Doel:€250.00
Donaties:€105.00

Per saldo:€-145.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NS modelbaan Hoekdam H0 door gtw6016
Vandaag om 07:32:34
Rijnstraat door SimonSt
Vandaag om 07:24:24
Heen, En en Weer door Falkenberg
Vandaag om 06:53:49
Raadplaatje door spoorzeven
Vandaag om 06:00:54
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 05:40:21
Roco motor defect of koolborstelprobleem? door Biesje
Vandaag om 03:32:45
Eurospoor 2018 door Jan-Peter
Vandaag om 02:56:22
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door jandejager
Vandaag om 02:27:06
Artitec 3737, rijdt slecht op Fleischmann rails. Betere opties? door Klaas Boekema
Vandaag om 01:06:12
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Michel Turlings
Vandaag om 00:08:14
Roco NS 200/300 Sik openen. Art.nr. 4153 door locojack
Vandaag om 00:06:08
Eerste serieuze ervaring met modelbouw - Fotodijkje in aanbouw door Spelfaut
Vandaag om 00:05:38
Ecos kan decoder niet detecteren. door Jan-Peter
12 november 2018, 23:48:19
Mara Harbor door Martin Welberg
12 november 2018, 23:40:24
LS NS fiets/bagage rijtuig D/Df van modeltreinexpress exclusief door ad.M
12 november 2018, 23:30:05
NL baan: Frotterdam in h0 door Joran
12 november 2018, 23:11:32
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
12 november 2018, 22:47:30
Projekt 083-338 door 44
12 november 2018, 22:37:41
Ovaalramer in messing. Schaal 0 door FritsT
12 november 2018, 21:59:10
In 8 stappen eenvoudig een berg bouwen door Benrail
12 november 2018, 21:37:26
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door spoorzeven
12 november 2018, 21:35:27
  

Auteur Topic: Stopsectie Conrad werkt niet  (gelezen 2455 keer)

Calimero

  • Offline Offline
  • Berichten: 905
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #15 Gepost op: 19 oktober 2018, 15:06:22 »
Ik kan zo op de foto's niet echt iets ontdekken maar heb je werkelijk je bout op 480°C staan ?
Mogelijk heb je iets te heet gemaakt ?
Groet, Ronald.

Ferry As

  • Spoor 1
  • Offline Offline
  • Berichten: 1649
  • **
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #16 Gepost op: 19 oktober 2018, 15:07:38 »
De foto's zijn te onscherp om details goed te kunnen zien.

Wat me wel opvalt bij de 1e is dat de pootjes van de transistor wel erg dicht tegen het koelblok aanzitten met het risico op sluiting..

Is 480 de ingestelde temperatuur op je soldeerstation ?  ???

Da's wel errug hoog, met het risico op defecte componenten door oververhitting..

Grt

Ferry

Swiss_fan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1279
  • Mijn fotoalbum zien? klik op het wereldbolletje
    • mijn foto's
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #17 Gepost op: 19 oktober 2018, 15:08:38 »
Maakt het koellichaam geen contact met de transistor aansluitingen?
Met vriendelijke groet, Peter

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

TEE-RAM

  • Offline Offline
  • Berichten: 127
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #18 Gepost op: 19 oktober 2018, 15:12:35 »
Hallo Henny,
Kan het zijn dat een pin van de (ik denk) condensator (die in het verlengde van de gele draad) niet goed doorgesoldeerd is?

Calimero

  • Offline Offline
  • Berichten: 905
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #19 Gepost op: 19 oktober 2018, 15:16:32 »
Die soldering van D2 was me ook opgevallen maar de foto's zijn te onduidelijk
om daar met zekerheid iets over te zeggen.
Groet, Ronald.

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #20 Gepost op: 19 oktober 2018, 16:22:47 »
Ik zal het proberen, ik ga er morgen weer heen

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #21 Gepost op: 19 oktober 2018, 17:03:48 »
Overigens had ik ook een blok sectie gekocht en daar miste er een elco. (de grote die ik op de afremsectie verkeerd had gezet)

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 406
    • Onze site
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #22 Gepost op: 19 oktober 2018, 17:11:49 »
als ik je foto's vergroot zie ik een aantal slecht gesoldeerde punten.Mooi verwarmen op 300 graden en weinig soldeer toevoegen indien nodig.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

72sonett

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 1141
    • El Carrilet
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #23 Gepost op: 20 oktober 2018, 00:55:07 »
 480°F zeker?  (=250°C)
El Carrilet

Not sent from my Pocketline Swing 380, Xperia Z2, iPhone, C5503, ALE-L21 or SM-G900F using Tapatalk.

MH

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #24 Gepost op: 20 oktober 2018, 02:40:45 »
Ja, ik ga er nu heen

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #25 Gepost op: 20 oktober 2018, 14:14:39 »


Als ik ook een betere foto van de bovenkant moet maken dan kan ik dat alleen morgen doen

Swiss_fan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1279
  • Mijn fotoalbum zien? klik op het wereldbolletje
    • mijn foto's
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #26 Gepost op: 20 oktober 2018, 14:24:56 »
Ik zie het nog niet echt goed maar dit zou beter kunnen.
Met vriendelijke groet, Peter

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Swiss_fan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1279
  • Mijn fotoalbum zien? klik op het wereldbolletje
    • mijn foto's
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #27 Gepost op: 20 oktober 2018, 14:26:13 »
Je zou voor de zekerheid alles nog een een keer kunnen verhitten met de soldeerbout en een klein beetje tin toevoegen.
« Laatst bewerkt op: 20 oktober 2018, 17:51:27 door Swiss_fan »
Met vriendelijke groet, Peter

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

JaJo

  • Offline Offline
  • Berichten: 9841
  • Spoor-0 & Spoor-1
    • Modeltreinbaan.nl
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #28 Gepost op: 20 oktober 2018, 14:48:08 »
Er zitten nog meer slechte soldeerverbindingen volgens mij.

Groet Jaap
Duits, Spoor-0 en Spoor-1.Tijdperk III.
http://www.modeltreinbaan.nl

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #29 Gepost op: 20 oktober 2018, 16:42:23 »
Ik ga het morgen nog eens proberen