Doel:€250.00
Donaties:€70.00

Per saldo:€-180.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-01-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

2 verschillende voltages op 1 rail door Timo
Vandaag om 14:33:34
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
Vandaag om 14:30:32
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Ronald Hofmeester
Vandaag om 14:18:49
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door rolfm
Vandaag om 14:12:46
Bouw spoor nul module baan bahnhof Königshofen tijdperk III door Dave.......
Vandaag om 13:58:14
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door rail4marcel
Vandaag om 13:57:18
Roco 2019 door roco
Vandaag om 13:47:11
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 13:47:05
SLT in H0 voor Kleindrecht door Dave.......
Vandaag om 13:45:17
Pret met Arduino door bask185
Vandaag om 13:33:52
Arriva GTW ramt dwars door vrachtauto in Leeuwarden door Thom
Vandaag om 13:32:20
MB-module "Dolce far N-te" door WesleyMunnik
Vandaag om 13:29:52
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door nighttrain1
Vandaag om 13:16:25
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 12:59:16
LS Models, STVA (NS) autotransportwagens door Rondje_HO
Vandaag om 12:43:02
NS 8100 in Spoor-1 door FritsT
Vandaag om 12:33:52
Zelf DCC besturen vanaf PC door dh3201
Vandaag om 11:37:26
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door zuylen
Vandaag om 11:35:45
Magnorail, materiaal voor wegdek i.c.m. lijmsoort? door RobbertJan
Vandaag om 11:23:17
Digikeijs DR4088 probleem, na plaatsen 2e melder werkt geen enkele melder meer. door haoos
Vandaag om 11:02:41
01TREFF Maarn, 16 &17 februari door lex stoom
Vandaag om 10:50:02
Facebookpagina "Op de Rails" stopt door elt-Mhv
Vandaag om 10:20:57
Loc- en wagonbouw spoor 1 & 0 door 1795
Vandaag om 10:13:12
BNLS-Module trambaan. Wie wil er meedoen? door Ronald Halma
Vandaag om 10:02:10
Smalspoor in N door ca.gorter
Vandaag om 09:20:27
Niet alle functies van diversen Roco loc's werken via MultiMaus 10810 (v1.04) door Ronald Halma
Vandaag om 08:38:22
FEVE 1000 in H0m door Lokführer Bas
Vandaag om 08:31:37
Verven styreen door MOVisser
Vandaag om 08:21:20
Nieuwe Z21 App door Den Zoeterdam
Vandaag om 07:58:13
Raadplaatje door Martijnstein
Vandaag om 06:34:08
  

Auteur Topic: Moet je wissels apart van spanning voorzien?  (gelezen 782 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 104
Moet je wissels apart van spanning voorzien?
« Gepost op: 11 januari 2019, 14:05:51 »
Ik ben een baan DCC aan het bouwen met als besturingssysteem Koploper.

Nu is mijn vraag als je tussen een stopsectie en een inrijsectie een wissel hebt liggen moet deze dan nog apart van railspanning worden voorzien? 

Peter

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6115
Re: Moet je wissels apart van spanning voorzien?
« Reactie #1 Gepost op: 11 januari 2019, 14:11:09 »
Als er isolatielasjes liggen wel, en dat lijkt me wel logisch want anders heb je geen detectie secties.

Dus ja. Tenzij je wilt dat je treinen altijd stil vallen op de wissel  ::) ;D
Maar ik denk dat je dat zelf ook wel bedacht had.

Of je voorziet de wissels/wisselsstraten ook van detectie.
Gr.
Eric

jeemka

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Moet je wissels apart van spanning voorzien?
« Reactie #2 Gepost op: 11 januari 2019, 16:27:10 »
En aansluiten via een diodebrug zodat de spanning gelijk is aan de gedetecteerde rails.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk


Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7266
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Moet je wissels apart van spanning voorzien?
« Reactie #3 Gepost op: 11 januari 2019, 17:35:46 »
hoi,

En aansluiten via een diodebrug zodat de spanning gelijk is aan de gedetecteerde rails.

Voor wat meer informatie daarover: De Diodeschakeling

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 104
Re: Moet je wissels apart van spanning voorzien?
« Reactie #4 Gepost op: 12 januari 2019, 11:19:05 »
Heren bedankt het bevestigt mijn vermoeden

Peter