Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-11-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Fleischmann 1306 probeersels door Joost O
Vandaag om 13:24:28
Roco BR 80 wel of geen antislipbandjes? door Romavami
Vandaag om 13:18:59
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 13:17:31
Decoder 75340, wie weet meer over deze decoder? door oudebiels
Vandaag om 13:10:58
Probleem met Lenz decoder door 008200
Vandaag om 13:06:44
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 12:25:34
DDM-1 afscheid door robin binsbergen
Vandaag om 12:20:09
NS modelbaan Hoekdam H0 door Gerco van Beelen
Vandaag om 12:17:43
Veerboten door Sven
Vandaag om 12:13:03
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 11:55:39
Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door grove den
Vandaag om 11:51:30
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 11:50:54
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 11:48:47
Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
Vandaag om 11:26:41
Nieuw n-spoor baantje...De Albula door Ronaldp
Vandaag om 11:12:45
BNLS trammodule: 'Den Zoedel Tramt' door arnaudns
Vandaag om 11:04:57
BNLS trammodule: Haagse Trams int noorden door arnaudns
Vandaag om 11:04:12
DIGSIGHT decoder 5313 door Ben
Vandaag om 10:58:18
Frans loodsje door Zilte
Vandaag om 10:47:29
Roco v60 lichtgeleiders schilderen door Remunj
Vandaag om 10:27:43
Raadplaatje door wimk
Vandaag om 10:18:10
Piko 2019 door mardig23
Vandaag om 10:09:25
DDM-1 & DD-AR; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Jamie
Vandaag om 09:37:22
Mat 54 in Schaal 0 door Mitchell
Vandaag om 09:11:11
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door Duikeend
Vandaag om 08:55:17
Ermehuizen anno 1974 door mikeya
Vandaag om 08:43:20
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Bob R.
Vandaag om 08:11:47
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Patrick1975
Vandaag om 07:02:20
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 05:56:56
Verlichting e.d. eerst handmatig, later automatisch aansturen mogelijk en hoe? door Reinout van Rees
Vandaag om 01:09:32
  

Auteur Topic: Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets  (gelezen 970 keer)

pallie

  • Lief zijn
  • Offline Offline
  • Berichten: 151
  • DB-ag Periode V-VI
Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets
« Gepost op: 29 januari 2019, 09:45:06 »
Hallo Allemaal,

Wellicht heeft iemand hier al mee te maken gehad maar.....

Een decoder van Uhlenbrock... geen idee welk type laat zich prima uitlezen, programmeren (voor zover geprobeerd) maar reageert totaal nergens op. Verlichting, rijden voor en achteruit of koppelen, niets van dat alles. Decoder in de fabrieks-stand zetten lijkt niet te werken.
De decoder is de standaard decoder toegepast in de roco startset 51222. Misschien nog wat ouder.

Wie weet raad. Omdat ik het type niet ken hier een foto van voor en achterzijde.



DB periode V-VI

Floris

  • Offline Offline
  • Berichten: 3783
    • www.flickr.com/photos/florisleeuw/
Re: Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets
« Reactie #1 Gepost op: 29 januari 2019, 10:17:29 »
is het geen Moterola decoder? ziet er al wat ouder uit....

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4531
Re: Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets
« Reactie #2 Gepost op: 29 januari 2019, 10:35:08 »
Hij laat zich dus programmeren en uitlezen. Op welk adres probeer je hem vervolgens aan te sturen? Probeer je zowel kort als lang adres?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

008200

  • Offline Offline
  • Berichten: 227
Re: Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets
« Reactie #3 Gepost op: 29 januari 2019, 10:36:45 »
Uhlenbrock:
een reset met cv8=8 en ook  cv 59=1

metresil

  • Offline Offline
  • Berichten: 220
Re: Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets
« Reactie #4 Gepost op: 29 januari 2019, 11:18:44 »
Denk je lok adres alleen in je bibliotheek heb opgeslagen .
Je lok zelf staat in verkeerd adres vermoed ik.

