Doel:€250.00
Donaties:€125.00

Per saldo:€-125.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door MOVisser
Vandaag om 12:46:51
Projekt 083-338 door MOVisser
Vandaag om 12:43:31
Gelijmde styreen (?) weer losmaken: mogelijk? door MOVisser
Vandaag om 12:39:35
NS 2801 van MK modelbouwstudio door Pauldg
Vandaag om 12:36:46
MB-module: "Vakwerk is een vak apart" door NS8714
Vandaag om 12:24:14
Het ontstaan van Trammenlandt door Sven
Vandaag om 12:14:42
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Haradigi
Vandaag om 12:11:26
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door Wim Vink
Vandaag om 11:57:48
Jeveco conservenfabriek H0 244x40 cm door Ronald Halma
Vandaag om 11:52:04
stroomonderbrekingen door henk
Vandaag om 11:25:56
EifelBurgenBahn door Hendrik Jan
Vandaag om 11:25:33
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door NS8714
Vandaag om 10:57:47
AVT NS6300 reactiedraadje door DavidNS400 Grote sik
Vandaag om 10:46:33
Bouwpakket van een CIWL LX rijtuig van Amati door sncf231e
Vandaag om 10:43:26
Waar is dit? door Sobat Kras
Vandaag om 10:42:05
Modelbaan Waldbach Süd door NS1220
Vandaag om 10:04:17
Prijsvraag Fairtrains: maak een ontwerp kleurstelling voor de 1315 door Rondje_HO
Vandaag om 09:59:01
Verzendperikelen door tijgernootje
Vandaag om 09:57:47
Station Rekerdam door Joran
Vandaag om 09:27:01
DE 64/6500 verbouwde varianten in model door Mcn1986
Vandaag om 09:04:28
  

Auteur Topic: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer  (gelezen 1891 keer)

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1437
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #15 Gepost op: 30 oktober 2018, 08:25:56 »
Wat mij opvalt bij dit soort vragen, de vraagsteller doet zijn best zo goed mogelijk de informatie te geven over wat er gedaan is, wat er veranderd is en wat voor problemen ze zien. En toch zijn er altijd weer mensen die voorstellen iets te doen of te controleren wat de vraagsteller al aangegeven had te hebben gedaan of gecontroleerd.

Natuurlijk kan het zijn dat ze dat toch niet goed hebben gedaan, maar in eerste instantie mag je er best van uit gaan dat ze het wel goed hebben gedaan.

Als de lok eerst 2 ronden goed rijd mag je er op dat moment van uit gaan dat er in de aansluiting dus niets mis zit.
Daarna wat wagens er achter, lijkt me de kans heel klein dat hij vervolgens weer de oude blokken eerst heeft aangesloten alvorens de wagens er achter te hangen.

Als er wagens zijn met AC wielen dan zal de centrale in kortsluiting springen. Ook dat meld hij niet. De lok zou dan ook niet stotteren, maar gewoon helemaal stil blijven staan, direct.

Als hij 2 ronden goed gereden heeft zal de rails en wielen van de lok ook niet al te smerig zijn.

Je geeft aan dat de set helemaal nieuw is.
Is de lok bij binnenkomst ook gesmeerd? Als er op verkeerde punten gesmeerd is, of te overvloedig kan er alsnog olie/vuil op verkeerde plaatsen komen.
Ook als de lok niet door jouw gesmeerd is, maar door de winkelier, of vanaf fabriek kan dat problemen geven. Heb zelf 2 verschillende problemen in die hoek gezien.

smeer op de stroomafnames vanaf de wielen waardoor er geen goed contact was tussen wielen en interne van de lok.
smeer in de motor bij de koolborstels. Meet name bij die laatst gaat de motor dan haperen, en kan deze ook wat warm worden, wat je ook meld.

Eenvoudige test, klein stukje spoor, op de centrale en kijken of hij daar goed reageert, zo niet, terug naar de winkel waar je hem gekocht hebt, kunnen ze hem daar testen. Een nieuwe lok zou goed moeten werken.

