Doel:€250.00
Donaties:€160.00

Per saldo:€-90.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-03-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Fotopunt Heukelom door Luc2000
Vandaag om 21:11:13
Kranenberg, een exercitie in code 70 door Eric B
Vandaag om 21:10:27
Court du Bouton, een enkelsporige Zwitserse Jura baan in H0 door Gerrit K
Vandaag om 21:02:42
Zolderbaan Westerdorp door Klaas Zondervan
Vandaag om 21:00:14
Mijn nieuwste project in O: Vernon Californië (voorheen: LA yard in 0) door Duizendpoot
Vandaag om 20:52:56
INTERMODELLBAU 2019 Dortmund. door Marcel112
Vandaag om 20:49:25
Artitec / REE 1300, materieelbespreking. door ruudns
Vandaag om 20:49:04
Keerlus door Bert van Gelder
Vandaag om 20:28:35
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 20:26:25
Raadplaatje door ArjanB
Vandaag om 20:22:05
Eerste serieuze ervaring met modelbouw - Fotodijkje in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 19:50:51
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door Jip
Vandaag om 19:45:51
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 19:37:22
RhB-modelbaan van Martino door Martino
Vandaag om 19:30:42
Roco Multimaus updaten naar 1.05 door VAM65
Vandaag om 19:22:28
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Luc2000
Vandaag om 19:08:48
Zonnedael H0 jaren 50 door Servé
Vandaag om 19:00:13
BNLS-Werkspoor - Mk modelbouw CHD in messing door Oosterhuis
Vandaag om 18:34:51
DB bestelt Talgorijtuigen+loks voor Berlijn-Amsterdam, inzet huidig materieel door André82
Vandaag om 17:48:51
Een stukje Odsherreds Jernbane (OHJ) door Frans Peeters
Vandaag om 15:07:59
Digikeijs DR5000 - DR4018 schakeldecoder aansluiten en instellen door Jip
Vandaag om 14:57:17
Arduino werkgroep.. door edjuh
Vandaag om 14:31:03
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 14:27:22
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Wim Vink
Vandaag om 14:21:37
Baanbouw Bosje77 door Pauw Gauwes
Vandaag om 14:03:21
www.NLinModel.nl - Nederlands modelspoor overzicht door KNed
Vandaag om 13:41:38
Zelf gemaakte DCC centrale werkt niet helemaal door Timo
Vandaag om 12:44:05
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
Vandaag om 12:14:06
Digikeijs DR4024, hoe kun je CV's uitlezen? door Ed
Vandaag om 12:01:50
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Besselspoor
Vandaag om 11:50:54
  

Auteur Topic: Stopsectie Conrad werkt niet  (gelezen 3194 keer)

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Stopsectie Conrad werkt niet
« Gepost op: 16 oktober 2018, 15:30:19 »
Iemand enig idee waarom dat dit niet werkt? Ik dacht dat il het echt gedaan zoals het beschreven stond maar was niet zo zeker van de transistor waar de koeling op zit. Ik heb nogal wat moeite moeten doen om die dingen te krijgen. Ik kan het hier in Korea niet in Nederland bestellen en laten versturen. Accepteerd de website niet. Op de internationale kon het niet omdat dat systeem met oude postcodes en adressen werkt (6 cijferig versus nu 4). Via een ingewikkelde omweg is het me toch gelukt. Er woont  hier nog een Nederlander die twee keer per jaar naar Nederland gaat en we hebben het op het adres van zijn vader laten bezorgen. Dus terug sturen is een mijl op zeven



HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 16 oktober 2018, 15:34:48 »
Dit is het plaatje van conrad zelf



Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16808
    • Pagina van klaas
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 16 oktober 2018, 15:41:16 »
Die transistor zit ondersteboven.

Op de foto van Conrad is duidelijk te zien dat de transistor op de koelplaat ligt met zijn pootjes door het ovale gat.
Jij hebt de transistor onder de koelplaat liggen.
« Laatst bewerkt op: 16 oktober 2018, 15:56:23 door Klaas Zondervan »
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6199
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 16 oktober 2018, 16:31:46 »
En dan ook nog eens de pootjes gespiegeld  ::)
Geen wonder dat het niet werkt  :angel: ;D

Monteer het eerst nog maar eens goed en kijk of het dan nog werkt of dat de transistor overleden is.
Anders maar een nieuwe tor bestellen.
Gr.
Eric

Calimero

  • Offline Offline
  • Berichten: 971
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 17 oktober 2018, 09:26:16 »
Quote uit de handleiding:

Citaat
Transistor T4 wordt liggend gemonteerd en met de meegeleverde koellichaam samen
geschroefd. Hiertoe moeten de aansluitpennen naar onderen afgeschuind worden.
Vastgesoldeerd worden de aansluitpennen pas als de transistor op het koellichaam
vastgeschroefd is.
De opdruk van T4 moet naar boven wijzen (typebenaming moet leesbaar blijven).

