Doel:€250.00
Donaties:€30.00

Per saldo:€-220.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 13-11-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Roco v60 lichtgeleiders schilderen door Tijdperk||
Vandaag om 22:18:32
Hoe lakdraad solderen ? door Gerrit F
Vandaag om 22:16:58
Projekt 083-338 door jerrytrein
Vandaag om 21:57:45
Raadplaatje door eemstede
Vandaag om 21:56:49
Aansluiten MTB MP6 en MP7 wisselaandrijvingen op Digikeijs DR4018 door Klaas Zondervan
Vandaag om 21:50:40
Digitaal pendelen met een Arduino mogelijk? door Ronald Halma
Vandaag om 21:42:44
Bouwsels van Rik in schaal 0 (1:43.5) door Ronald Halma
Vandaag om 21:40:48
NS modelbaan Hoekdam H0 door Eric B
Vandaag om 21:32:28
EifelBurgenBahn door Krokodil68
Vandaag om 21:16:09
Mat 54 in Schaal 0 door Mitchell
Vandaag om 21:04:27
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 20:49:27
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door Ronald1974
Vandaag om 20:38:42
NS 6100 van GM&S door HaHoHo
Vandaag om 20:36:04
The R & J Colliery Ltd. 1:76 Brits. door St00mboy
Vandaag om 20:30:33
De Hondsrugbaan, H0 door Ronald1974
Vandaag om 20:14:16
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door T.Trein
Vandaag om 19:53:07
Zelfgebouwde Digitale Centrale door Robert E
Vandaag om 19:38:44
Eanos/ Eaos in model door EddyK
Vandaag om 19:28:02
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door mass am see
Vandaag om 19:17:19
De CanBus komt naar Kranenberg, Arduino's en de CanBus door meino
Vandaag om 19:06:20
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 19:01:20
BNLS werkspoor NS 8100 van Werps Modelbouw door FritsT
Vandaag om 18:56:53
Roestrijden RXP 1251 en WIJS 2454 17 november 2019 door Jeroen Mooij
Vandaag om 18:53:04
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Wijktrein
Vandaag om 18:13:50
Arcomora: ARLOCO bezetmelder door 72sonett
Vandaag om 18:13:22
Dram Dhu Distillery in schaal 1:76 (00) door St00mboy
Vandaag om 18:06:55
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 17:23:01
VERPLAATST: Deskundige op het gebied van stoomtreinen door Reinout van Rees
Vandaag om 16:57:39
Lelijk eendje ontwaakt.......'FYRA' op Italiaanse sporen.. door Jeronimos
Vandaag om 16:49:15
Piko hondekoppen in treinschakeling wat is wijsheid? door ruudns
Vandaag om 16:48:59
  

Auteur Topic: Uhlenbrock Power 4 booster, probleem  (gelezen 639 keer)

Arno49

  • Offline Offline
  • Berichten: 5
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Uhlenbrock Power 4 booster, probleem
« Gepost op: 20 september 2019, 22:37:49 »
Hoi

Ik heb onlangs een Power 4 booster van Uhlenbrock aangeschaft. Nu is het gekke dat als ik op het gedeelte van de rails wat wordt gevoed door de power 4 geen loc heb staan of rijden dan schakelt de booster uit. Zolang er wel een loc staat dan blijft hij aan en gaat het prima.

Iemand enig idee waar dit door komt of is dit normaal gedrag?

groeten
Arno
« Laatst bewerkt op: 20 september 2019, 23:41:07 door Bert van Gelder »
Fleischmann - Koploper - Rosoft - Uhlenbrock en vooral fun

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1210
Re: Probleem met de Power 4 booster Uhlenbrock
« Reactie #1 Gepost op: 20 september 2019, 22:48:30 »
Hallo Arno,

Welkom op het forum.
Heb je de Power4 aangesloten via Loconet. Het zou kunnen dat er dan ergens nog een CV niet juist staat, waardoor de booster uitschakelt als er geen stroomafname is.
Je zou kunnen kijken wat er gebeurt als je de booster aanstuurt via de CDE-aansluiting. Dan zou het systeem aan moeten blijven.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Huib

  • Offline Offline
  • Berichten: 981
    • Avontuur in Miniatuur
Re: Probleem met de Power 4 booster Uhlenbrock
« Reactie #2 Gepost op: 20 september 2019, 22:49:10 »
Hoi Arno,

Nee, dat lijkt me niet normaal. Ik heb een tweetal Power4s gehad en dit gedrag nooit gezien. De unit is nieuw uit de doos?

Check voor de zekerheid of de DIP switches juist zijn ingesteld.

En bij LocoNet-gebruik of in LNCV 8 een 0 staat.

Hartelijke groet,

Huib
« Laatst bewerkt op: 20 september 2019, 22:56:00 door Huib »
Buitenlust in 1:43,5 // BMD16N, BMD16N-SD en andere elektronica // www.floodland.nl/aim

Arno49

  • Offline Offline
  • Berichten: 5
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Re: Probleem met de Power 4 booster Uhlenbrock
« Reactie #3 Gepost op: 21 september 2019, 08:35:28 »
Hallo Arno,

Welkom op het forum.
Dank je wel. Ik lees al een paar jaar mee. Afgelopen zomer heb ik eindelijk de tijd en ruimte gevonden om mijn baan op te gaan bouwen. Dus werd het tijd om een accountje aan te maken op het forum... ;D
Fleischmann - Koploper - Rosoft - Uhlenbrock en vooral fun