(heb je zelf wat te overvloedig gesmeerd voor ingebruikname, dan kun je overwegen zelf de lok helemaal goed schoon te maken, dus niet alleen de wielen, maar met name ook het binnenste van de lok )

Groet,
Roelco

Markus

  • als we maar lol hebben ..!
  • Offline Offline
  • Berichten: 195
  • Markus baan HO
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #16 Gepost op: 30 oktober 2018, 10:53:20 »
dank voor al de reactie en mee denk .

vooral rjr  ( roelco ) u geeft een mening waar ik wel stuk mee eens ben .
al moet ik er bij zeggen en ga er ook van uit ,dat al het mee denk goed bedoelt is .
maar klopt je zit met iets  komt er niet uit .  en krijgt soms een opmerking ,  ?? 

antwoorden op al deze mee denk acties :
ja : het ging om het oude bloksysteem van fl mann  en heb natuurlijk al deze er ook uit gehaalt .
ook al vroeg ik mij wel af  ook als digitaal geen stroom meer krijgt   ,, werking van zoon blok stukje spoor zonder stroom zetten . 
stopt deze toch ook .
nu zet je er weer wel stroom op ,  blok aan zou ik simpel denkend zeggen gaat hij rijden .?????

MAAR HET IS ER NU AF  .!

rails schoon .
ja ik heb alles eerst met gum en daar na nog eens met een doekje met wat spiertjes er op afgedaan .
kwam en hoop troep af .  en glimt nu weer als nieuw 
dus zie dat als schoon .

de wagons
ik heb geen wagons met verlichting of andere stoom afnamen op de baan staan
verder is het grootste deel ook fl mann  en deel Roco , ga er van uit dat daar niet de fout in zit .
want dat klopt deze staan wel op de baan / opstel spoor .  .!

nieuwe lok .
ik heb deze zo gekocht .  en moet er bij zeggen , heb er niets aan gedaan .
ook niet gekeken , klopt  ging er van uit dat deze zo wel goed moest zijn . 
dit zou een punt van aandacht kunnen zijn .!
en moet ik mij dan nog eens in verdiepen .  hoe wat waar op letten .

proef stukje nieuwe spoor gedaan .
en rijd iets maar ook niet echt wouw .  maakt zijn rondje van 90 cm niet eens uit .
en bij stop weer aan .   vergeet het maar .  dat is dan aan tikken .?

waar op ik zelf uit kwam hij staat ook wel heel los op het spoor .
en is natuurlijk ook maar een mini lok met slechts 2 wiel contact .
dus . ik heb eens een schroevendraaier tussen de wiel gezet waar door deze net wat naar buiten klikte !
( zeg ik dat zo iets wat begrijpelijk ) 
nu deze op de baan gezet .  en ja bingo hij rij nu wel op het proef rondje
MAAR : nu zet ik hem op mijn grote baan , en rijd ook mooi . maar loopt nu op een wissen van het spoor ?
vandaar ik denk dat het iets tussen fabriek stand en nu mij schroevendraaier staand moet gaan zijn .
en heeft er dus in ieder geval mee te doen dat deze lok niet voldoende stroom kan pakken vanaf het spoor 
ik heb nu enkel dit klein lokje nog maar digitaal .
maar vraag mij nu sterk af als ik nu een wat grotere lok omzet naar digitaal  deze heeft meer wiel en stroom afnamen punten , en zal dus denk ook stuk beter rijden . 

en ga nog maar eens wat proberen met afstellen wiel van dit kleintje .?










« Laatst bewerkt op: 30 oktober 2018, 10:59:05 door Markus »

J.Kempers

  • Offline Offline
  • Berichten: 25
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #17 Gepost op: 30 oktober 2018, 11:44:58 »
misschien een beetje simpel :(

Als je de loc nu direct voorziet van de spanning blijft de motor dan wel lopen of gaat deze ook uit na verloop van tijd.

En haal eens alle wagonnetjes van de opstel spoortjes .
Succes

J.Kempers

Markus

  • als we maar lol hebben ..!
  • Offline Offline
  • Berichten: 195
  • Markus baan HO
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #18 Gepost op: 30 oktober 2018, 13:46:30 »
ik heb gezien dat er onder het treintje ook nog een idee rail schakeling zit .?
daar geeft hij nu ook sluiting mee ,,
wil zeggen als de trein maar iets afwijkt bij wissel  gaat de storing lamp op centraal kastje  nu aan . 
want dan maakt de achter wiel en dat stroom schakel punt onder de lok sluiting ? 

Markus

  • als we maar lol hebben ..!
  • Offline Offline
  • Berichten: 195
  • Markus baan HO
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #19 Gepost op: 30 oktober 2018, 13:49:33 »


deze bedoel ik . 

ceuleer

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #20 Gepost op: 30 oktober 2018, 14:07:53 »
Dit is waarschijnlijk het probleem dat de wielen nu te ver open staan, en op de wissel raakt het wiel nu de verkeerde rail, zodat linker en rechterwiel een moment eigenlijk met dezelfde rail contact maken, gevolg, kortsluiting.
De wielafstand ga je toch terug goed moeten afstellen hoor.

