Doel:€250.00
Donaties:€155.00

Per saldo:€-95.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door ZwaanBaan
Vandaag om 18:00:57
Hall sensor versus Reed schakelaar door Te 2/2
Vandaag om 17:59:52
z21 nieuwste software 1.0.6(4092) door 008200
Vandaag om 17:57:28
Welke Seuthe rookontwikkelaar door trabiarie
Vandaag om 17:56:36
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wies
Vandaag om 17:50:33
Modelbaan in Trainz door olaf99
Vandaag om 17:28:56
Digitaal maken door Timo
Vandaag om 17:27:47
Bw Hof, ombouw van de kraan. door Patrick1975
Vandaag om 17:25:53
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Klaas Zondervan
Vandaag om 17:24:16
Schakelsnelheid DR4024 instellen door Klaas Zondervan
Vandaag om 17:20:54
Rollenbank in Spoor-1 door JaJo
Vandaag om 17:15:54
Licht door Timo
Vandaag om 17:00:45
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 16:56:04
Bröckenbahn door Frank 123
Vandaag om 16:44:06
NS 2801 van MK modelbouwstudio door waldberg
Vandaag om 16:43:08
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door spoorzeven
Vandaag om 16:42:52
Dood punt motor door Timo
Vandaag om 16:41:27
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door Wim Vink
Vandaag om 16:22:26
Raadplaatje door HIJ
Vandaag om 15:55:58
stroomonderbrekingen door teuntje
Vandaag om 15:45:43
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 15:45:00
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 15:31:27
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
Vandaag om 15:27:59
  

Auteur Topic: DR 4018 niet te programmeren  (gelezen 1344 keer)

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #15 Gepost op: 10 oktober 2018, 18:28:04 »
Als je de decoder als wissel decoder gaat gebruiken moet je volgens mij alle uitgangen via wissel instellingen apart toekennen. Anders weet de decoder nog helemaal niets. Als het het zelfde werkt als een twincenter moet je uitgangt1/4 een adres geven en 5/8 een opvolgend adres. De virtuele adressen kunnen wel gewoon doorlopen. Bv1/8  of 9/16

Paul

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4055
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #16 Gepost op: 10 oktober 2018, 18:38:19 »
@Paul1969, grapjas ;D Laat hij nu juist daar niet uit komen. Okay, er is een kans dat je de module wel een adres kunt geven maar niet kunt POM'en, maar die lijkt niet zo groot. 8) Dus dan heeft een reset ook geen zin.

En hoezo appart? Als alle uitgangen hetzelfde moeten doen is daar nu juist de preset voor. En nee, alleen de TC doet dat gekke met virtuele adressen. Op de IB zijn ze gelijk beschikbaar. En als je niet het standaard protocol of het protocol van dat adres hebt aangepast zal dat in DCC op de rails gezet worden. En dat lijkt ook prima te lukken aangezien hij hem prima een adres kan geven.

@FBG, als je weet hoe DCC werkt en een beetje hoe de decoder in elkaar zit denk ik toch echt dat het puur geluk is. :angel: Signal wordt alleen gebruikt on het signaal van te lezen, power voorziet alleen alles van prik. Last is nodig voor het uitlezen tijdens programmerspoor programmeren want dat is hoe dan terug terug gepraat wordt (data verstopt in de stroom pulsen van >60mA.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #17 Gepost op: 10 oktober 2018, 19:19:32 »
@Timor

Best een slim ding zo'n intellibox probeer alleen te helpen. Maar misschien weet je dan of je bij een twincenter wel 2 presets kunt gebruiken aangezien je 2 adressen hebt

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 264
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #18 Gepost op: 10 oktober 2018, 19:49:10 »
wat voor dikte van draden gebruik je voor de voeding.
Heb je daar ook een zekering tussen.
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4055
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #19 Gepost op: 10 oktober 2018, 20:22:47 »
@Paul1969, nee dat kan niet. Die virtuele adressen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, virtueel. En dat aan de kant van de TC. Zo ver de DR4018 gaat heeft deze gewoon één beginadres. En een preset past het hele apparaat aan.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Dwarsligger

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
  • Dwarsliggers houden de rails recht!
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #20 Gepost op: 10 oktober 2018, 20:39:36 »
Hallo Timo en anderen,

Het lijkt op wat je aangeeft; kan de decoder wel een ander adres geven maar niet POM'en. Ook het geven van een reset (waarde 8 op cv8 gevolgt door een enter) komt niet door. Rode led blijft wel aan tijdens de invoer van de cv waarde. 

Dit verschijnsel heb ik overigens op 2 verschillende DR4018's (lijkt dus niet aan de decoder te liggen) .

Begin er een beetje moedeloos van te worden.

Groeten Rob

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4055
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #21 Gepost op: 10 oktober 2018, 20:43:34 »
Helaas :-\, had zo gedacht dat de enter het zou zijn omdat toch wel iets cruciaals is wat mist in de handleiding ::)

Kan je dan het lijstje in antwoord nog beantwoorden? Klinkt misschien een beetje als doorzagen maar met twee decoders die je niet aan de gang krijgt moet het bijna wel iets kleins zijn...


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Dwarsligger

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
  • Dwarsliggers houden de rails recht!
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #22 Gepost op: 17 oktober 2018, 14:11:29 »
Timo en anderen,

Sorry voor de lange radiostilte, ben er afgelopen dagen niet aan toe gekomen om met de 4018 aan de slag te gaan. Tot zojuist.

Het lijkt inmiddels gelukt te zijn de preset op 1 te programmeren.  Waarschijnlijk is het noodzakelijk de 4018 eerst in de programmeer modus te zetten voordat je de IB Basic in POM zet en niet pas als je de cv aanpassing wil versturen.

Helaas lukte het later weer niet present 7 in te stellen.

@Timo, Ik volg de stappen zoals jij ze in je antwoord hebt aangegeven.

Groeten Rob

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4055
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #23 Gepost op: 17 oktober 2018, 14:45:48 »
Wanneer je de centrale in POM zet kan niet uitmaken. POM is namelijk gewoon onderdeel van normaal rijden, alleen zodra je op [enter] drukt na een CV waarde te hebben opgegeven volgen er wat bijzondere pakketten. Voor de rest ziet niets of je het POM menu open hebt of niet. Dus waarom het dan één keer gelukt is weet ik ook niet. :-\

Ik weet niet waar je woont maar misschien is er iemand in de buurt die eens een keer mee kan kijken?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox