Doel:€250.00
Donaties:€115.00

Per saldo:€-135.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 13-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NS 6100 kit van de Haagse Modelbouw Club door janw
Vandaag om 02:13:18
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door daan2353
Vandaag om 00:28:39
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door jandejager
Vandaag om 00:15:06
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
13 november 2018, 23:49:03
Raadplaatje door Wouter W
13 november 2018, 23:23:14
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door Reinout van Rees
13 november 2018, 23:14:03
Ovaalramer in messing. Schaal 0 door FritsT
13 november 2018, 23:00:13
3D/RM-IG: Onshape - Materieel 1:76 door Hans van de Burgt
13 november 2018, 22:43:16
Eerste serieuze ervaring met modelbouw - Fotodijkje in aanbouw door damngrazy
13 november 2018, 22:36:52
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Whis
13 november 2018, 22:31:00
Projekt 083-338 door 44
13 november 2018, 22:18:10
NS 4300 (in spoor 0) door Rondje_HO
13 november 2018, 22:07:24
Eurospoor 2018 door NS8714
13 november 2018, 22:02:38
Roßnitz door Dennis.
13 november 2018, 21:53:12
NS 2801 van MK modelbouwstudio door ruudns
13 november 2018, 21:41:00
Oude jeugdhobby weer oppakken door Frans Peeters
13 november 2018, 21:37:17
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door jerrytrein
13 november 2018, 21:33:53
Consist adress op piko smart decoder 4.1 door Kaptein Koek
13 november 2018, 21:23:00
Gelijmde styreen (?) weer losmaken: mogelijk? door Klaas Zondervan
13 november 2018, 21:16:45
Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0 door Bahn-AG
13 november 2018, 21:12:42
NS modelbaan Hoekdam H0 door Stootjuk
13 november 2018, 20:51:59
De Rondreizende Goederenwagen, Sweet Home Chicago door nighttrain1
13 november 2018, 20:15:11
  

Auteur Topic: Spoor 1 locs programmeren met IBI  (gelezen 716 keer)

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1079
Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Gepost op: 17 oktober 2018, 22:16:04 »
Hi All,

Vanmiddag hebben één van mijn modeltreincollega's en ik geprobeerd twee Spoor 1 locs te programmeren op het programmeerspoor van een Intellibox I. Dat geeft onmiddellijk de melding 'Kortsluiting'. Het programmeren van de HO locs gaat zonder problemen.
Nu kan ik me voorstellen dat de Spoor 1 locs te veel vermogen vragen om op het programmeerspoor van een IB I te kunnen programmeren, maar hoe zou je dan de locs een ander adres moeten geven. Dat ze alle op adres 3 blijven rondrijden is ook niet handig.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ernst Jorissen

  • Offline Offline
  • Berichten: 216
    • Spoor 1 MBSNederland.
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #1 Gepost op: 18 oktober 2018, 08:36:41 »
Hallo Dirk.

Dat moet gaan.
Ik heb het vroeger ook altijd zo gedaan.
Maar wel rechtstreeks op de Baan aansluiting.
En niet op het programmeerspoor.

De ecos of kotrol7 1KM gaat ook.


Gr, Ernst.

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1079
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #2 Gepost op: 18 oktober 2018, 20:38:26 »
Hoi Ernst,

Inderdaad kunnen de loks wel op het hoofdspoor worden geprogrammeerd, dus aan de uitgang voor de rails. Dan kun je het lokadres niet veranderen, dat moet op het programmeerspoor.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9772
  • Live you life to the fullest!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #3 Gepost op: 19 oktober 2018, 10:45:29 »
Heeft wss te maken met het feit dat de programmeeruitgang te weinig vermogen heeft voor die grote locs. En dan geeft de decoder een kortsluitmelding. Er zijn programmeerboosters te koop en misschien is een Sprog een oplossing? Heb daar zelf geen ervaring mee maar die schijnen wat meer "sap" te hebben dan de meeste centrales.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2925
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #4 Gepost op: 19 oktober 2018, 11:50:04 »

Inderdaad kunnen de loks wel op het hoofdspoor worden geprogrammeerd, dus aan de uitgang voor de rails. Dan kun je het lokadres niet veranderen, dat moet op het programmeerspoor.


Het blijft een hardnekkig fabeltje. Ook op het hoofdspoor onder POM kun je het lokadres in CV1 veranderen.

Gr, Ben.

Bert Mengerink

  • SPOOR1HOBBY
  • Offline Offline
  • Berichten: 456
  • Het liefste stoom in module vorm
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #5 Gepost op: 19 oktober 2018, 13:57:16 »
Heeft wss te maken met het feit dat de programmeeruitgang te weinig vermogen heeft voor die grote locs. En dan geeft de decoder een kortsluitmelding. Er zijn programmeerboosters te koop en misschien is een Sprog een oplossing? Heb daar zelf geen ervaring mee maar die schijnen wat meer "sap" te hebben dan de meeste centrales.
Een Sprog heeft niet meer vermogen dan de meeste centrales. Bij mijn Z21 zwart kan ik slechts 1 lok niet programmeren vanwege dit fenomeen. Nu met de SC7 van KM1 geen enke probleem.
Met-1 is alles groter.
Veel succes met de hobby.

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1079
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #6 Gepost op: 19 oktober 2018, 16:14:26 »
Hi All,

Bedankt voor de reacties. Mijn vermoeden zat toch in de goede richting. We gaan nu eens verder zoeken naar een slimme oplossing.
Met beste groeten,

Dirk Meijer