Doel:€250.00
Donaties:€155.00

Per saldo:€-95.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:06:27
Ovaalramer in messing. Schaal 0 door FritsT
Vandaag om 00:00:15
NSinModel blijft aktief.. door ruudns
17 november 2018, 23:23:11
Beweging op de baan Eb en Vloed door Bjor
17 november 2018, 23:13:10
Directe trein tussen Eindhoven en Düsseldorf in 2025 door spoorzeven
17 november 2018, 23:10:17
DCC++ centrale en arduino: ervaringen? door Timo
17 november 2018, 23:05:25
NS modelbaan Hoekdam H0 door Wim Vink
17 november 2018, 22:48:57
Baanbouw Bosje77 door Wim Vink
17 november 2018, 22:47:03
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Bob R.
17 november 2018, 22:46:50
AVT NS6300 reactiedraadje door MDK193
17 november 2018, 22:46:14
Bruntendijk gelegen aan de Jankelijn. door Wim Vink
17 november 2018, 22:43:32
Raadplaatje door HIJ
17 november 2018, 22:38:22
NS 2801 van MK modelbouwstudio door RobBennis
17 november 2018, 22:32:31
“proof of concept” door HIJ
17 november 2018, 22:21:21
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Weerd
17 november 2018, 22:14:54
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
17 november 2018, 22:04:42
Projekt 083-338 door 44
17 november 2018, 21:47:58
Den Zoeterdam 1/87 H0 366x110 door Den Zoeterdam
17 november 2018, 21:32:34
Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0 door waldberg
17 november 2018, 19:59:44
Van Swarzach naar Swarzburg door Rondje_HO
17 november 2018, 19:03:36
Kranenberg, een exercitie in code 70 door Rondje_HO
17 november 2018, 18:57:25
Bouwpakket van een CIWL LX rijtuig van Amati door Rondje_HO
17 november 2018, 18:50:27
  

Auteur Topic: Spoor 1 locs programmeren met IBI  (gelezen 719 keer)

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1078
Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Gepost op: 17 oktober 2018, 22:16:04 »
Hi All,

Vanmiddag hebben één van mijn modeltreincollega's en ik geprobeerd twee Spoor 1 locs te programmeren op het programmeerspoor van een Intellibox I. Dat geeft onmiddellijk de melding 'Kortsluiting'. Het programmeren van de HO locs gaat zonder problemen.
Nu kan ik me voorstellen dat de Spoor 1 locs te veel vermogen vragen om op het programmeerspoor van een IB I te kunnen programmeren, maar hoe zou je dan de locs een ander adres moeten geven. Dat ze alle op adres 3 blijven rondrijden is ook niet handig.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ernst Jorissen

  • Offline Offline
  • Berichten: 216
    • Spoor 1 MBSNederland.
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #1 Gepost op: 18 oktober 2018, 08:36:41 »
Hallo Dirk.

Dat moet gaan.
Ik heb het vroeger ook altijd zo gedaan.
Maar wel rechtstreeks op de Baan aansluiting.
En niet op het programmeerspoor.

De ecos of kotrol7 1KM gaat ook.


Gr, Ernst.

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1078
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #2 Gepost op: 18 oktober 2018, 20:38:26 »
Hoi Ernst,

Inderdaad kunnen de loks wel op het hoofdspoor worden geprogrammeerd, dus aan de uitgang voor de rails. Dan kun je het lokadres niet veranderen, dat moet op het programmeerspoor.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9773
  • Live you life to the fullest!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #3 Gepost op: 19 oktober 2018, 10:45:29 »
Heeft wss te maken met het feit dat de programmeeruitgang te weinig vermogen heeft voor die grote locs. En dan geeft de decoder een kortsluitmelding. Er zijn programmeerboosters te koop en misschien is een Sprog een oplossing? Heb daar zelf geen ervaring mee maar die schijnen wat meer "sap" te hebben dan de meeste centrales.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2924
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #4 Gepost op: 19 oktober 2018, 11:50:04 »

Inderdaad kunnen de loks wel op het hoofdspoor worden geprogrammeerd, dus aan de uitgang voor de rails. Dan kun je het lokadres niet veranderen, dat moet op het programmeerspoor.


Het blijft een hardnekkig fabeltje. Ook op het hoofdspoor onder POM kun je het lokadres in CV1 veranderen.

Gr, Ben.

Bert Mengerink

  • SPOOR1HOBBY
  • Offline Offline
  • Berichten: 456
  • Het liefste stoom in module vorm
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #5 Gepost op: 19 oktober 2018, 13:57:16 »
Heeft wss te maken met het feit dat de programmeeruitgang te weinig vermogen heeft voor die grote locs. En dan geeft de decoder een kortsluitmelding. Er zijn programmeerboosters te koop en misschien is een Sprog een oplossing? Heb daar zelf geen ervaring mee maar die schijnen wat meer "sap" te hebben dan de meeste centrales.
Een Sprog heeft niet meer vermogen dan de meeste centrales. Bij mijn Z21 zwart kan ik slechts 1 lok niet programmeren vanwege dit fenomeen. Nu met de SC7 van KM1 geen enke probleem.
Met-1 is alles groter.
Veel succes met de hobby.

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1078
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #6 Gepost op: 19 oktober 2018, 16:14:26 »
Hi All,

Bedankt voor de reacties. Mijn vermoeden zat toch in de goede richting. We gaan nu eens verder zoeken naar een slimme oplossing.
Met beste groeten,

Dirk Meijer