Arno49

  • Offline Offline
  • Berichten: 5
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Re: Uhlenbrock Power 4 booster, probleem
« Reactie #4 Gepost op: 21 september 2019, 08:44:50 »
De booster is verbonden met de loconet B bus van mijn twin center.  De booster is nieuw en behalve CV3 veranderen naar de waarde 94 heb ik niets gewijzigd. Fabrieksinstellingen dus!
Dipswitches staan allemaal op 0 en CV8 is ook 0

De CDE bus heb ik niet aangesloten en dat zou naar mijn idee ook niet nodig moeten zijn. Ik ga het wel even proberen ;)
Nog een extra testje wat ik heb gedaan gewoon voor de zekerheid is de rails losgekoppeld van de booster. Resultaat is dus het zelfde. Een paar seconden na inschakelen gaat het hele spul op stop. Rode lamp van de booster knippert en het twin center schakelt uit.
Volgens het boekje van de booster betekend een knipperende rode lamp kortsluiten maar dat is er zeker niet. En het twin center meld dat ook niet.

En dan nog iets vreemds: Als ik de booster voed met 12V ipv 16V dan is er niks aan de hand en lijkt alles prima in orde.... rarara ??? ??? ???
Fleischmann - Koploper - Rosoft - Uhlenbrock en vooral fun

Huib

  • Offline Offline
  • Berichten: 981
    • Avontuur in Miniatuur
Re: Uhlenbrock Power 4 booster, probleem
« Reactie #5 Gepost op: 21 september 2019, 11:18:53 »
Hoi Arno,

Gebeurt het ook als je de booster helemaal loskoppelt van de rails. Dus echt alle draadjes losmaakt van de booster?

Als je kant-enklare aansluitrails gebruikt, zou daar misschien een ontstoorcondensatortje in kunnen zitten die roet in het eten gooit.

Als je booster een kortsluitmelding geeft zonder dat er iets aan hangt, lijkt me booster defect. Omruilen kan vast wel aangezien het een nieuwe is.

Succes!

Huib
Buitenlust in 1:43,5 // BMD16N, BMD16N-SD en andere elektronica // www.floodland.nl/aim

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1210
Re: Uhlenbrock Power 4 booster, probleem
« Reactie #6 Gepost op: 21 september 2019, 17:13:27 »
Hallo Arno,

Ik heb exact dezelfde problemen gehad met de combinatie TwinCenter <> Power8. Qua aansturing is dat overigens identiek met de combinatie TwinCenter <> Power4. Als ik mijn booster via Loconet aanstuurde en conform de gebruiksaanwijzing had ingesteld, schakelde na een bepaalde tijd (variƫrend van een paar minuten tot een kwartier) de booster uit. De rode Led ging knipperen en de zaak werd afgesloten. Er was inderdaad geen sprake van kortsluiting.
Via de aansturing via de CDE terminals werkte het wel allemaal goed.

Het vreemde is dat ik nu een nieuwe baan aan het bouwen ben en het probleem met de Loconetaansturing zich niet meer voordoet. Nu is de baan op dit moment nog zeer beperkt, een klein demospoor, maar het werkt zonder problemen. De voeding staat op 17V. Mogelijk dat er wel weer iets mis gaat als de baan groter wordt, maar da merk ik dan wel. Dan gaan we gewoon terug naar de CDE-aansluiting.
Ik zou eventueel kunnen kijken welke CV-instellingen ik nu gebruik en of nog ergens iets in de Speciale Opties van het TwinCenter is veranderd. Ik vermoed het niet, want alles in het oude huis zo in de dozen gegaan en er hier weer uit gehaald.
 
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Arno49

  • Offline Offline
  • Berichten: 5
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Re: Uhlenbrock Power 4 booster, probleem
« Reactie #7 Gepost op: 21 september 2019, 20:38:34 »
Moderator: als je reageert op het laatste bericht, dan niet de CITAAT-knop gebruiken, maar de REAGEER-knop..

Hoi Huib
Ja als ik de draden losmaak dan gebeurd er precies hetzelfde. Kortsluiting kan dus niet in mijn ogen.
Zoals ik al zei bij aansluiten met 16V dan schakelt de booster uit als er geen belasting is. Op 12V blijft hij wel aan.... Ik snap er niks van. ???

Dat met die aansluitrails en een ontstoorcondensator heb ik eens dagen naar lopen zoeken.... een sectie bleef maar bezet melden en ik maar niet begrijpen waarom....... :-[ :-[
kwam ik er later achter dat er een condensator tussen de rails zat gesoldeerd bij zo'n aansluitrails......  ;D

Ik zal mijn verkoop adres maar eens gaan bellen denk ik...

Maar morgen eerst nog even de CDE bus proberen.
« Laatst bewerkt op: 21 september 2019, 20:43:22 door Bert van Gelder »
Fleischmann - Koploper - Rosoft - Uhlenbrock en vooral fun

Arno49

  • Offline Offline
  • Berichten: 5
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Re: Uhlenbrock Power 4 booster, probleem
« Reactie #8 Gepost op: 22 september 2019, 20:14:22 »
Bedankt voor jullie hulp en suggesties. Ik heb vandaag de CDE bus ook aangesloten. Deze bus heb ik ook actief gemaakt door de dipswitches op de booster te verzetten.
Ook de loconet kabel is nog aangesloten en de booster wordt aan en uitgezet via loconet.

Het blijft wel een rare situatie maar aangezien nu alles prima lijkt te werken is het wat mij betreft hierbij afgerond.
Fleischmann - Koploper - Rosoft - Uhlenbrock en vooral fun