee je ib aan de computer zit een ander is als waarmee jmri naar je ib communiceert. Met je ib communiceer je met koploper via com 3 dus die zal dan bezet zijn.
vr groet Arie
« Laatst bewerkt op: 21 januari 2019, 19:49:58 door trabiarie »

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 30
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #4 Gepost op: 21 januari 2019, 19:56:09 »
Hallo HaWe,
De http://jmri.org/help/en/html/hardware/loconet/Uhlenbrock.shtml JMRI IntelliBox hardware hulp-pagina heb je al bekeken?
Fabrikant: Uhlenbrock
System connection: IntelliBox-II (USB).
Welke USB poort je in JMRI Preferences (Voorkeuren) moet selecteren hangt af van de USB poort op je computer waar je de kabel inprikt. Als de IB aan staat voordat je DP start, dan zal de ingebouwde seriële converter zich melden in het keuzemenu (cu.Bluetooth-incoming-port zal het niet zijn, dus simpel gezegd: kies de andere optie die je te zien krijgt).
Aanvullende instelingen heb je (nog) niet nodig.

Egbert
Egbert

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #5 Gepost op: 21 januari 2019, 21:29:49 »
Dag Arie,

De problemen (o.a. fout 306) worden aangegeven in de JMRI-software.

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #6 Gepost op: 21 januari 2019, 22:02:34 »
Hallo Egbert,

Ik heb het stuk gelezen maar ik weet niet waar ik "system connection" kan vinden. Bij mij staat overigens alles in het Nederlands. Je kunt bij installatie de voertaal instellen.

Groet Hein

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4451
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #7 Gepost op: 22 januari 2019, 09:55:21 »
Hoi Hein,

Als je Koploper opent en dan gaat naar Algemeen => Instellingen per database. Achter Poortnummer zie je de COM-poort waar je IB aan hangt. Komt deze overeen met die in DecoderPro (Wijzig => Voorkeuren... => Connecties (links) => Seriële poort. Neem aan dat je verder wel de juiste centrale hebt geselecteerd :)


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

trabiarie

  • Online Online
  • Berichten: 98
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #8 Gepost op: 22 januari 2019, 10:56:47 »
Dag hein

Ik kan je verder helaas niet helpen het is ergens een verbindings probleem , heb zelf de programmer van Esu.
vr groet Arie

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 30
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #9 Gepost op: 22 januari 2019, 21:54:57 »
Ik zal je graag helpen om de instellingen goed te zetten. Als je over de COM poort schrijft, neem ik aan dat je Windows als OS gebruikt. Klopt dat?
Kan je een screen shot van het venster Voorkeuren, tab Connecties uploaden? In dat venster staan o.a. de keuzemenu's Systeemconnectie en Seriële poort.
Egbert

paulmh

  • Offline Offline
  • Berichten: 2
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #10 Gepost op: 23 januari 2019, 07:04:41 »
Koploper is toch niet actief als je met DecoderPro wil werken (en omgekeerd?)

Mvg,
Paul.

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 30
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #11 Gepost op: 23 januari 2019, 16:25:54 »
Koploper is toch niet actief als je met DecoderPro wil werken (en omgekeerd?)

Misschien niet actief, maar zolang je de USB steker er in laat, zal je voor het andere programma een andere COM poort moeten gebruiken, zowel in je hardware als in je instellingen.

Egbert

Egbert

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4451
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #12 Gepost op: 23 januari 2019, 20:18:43 »
Huh wat? Ze willen beide met de IB communiceren. Dus beide programma's moeten naar dezelfde poort wijzen. Ze mogen (of eigenlijk, kunnen) alleen niet tegelijk actief zijn. Maar één programma tegelijk kan tegen een COM-poort praten.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #13 Gepost op: 23 januari 2019, 21:45:09 »
Het blijkt dat mijn PC niet meer communiceert met de IB Basic. Heb me rot gezocht in diverse fora en anderzijds op internet maar nog geen oplossing gevonden. Ik ga mij daar eerst maar eens over buigen. Oplossingen die anderen helpen leveren mij niets op. Mogelijk kom ik terug met een ander topic. Dank voor alle adviezen.

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #14 Gepost op: 23 januari 2019, 23:19:13 »
Inmiddels een advies uit de handleiding van Koploper overgenomen en in de IB Basic special options 1 op 4 gezet en special options 26 op 0. Nu heeft decoderpro wel verbinding met de programmeerrails, reageert de loc en kan ik CV's aanpassen. Vreemd genoeg krijg ik via Koploper geen verbinding.