Markus

  • als we maar lol hebben ..!
  • Offline Offline
  • Berichten: 195
  • Markus baan HO
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #21 Gepost op: 08 november 2018, 14:42:08 »
ik denk dat ik weet wat er fout zit .
ben nu zover dat ik 3 trein heb voor digitaal met esu decoder er in  ,zeg ik dat zo goed .?
maar bij veel na lees tref ik het volgende .
bij een start set fleischmann  zit een aansluit rail . met geel draadjes .
met hier in vaak een verbinding  er onder ,  deze ontstoord  radio .?
ik lees dat moet er bij digitaal tussen uit .
nu zit er in mij 25 30 meter baan ook vast van deze rail .  waar draden afzijn ge gaan .  maar nog goed als rail .
natuurlijk niet meer vindt baar .  geen idee waar .

maar hier door zou het dus kunnen zijn dat mijn ,,vooral kleine lok's met twee wiel erg moeilijk rijden en stotteren .??
moet zeggen heb nu ook een lok met 4 wiel  en die rijd super .?? 
is er een kunstje er achter te kommen of deze er nog helaas in zitten .  en zo ja waar ???
of kan het als de grote lok wel goed rijd daar niet aan liggen .?

ben anders bang dat er bijna niets anders op zit dan alles afbreken .?? en zie dat niet zo zitten .
dan toch maar terug naar anneloog rijden .  ?

heeft iemand een idee tip .  ?




Dominique

  • Online Online
  • Berichten: 197
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #22 Gepost op: 08 november 2018, 15:37:17 »
Bij Profi Rail HO ( n weet ik niet)
Zitten die ontstoorders voornamelijk in de Bochtstukken.
Even opzoek naar de bochtstukken die Uit een startset komen.
( meestal R1 of R2 ) Vaak zie je aan de zijkant nog wel gaatjes waar de draadjes hebben gezeten.
Hoef je iig niet alles te slopen , alleen de bocht stukken vervangen die nodig zijn.

Tevens heb ik het ook gehad met een Nieuwe Flm loc , stil viel ondanks decoder erin etc..
Bleek dat er een wiel contact cq stroomafnemer niet helemaal goed zat...  Kan gebeuren etc....   Zijn de ‘ fabrieksfoutjes’
Maar je zoekt je de ‘ terrrrrrring’

Ook kan een nieuwe Loc zijn smeervet verdroogd zijn en doet hij gelijk niks uit de doos , zit alles vast. ( kan zijn dat de loc al tijd in de winkel staat voordat gekocht is)

Succes !!

Verder lekker doorgaan en niet tegen laten houden!

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9773
  • Live you life to the fullest!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #23 Gepost op: 08 november 2018, 15:39:14 »
Dat laatste kan wel maar dan moet het ding al heel lang liggen.... met het genoemde locje lijkt mij die mogelijkheid niet aanwezig omdat deze vrij recent geproduceerd zijn.

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1437
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #24 Gepost op: 08 november 2018, 15:48:35 »
Ik weet niet helemaal wat je bedoeld, maar vraag me af of dat een probleem is. Een lok met meer assen rijd prima, dus het signaal opzich is prima.
De lok met 2 assen rijd niet goed, dan zou je toch verwachten dat die geen goede afname heeft.

Als ik het goed begrijp had je hierboven de wiel afstand op de as aangepast en gaf dat beter resultaat, maar vervolgens weer problemen bij wissels.

Ik denk dat je het probleem dan moet zoeken in de contacten met de wielen. Niet tussen wiel en rails, maar tussen wiel en de interne afname naar de decoder. Heb daarbij ook al wel eens loks gehad met problemen. Die dan in een bocht naar links regelmatig stil stonden, terwijl op een recht stuk het meestal wel goed ging en een bocht naar rechts geen problemen gaf. Dan kwam door de stand van de wielen de afname niet meer tegen de wielen aan. Wiel met rails was dan geen probleem.

Maar kan het mis hebben. Die ontstoor onderdelen mogen bij digitaal inderdaad uit de rails, maar of dat enkel bij kleine loks voor extra problemen zorgt zou ik niet durven te zeggen.
Als het daar aan zou liggen zou je kunnen kijken of je de baan in tweeen kunt delen. ( er van uit gaande dat er 1 z'n rail in zit, bij 2 zou je het in drieën moeten delen ) en dan kijken of je het probleem op beide stukken hebt, of maar op 1 van de delen.

