Doel:€250.00
Donaties:€72.00

Per saldo:€-178.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-04-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

De ‘gewone’ NS sik in spoor 1? door Pauldg
Vandaag om 17:06:59
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door JaJo
Vandaag om 17:03:30
Digikeijs Servo's servobeugel gezocht door nederbelg
Vandaag om 16:57:57
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
Vandaag om 16:54:35
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Pauw Gauwes
Vandaag om 16:51:46
HOHENZOLLERN Modelik tram 1:45 en 1:25 door NS1220
Vandaag om 16:36:15
De bouw van Schellenbach door Martin Domburg
Vandaag om 16:35:31
Spoor op industrieterrein Lage Weide door NS1220
Vandaag om 16:26:47
Vandalen vernielen complete modeltreinbeurs in Engeland door Ronald Halma
Vandaag om 16:14:26
(Hoontje's Beursbaan) "Kamp Rijen" door Martin Domburg
Vandaag om 16:10:51
Fleischmann 4472, Plan V pantograaf stoel? door RobertH
Vandaag om 16:00:09
Tandwielen van as Rocomotortje afkrijgen door meino
Vandaag om 15:59:20
Fleischmann lichtsein knipperend maken. M.b.v. Viessmann 5065 mogelijk? door Timo
Vandaag om 15:49:55
Raadplaatje door RhBfan
Vandaag om 15:49:52
NS 8100 in Spoor-1 door JaJo
Vandaag om 15:42:49
Nieuwe bekabeling geeft problemen. Suggesties voor storingzoeken? door gvandersel
Vandaag om 15:27:00
Status van de Arduino zelf naar uitgang zetten? door gvandersel
Vandaag om 15:18:31
Philotrain NS C10c (ex. SS), kit 15c door MathynK
Vandaag om 15:06:52
Verwerking S88 signalen door gvandersel
Vandaag om 14:58:42
Font wisselnummers door spoorzeven
Vandaag om 14:56:54
Heljan containerkraan hijsmechanisme werkt niet door zuylen
Vandaag om 14:29:50
Modelbouwer gezocht ..... door RobVille
Vandaag om 14:28:10
Smalspoorbaan "Hinterhof" Heinenoord door gvandersel
Vandaag om 14:13:43
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door Anthony
Vandaag om 13:49:52
Benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain door Bert V
Vandaag om 13:21:11
Rhätische Bahn in 0m; van Filisur naar Stuls door nkob
Vandaag om 12:03:19
BNLS Werkspoor - C10c rijtuig in schaal 0 door 1795
Vandaag om 11:45:42
Projekt 083-338 door Basilicum
Vandaag om 10:14:20
Heen, En en Weer: de tram. door DE-II
Vandaag om 08:49:22
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 08:38:40
  

Auteur Topic: Digitaal starten met beperkt elektrotechnische kennis - welk systeem?  (gelezen 2967 keer)

NS1220

  • Online Online
  • Berichten: 1087
Re: Digitaal starten met beperkt elektrotechnische kennis - welk systeem?
« Reactie #30 Gepost op: 15 november 2018, 22:31:41 »
Ik kan me voorstellen dat je voor dat setje valt; alleraardigst locje!
't Is dat ik van de dieselperiode ben maar zoiets maakt wel hebberig...
Na aanschaf wel even posten in "Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)..."  :D
de groeten van Jacob
Modelbouwer in H0 en H0e. Tijdperk ongeveer '65~'75.
Vervoer van goederen met gewone wagons en 20' containers op platte wagens.
Ik wil nog wel een keer iets in LGBschaal doen (nu inderdaad mee bezig).

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 164
Re: Digitaal starten met beperkt elektrotechnische kennis - welk systeem?
« Reactie #31 Gepost op: 16 november 2018, 11:20:14 »
Als 3-rail rijder ken ik eigenlijk maar 1 nadeel en dat is dat er maar 1 leverancier van rails is, namelijk Märklin. Meer keuze is er niet.
Wat betreft treinen en protocols leveren merken als Piko, Roco en Brawa deze ook in AC (3-rail) uitvoering en de decoders zijn multi-protocol. Je kunt ze dus met MM of DCC aansturen.

Daarnaast heb je natuurlijk de keuze voor een centrale. Ik rijd al jaren naar tevredenheid met een Tams MC maar die is eigenlijk alleen de interface met mijn PC omdat ik Rocrail als software gebruik.

Succes met maken van je keuze.

Albert.