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 372
Re: Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets
« Reactie #5 Gepost op: 29 januari 2019, 11:22:24 »
Zomaar wat vragen (uit mijn eigen ervaring)  ;D
Alle soldeerverbindingen van de decoder in orde?
Rijdt de lok analoog wel?
Zijn de draadverbindingen tussen je muis (of wat je ook maar gebruikt) en de rails in orde?
Zelfde beeld met de decoder in een andere digitale lok van je?
« Laatst bewerkt op: 29 januari 2019, 11:29:07 door Hobojohn »

pallie

  • Lief zijn
  • Offline Offline
  • Berichten: 151
  • DB-ag Periode V-VI
Re: Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets
« Reactie #6 Gepost op: 30 januari 2019, 11:50:39 »
Citaat
is het geen Moterola decoder? ziet er al wat ouder uit....

Volgens de uitleesgegevens niet Floris.

Citaat
Denk je lok adres alleen in je bibliotheek heb opgeslagen .
Je lok zelf staat in verkeerd adres vermoed ik.

Ik begrijp niet precies wat je bedoelt. Als ik een locadres inlees en in rijregelaar selecteer moet de loc toch reageren op de commando's? Bij alle andere loc's is dit namelijk wel het geval.

Citaat
een reset met cv8=8 en ook  cv 59=1

CV 59 ga ik vanavond even proberen. Wellicht is dat het.

Citaat
Zomaar wat vragen (uit mijn eigen ervaring)  ;D
Alle soldeerverbindingen van de decoder in orde?
Rijdt de lok analoog wel?
Zijn de draadverbindingen tussen je muis (of wat je ook maar gebruikt) en de rails in orde?
Zelfde beeld met de decoder in een andere digitale lok van je?

John, als de loc uitgelezen wordt beweegt hij met de bekende schokken heen en weer. Dat werk allemaal. Laat zich uitlezen en programmeren. Alle contactpunten moeten dus wel goed zijn.
Analoog rijden met de loc kan ik niet testen. Ik heb geen analoge rijregelaar om te testen.
Draadverbindingen tussen muis?? wat bedoel je precies?
Alle andere loc's rijden, laten zich programmeren enz enz. dat is ook het rare. Loc beweegt en reageert op uitleesvraag van de centrale. Ik denk dan dat alle hardware klopt. Ook omdat geen enkele andere loc soortgelijke problemen kent. Ik ben echter niet bekend met dit soort decoders. Ik werk doorsnee met ESU en in mindere mate met Zimo.

Ik hoor graag,
Groet, Ruud
DB periode V-VI

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4531
Re: Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets
« Reactie #7 Gepost op: 30 januari 2019, 11:57:47 »
Probeer je zowel kort als lang adres?
Nogmaals, voor je het paardenmiddel reset uit de kast trekt.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox


pallie

  • Lief zijn
  • Offline Offline
  • Berichten: 151
  • DB-ag Periode V-VI
Re: Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets
« Reactie #9 Gepost op: 30 januari 2019, 22:11:29 »
Hallo Allemaal,

Citaat
Nogmaals, voor je het paardenmiddel reset uit de kast trekt.

Hallo Timo, Excuus. Ja klopt, maar geprobeerd zonder resultaat.

Bedankt erik, Uitgedraaid en ik ga er even mee aan de slag. Dit is idd de decoder.

Groet, Ruud
DB periode V-VI

pallie

  • Lief zijn
  • Offline Offline
  • Berichten: 151
  • DB-ag Periode V-VI
Re: Uhlenbrock decoder werkt wel maar doet niets
« Reactie #10 Gepost op: 31 januari 2019, 09:36:28 »
Heren dank voor de input.
Oplossing was idd cv 59 terug op 1 dus terug naar fabrieksstand. Daadwerkelijk achterhalen van de andere instelling zou speld zoeken worden.
Groet, en tot volgende probleemstelling.
Ruud
DB periode V-VI