Groet,
Roelco

Markus

  • als we maar lol hebben ..!
  • Offline Offline
  • Berichten: 195
  • Markus baan HO
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #25 Gepost op: 08 november 2018, 16:19:15 »
dank voor al het mee denken  tof .  dank je wel .
wil  nu weer maar naar een klein rondje spoor terug gaan kijken wat de lok dan doet .
zijn hier nu met 3 aan kijken en testen .?
wel een extra opval ding .
als we alles uit zetten  uurtje ,  en dan aan  en gaan met een trein rijden .  gaat het eerste rondjes goed .  na 2 a 3 rondjes begint het .?
daar bij nu ook ontdekt dat de adapter van bij de maus set dan best warm wordt .??
is dat normaal ..
of  te minimaal stroom ,want ja het is zijn we aan tellen geweest eerder 40 meter baan dan 30 . !
dus rijd een behoorlijk stuk rond ..  en het is maar een klein stroom adapter   misschien .?? 

gaan nu nog klein rondje spoor doen .  en kijken wat dit doet . 



Markus

  • als we maar lol hebben ..!
  • Offline Offline
  • Berichten: 195
  • Markus baan HO
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #26 Gepost op: 08 november 2018, 18:55:58 »
ja bij test rondje  rijden ze na genoeg wel goed .??

wat nu met de grote baan ??
schoon maak nu al div maal gedaan .
rijd  2 ronde goed en daarna gaat het minder tot hij stil valt .  en niets meer doet ??
zou dit echt aan die ontstoorder kunnen liggen .
zijn al wat aan klo....  geweest  en heb er in het zicht deel nu 2 gevonden en rail los gemaakt en dat ding er uit ge haalt .
maar geeft geen verschil .
ja , maar snapt alles is ge plakt en heeft rail afwerking ,  je hout niets over   na dit breek werk .  ?
vandaar als ik zo alles moet na kijken  ,  zelfs op veel deel waar ik niet meer bij kan . 
is dit on begonnen werk .  , en zou het resultaat zeer triest zijn !
vandaar echt  is dit noot zaak dat deze er uit moeten .??

wel erg raar hoeveel mensen zijn wel niet begonnen met klein fl man set .  en hebben dit in hun eerst deel van de baan dus zitten . 
ik heb nergens ge zien dat dit ook punt is om rekening mee te houden . 
ga morgen denk maar eens kijken of ik nog iets kan terug krijgen voor de nieuwe start set  digitaal .tjonge   ku.. zooi
en de trein die omgebouwd zijn .
vraag mij af of ik nog iets ga aan pakken om me verder te bouwen .  heb denk wel even flink genoeg van treinen . 
was ik maar nooooooit aan dit  digitaal begonnen   , dat is leuk van begin af aan , maar niet bij oude baan . 
en ja klopt weinig tot geen kennis er van
want ben bang dat mijn vrouw toch nog iets gelijk krijgt .  weet je zeker dat dit toch wel een hobby is ..?
want nu is het echt zwaar sjit ,  en alles behalve hobby zo     

zijn er toevallig mensen omgeving Tilburg die nog een blik willen wagen .  of er ergens toch .?? 
hoeft echt niet voor niets , betaal er voor .  maar kom er zo niet meer uit . 
en word het helaas sloop .  tot mijn grote spijt . 
« Laatst bewerkt op: 08 november 2018, 18:58:51 door Markus »

Markus

  • als we maar lol hebben ..!
  • Offline Offline
  • Berichten: 195
  • Markus baan HO
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #27 Gepost op: 08 november 2018, 20:05:38 »
voeding is nu 18 volt  en 36 va ..?
dit lijkt mij wat weinig .??
kan daar ,,zou het helpen om daar een grotere op te zetten . ?

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9773
  • Live you life to the fullest!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #28 Gepost op: 08 november 2018, 21:16:41 »
Het verhaal is zo warrig dat bv ik er niks meer van begrijp.... maak eens wat foto's van je transformator(s) en grote baan zodat we een idee krijgen wat je eigenlijk allemaal aan het doen bent. Spul nieuw uit de doos moet het gewoon goed doen, analoog of digitaal.

Op die manier kunnen we je misschien beter helpen. Ik woon helaas niet in de buurt en kan je daarmee niet verder helpen.

jerrytrein

  • Online Online
  • Berichten: 4171
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #29 Gepost op: 08 november 2018, 22:51:04 »
Maak een foto van de baan
of maak een schets en plaats die hier,met de punten van de blokken analoog
dan stap voor stap

Je begint met digitaal
Dus je demonteerd de blokken,en verbind ze met elkaar ,en de hoofd baan
Dan heb je dus een baanzonder onder brekingen
Nu komt je digi spul erbij
Wat heb je presies
1 multi maus
1 digitale loc
en toen heb je wat gedaan ,en hoe