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 4842
Re: Digitaal starten met beperkt elektrotechnische kennis - welk systeem?
« Reactie #32 Gepost op: 16 november 2018, 11:54:28 »
.....
Ondertussen heb ik een hele leuke andere set met z21 gevonden. Deze is een fors stuk duurder, maar de inhoud van de set vind ik echt geweldig. Zojuist bij het lokale winkeltje geweest (dat alleen in de avonden open is), maar helaas hadden zij de set niet. Misschien dat ze 'm ergens konden overnemen.
....


Waar je met de startsets van de z21 wel op moet letten (maar waarschijnlijk hebben ze dat in de winkel ook gezegd) is dat in sommige startsets een z21 + router zit, en in de latere startsets alleen de z21. De router (zo'n wit plat kastje met een antenne) heb je nodig om je treinen specifiek met je mobiel of tablet aan te sturen. Deze zorgt voor de verbinding van de z21 en je mobiel. In de eerste sets zat deze erbij, in de latere sets is deze vervangen door een Multimaus. Je kunt dus sowieso direct aan de slag met je treinen maar als de router er niet bij zit, kun je deze later los kopen. Ik geloof voor € 40,- ongeveer.

Michel S

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Digitaal starten met beperkt elektrotechnische kennis - welk systeem?
« Reactie #33 Gepost op: 16 november 2018, 12:45:55 »

In de startset die ik op het oog had, zat ook een router. Daar zou ik dus mooi mee aan de slag kunnen met de tablet. Helaas heb ik zojuist bericht gekregen dat ze de set niet meer hebben. Dus mag ik op zoek naar een andere set. Ach, is ook leuk :) Lekker rondneuzen voor een leuke set. Ondertussen kan ik me nog meer inlezen op het gebied van digitale spoorbanen en modelbouw.
(De set die ik op het oog had was de Roco 51308. Het is een flink dure set, maar ik vond 'm er zo mooi uitzien, dat ik de prijs er wel voor over had.)
« Laatst bewerkt op: 16 november 2018, 14:35:42 door Bert van Gelder »

Ad Cleijsen

  • Offline Offline
  • Berichten: 453
Re: Digitaal starten met beperkt elektrotechnische kennis - welk systeem?
« Reactie #34 Gepost op: 16 november 2018, 12:46:17 »
Michel,
Ik ben ook als herstarter weer begonnen. 2/3 rail was voor mij geen issue, maar (toen) dan weer de schaal (0 of 1)

Eigenlijk bepaal je vooral zelf welke route je kiest. Maar Houten digitaal is al genoemd. Neem de tijd en bezoek die beurs.
Mijn beslissingen zijn indertijd vooral gebaseerd op wat ik zelf gezien heb. Heb inmiddels diverse beurzen, expo, handelsdagen bezocht en aldaar leg ik contacten en ontvang de info waar ik om verlegen zit. Je leert er zoveel van.

Koop een trafo (15,00) wat losse rails (20,00) aftands lokkie en proberen maar. Hoop lol en niks verloren. Je vraag wordt overwogen keuze.

Veel plezier - groet Ad


Michel S

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Digitaal starten met beperkt elektrotechnische kennis - welk systeem?
« Reactie #35 Gepost op: 19 november 2018, 13:42:36 »
...
Eigenlijk bepaal je vooral zelf welke route je kiest. Maar Houten digitaal is al genoemd. Neem de tijd en bezoek die beurs.
Mijn beslissingen zijn indertijd vooral gebaseerd op wat ik zelf gezien heb. Heb inmiddels diverse beurzen, expo, handelsdagen bezocht en aldaar leg ik contacten en ontvang de info waar ik om verlegen zit. Je leert er zoveel van.

Koop een trafo (15,00) wat losse rails (20,00) aftands lokkie en proberen maar. Hoop lol en niks verloren. Je vraag wordt overwogen keuze.

Veel plezier - groet Ad

Houten digitaal is zeker een optie waar ik aan denk om naar toe te gaan. Zelfs m'n vrouw heeft interesse. Nu nog even kijken waar we ons 3-jarig dochtertje kunnen onderbrengen  :)

Mijn voorkeur gaat toch naar een startsetje waar ik in een keer, met handleiding, lekker mee aan de slag kan. Na wat rondsnuffelen, lijkt het erop dat er met enige regelmaat nieuwe sets uitkomen. Nu ga ik er vanuit dat er dan vast wel een setje zal komen die mij erg aan zal spreken. Ik heb geduld.
Ondertussen ben ik een klein opzetje aan het maken voor een diorama waar ik het bouwen van een landschap kan leren. Dat is toch waar uiteindelijk m'n meeste interesse naar toe gaat. Dit geeft me dan ook de tijd om me nog meer in te lezen op het gebied van digitale modelspoor systemen.