Het staat dus eigenlijk best duidelijk beschreven.
Groet, Ronald.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16808
    • Pagina van klaas
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 17 oktober 2018, 09:40:51 »
In de Nederlandse handleiding staat wel een vertaalfout die tot verwarring kan leiden. In de Duitse handleiding staat over de transistor:

Dazu müssen Sie die Anschlußbeine des Transistors nach unten abwinkeln

Nach unten abwinkeln betekent: naar onderen ombuigen.
In het Nederlands staat er afschuinen en dat is toch wat anders.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 17 oktober 2018, 10:50:44 »
bedankt voor de antwoorden. ga het morgen meteen proberen. dit is wel de eerste keer dat ik met electronica werk.

Calimero

  • Offline Offline
  • Berichten: 971
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: 17 oktober 2018, 13:48:41 »
@ Klaas : Je hebt gelijk. Ik keek daar ook even raar tegen aan maar vooral de
laatste regel van de quote moet e.e.a. toch wel duidelijk maken.

@ Henny : Dat je niet zwemt in ervaring was wel al duidelijk.
De manier van monteren van die transistor is nogal standaard/gebruikelijk.
We zijn ooit allemaal eens ergens begonnen en dan is het ook niet zo gek
dat je net even een stukje in de beschrijving over het hoofd ziet.

Probeer er bij herstel om te denken dat je de print niet te lang te heet maakt.
Je hebt dan kans dat het koper laagje los laat en dan wordt herstel wat lastiger.
Ook de transistor vindt dat niet fijn.

Aangezien het je eerste projectje op dit vlak is denk ik dat je geen tin zuiger of
dé-soldeer litze hebt. Maak dan in ieder geval 2 pootjes tegelijk warm. Dit gaat
vaak het handigste door extra tin toe te voegen.
Alle 3 pootjes tegelijk zou ook kunnen maar dan wordt de plas tin wat erg groot.
Deze zou je dan later weer warm kunnen maken terwijl je de print met de soldeer
kant naar beneden houdt zodat het tin langs de punt van de bout naar beneden
kan lopen (denk om je vingers).
Groet, Ronald.

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: 18 oktober 2018, 11:26:07 »
Hartelijk dank voor je reactie, ik heb via alibaba een soldeerbout besteld die kwam met een hoop extra's. Allereerst is hij instelbaar van 200 graden tot 450. Dan zitten er inderdaad tinzuigertjes bij maar ook een hoop verschillende soldeerkoppen en zelfs een extra verwarmingselement. Digitaal aangestuurd zodat je kunt zien wat de temperatuur is, en dat voor nog geen 30 euro., Overigens het werkt, ik ben voorzichtig te werk gegaan en het is gelukt. Het werkt nu., nogmaals bedankt voor alle reacties Misschien is een van jullie hier in geinteresseerd??

https://www.thingiverse.com/thing:3158270

https://www.thingiverse.com/thing:3117092

Bovenleidingen en ahobs in 3d print
« Laatst bewerkt op: 18 oktober 2018, 13:28:07 door HennySavenije »

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: 18 oktober 2018, 11:28:09 »

Calimero

  • Offline Offline
  • Berichten: 971
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #10 Gepost op: 18 oktober 2018, 20:13:45 »
Fijn dat het uiteindelijk gelukt is !
Groet, Ronald.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16808
    • Pagina van klaas
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #11 Gepost op: 18 oktober 2018, 20:56:39 »
Mooi dat het nu werkt. Heb je een nieuwe transistor gebruikt, of is die verkeerdom gemonteerde heel gebleven?
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #12 Gepost op: 19 oktober 2018, 14:34:08 »
Hij is heel gebleven. Maar nu komt het tweede probleem. Ik dacht dat de tweede dan geen probleem zou zijn maar die werkt ook al niet

   



Ben ik nou echt kippig aan het worden (ik had wel twee brillen op om het geheel te bestuderen) of is er iets anders aan de hand?

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #13 Gepost op: 19 oktober 2018, 14:34:57 »
De met de draden eraan is de tweede. Overigens dit is mijn soldeerbout via alibaba


Swiss_fan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1285
  • Mijn fotoalbum zien? klik op het wereldbolletje
    • mijn foto's
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #14 Gepost op: 19 oktober 2018, 15:04:57 »
Kan je geen scherpere foto's maken?
Vooral de soldeerzijde is zo niet te beoordelen.
Componenten lijken goed te zitten,  de kleine transistors moet je zelf even checken.
Met vriendelijke groet, Peter

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.