Doel:€250.00
Donaties:€60.00

Per saldo:€-190.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 19-01-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Raadplaatje door Niekleair
Vandaag om 17:44:31
Mijn LEGO modellen. door Joep-1851
Vandaag om 17:44:02
EifelBurgenBahn door jerrytrein
Vandaag om 17:40:23
's-Heer Heinkenspolder door Reinier Z.
Vandaag om 17:38:50
LS Models, STVA (NS) autotransportwagens door Jamie
Vandaag om 17:36:30
Puttense treinkelder door phdirk
Vandaag om 17:36:26
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 17:30:03
2 verschillende voltages op 1 rail door spoortnietmeer
Vandaag om 17:28:59
Loc- en wagonbouw spoor 1 & 0 door daempfer
Vandaag om 17:27:39
Welk baanontwerpprogramma? door phdirk
Vandaag om 17:17:07
Hoe ligt rijtuigbak op draaistel? door peterha
Vandaag om 17:16:12
Brekina 2019 door hgrm
Vandaag om 17:15:12
Magnorail, materiaal voor wegdek i.c.m. lijmsoort? door MOVisser
Vandaag om 17:14:18
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door Wijktrein
Vandaag om 17:13:23
MB-module: "L'Esimé" door Tulpendaal
Vandaag om 17:12:44
Torquemotor stopt in baanvak met diode door Arjen52
Vandaag om 17:10:12
Digikeijs terugmelding via Loconet door Karst Drenth
Vandaag om 17:02:09
Bouw van NS Acculocomotief 81,82 (MK) door Tulpendaal
Vandaag om 17:01:25
Kürtzen, een kort klein dingetje door wpinkhof
Vandaag om 17:01:08
Bouw Bührtal III door nachbar
Vandaag om 16:59:13
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 16:54:14
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door André82
Vandaag om 16:51:42
Amsterdam Weesperpoort als nieuw station door Modellbahnwagen
Vandaag om 16:51:41
Roco 46258 gepimpt door jverschut
Vandaag om 16:48:44
01TREFF Maarn, 16 &17 februari door bernhard67
Vandaag om 16:36:33
Project 0m, iets heel anders: Rhätische Bahn door bernhard67
Vandaag om 16:31:25
De Maaslijn: weer helemaal terug bij af door ReneN
Vandaag om 16:30:19
Gezocht, leverancier van lawineschermen, -muren, etc. door Rondje_HO
Vandaag om 16:13:16
Roco 2019 door NS8714
Vandaag om 15:58:09
Arriva GTW ramt dwars door vrachtauto in Leeuwarden door ZwolsBas
Vandaag om 15:56:22
  

Auteur Topic: Spoor 1 locs programmeren met IBI  (gelezen 777 keer)

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1102
Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Gepost op: 17 oktober 2018, 22:16:04 »
Hi All,

Vanmiddag hebben één van mijn modeltreincollega's en ik geprobeerd twee Spoor 1 locs te programmeren op het programmeerspoor van een Intellibox I. Dat geeft onmiddellijk de melding 'Kortsluiting'. Het programmeren van de HO locs gaat zonder problemen.
Nu kan ik me voorstellen dat de Spoor 1 locs te veel vermogen vragen om op het programmeerspoor van een IB I te kunnen programmeren, maar hoe zou je dan de locs een ander adres moeten geven. Dat ze alle op adres 3 blijven rondrijden is ook niet handig.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ernst Jorissen

  • Offline Offline
  • Berichten: 224
    • Spoor 1 MBSNederland.
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #1 Gepost op: 18 oktober 2018, 08:36:41 »
Hallo Dirk.

Dat moet gaan.
Ik heb het vroeger ook altijd zo gedaan.
Maar wel rechtstreeks op de Baan aansluiting.
En niet op het programmeerspoor.

De ecos of kotrol7 1KM gaat ook.


Gr, Ernst.

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1102
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #2 Gepost op: 18 oktober 2018, 20:38:26 »
Hoi Ernst,

Inderdaad kunnen de loks wel op het hoofdspoor worden geprogrammeerd, dus aan de uitgang voor de rails. Dan kun je het lokadres niet veranderen, dat moet op het programmeerspoor.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9952
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #3 Gepost op: 19 oktober 2018, 10:45:29 »
Heeft wss te maken met het feit dat de programmeeruitgang te weinig vermogen heeft voor die grote locs. En dan geeft de decoder een kortsluitmelding. Er zijn programmeerboosters te koop en misschien is een Sprog een oplossing? Heb daar zelf geen ervaring mee maar die schijnen wat meer "sap" te hebben dan de meeste centrales.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2965
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #4 Gepost op: 19 oktober 2018, 11:50:04 »

Inderdaad kunnen de loks wel op het hoofdspoor worden geprogrammeerd, dus aan de uitgang voor de rails. Dan kun je het lokadres niet veranderen, dat moet op het programmeerspoor.


Het blijft een hardnekkig fabeltje. Ook op het hoofdspoor onder POM kun je het lokadres in CV1 veranderen.

Gr, Ben.

Bert Mengerink

  • SPOOR1HOBBY
  • Offline Offline
  • Berichten: 456
  • Het liefste stoom in module vorm
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #5 Gepost op: 19 oktober 2018, 13:57:16 »
Heeft wss te maken met het feit dat de programmeeruitgang te weinig vermogen heeft voor die grote locs. En dan geeft de decoder een kortsluitmelding. Er zijn programmeerboosters te koop en misschien is een Sprog een oplossing? Heb daar zelf geen ervaring mee maar die schijnen wat meer "sap" te hebben dan de meeste centrales.
Een Sprog heeft niet meer vermogen dan de meeste centrales. Bij mijn Z21 zwart kan ik slechts 1 lok niet programmeren vanwege dit fenomeen. Nu met de SC7 van KM1 geen enke probleem.
Met-1 is alles groter.
Veel succes met de hobby.

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1102
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #6 Gepost op: 19 oktober 2018, 16:14:26 »
Hi All,

Bedankt voor de reacties. Mijn vermoeden zat toch in de goede richting. We gaan nu eens verder zoeken naar een slimme oplossing.
Met beste groeten,

Dirk Meijer