Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-02-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Rail 2019 Houten 22-23-24 februari door Met een sik
Vandaag om 19:37:21
Raadplaatje door Niekleair
Vandaag om 19:31:10
Vraag: Alternatieve traptreden ACME DB IC rijtuigen? door laurent
Vandaag om 19:28:56
NS modelbaan Hoekdam H0 door André 1976
Vandaag om 19:24:28
Artitec DE1 ombouwen 2-rail naar 3-rail. door Station_Dooiland
Vandaag om 19:24:10
Oersik in schaal 1 door Met een sik
Vandaag om 19:21:25
De Rheingold in model naoorlogs door Hans Reints
Vandaag om 19:13:29
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Eric B
Vandaag om 18:58:53
Een Elotrains 1500 zelf bouwen uit parts door duikeend
Vandaag om 18:58:36
Baan in Los Angeles door ArjanB
Vandaag om 18:54:01
Wie is de maker en welke schaal ? door IJsselsteyn
Vandaag om 18:52:36
Projekt 083-338 door Reinout van Rees
Vandaag om 18:16:02
Roco 62231, lok. Wielen draaien wel, maar rijdt niet. door Jeff
Vandaag om 18:06:58
The Intercontinental Railroad Company door clickmaniac
Vandaag om 17:17:26
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door NS1220
Vandaag om 15:40:19
"Spoor op Vleugels" in H0 door Pinkelpa
Vandaag om 15:07:32
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 15:07:17
Eerste serieuze ervaring met modelbouw - Fotodijkje in aanbouw door NS1220
Vandaag om 14:21:49
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door 72sonett
Vandaag om 13:35:15
Fleischmann startsetje in N -vraagje over de loc door Supercitroen
Vandaag om 13:23:36
NL baan: Frotterdam in h0 door Eric B
Vandaag om 12:52:51
De Hondsrugbaan, H0 door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 12:40:57
Niet alle functies van diversen Roco loc's werken via MultiMaus 10810 (v1.04) door FHJ Seller
Vandaag om 11:30:32
BNLS-Module: "La vie...une gare abandonnée" door Edsko Hekman
Vandaag om 11:13:45
Liefhebbers Fremo in n? door Bert van Gelder
Vandaag om 10:42:54
Zet in je agenda: zaterdag 30 maart Beneluxspoordag 2019 Nieuw-Vennep... door Bob R.
Vandaag om 10:03:17
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:38:09
Bouw Artitec Elektriciteitshuisje in N door Pauldg
Vandaag om 09:37:57
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Suchet
Vandaag om 07:45:45
MB-module: "Groeten uit Jottum" door Tulpendaal
Vandaag om 07:22:53
  

Auteur Topic: Viessmann 5132 aansluiten  (gelezen 338 keer)

AndrevdG

  • Offline Offline
  • Berichten: 766
    • Baan in Los Angeles
Viessmann 5132 aansluiten
« Gepost op: 06 oktober 2018, 22:18:02 »
Vandaag eens de Viessmann 5132 waterkraan uit de doos gehaald.

Eerste opmerking: ik heb de digitale versie. Heb ook een andere versie gevonden op het internet, maar die ik heb heeft dus 4 draadjes, die andere (oude?) 5.

Dit heb ik gevonden als handleiding.

Eerst maar eens de setup van het adres geprobeerd, maar wat ik ook doe, het ding beweegt niet.

Hebben anderen ervaring met deze 5132? En wel aan de gang gekregen? Bijzonderheden te melden om hem aan de gang te krijgen?

Heb het met verschillende centrales geprobeerd: ESU, DR5000, BIDIB, maar met geen van deze krijg ik ook maar enige beweging in het apparaat.

Andre

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4310
Re: Viessmann 5132 aansluiten
« Reactie #1 Gepost op: 07 oktober 2018, 12:43:54 »
Je zou anders eerst kunnen proberen om hem in beweging te krijgen op het standaard adres.
Citaat
The default address is DCC 1.

Als dat al niet werkt lijkt me er wat mis...


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

AndrevdG

  • Offline Offline
  • Berichten: 766
    • Baan in Los Angeles
Re: Viessmann 5132 aansluiten
« Reactie #2 Gepost op: 07 oktober 2018, 19:02:38 »
Hoi Timo,

Ik ben er ook bang voor. Want uiteraard eerst adres 1 geprobeerd, maar daar doet hij al niets. Maar ja, je weet maar nooit.

André

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4310
Re: Viessmann 5132 aansluiten
« Reactie #3 Gepost op: 07 oktober 2018, 19:42:33 »
Hoi André,

Ook al eens via één van de twee analoge modi geprobeerd en dan vooral de diorama modus?

Als dat ook niet werkt weet je zeker dat hij kapot is... :'(


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

AndrevdG

  • Offline Offline
  • Berichten: 766
    • Baan in Los Angeles
Re: Viessmann 5132 aansluiten
« Reactie #4 Gepost op: 07 oktober 2018, 19:45:20 »
Hoi Timo,

Ja, dat heb ik ook al geprobeerd, althans, dat denk ik. De handleiding is niet altijd even eenduidig.
Dus ik ga ermaar vanuit dat hij inderdaad stuk is.

Heb ook een 4700 digitaal sein, en daar ging wel alles goed. Niet de eerste keer, maar uiteindelijk wel.

André

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4310
Re: Viessmann 5132 aansluiten
« Reactie #5 Gepost op: 07 oktober 2018, 20:19:39 »
Het laat wat te wensen over inderdaad. Maar wat ik begrijp is of beide draden (tegelijk) aan bruin om diorama modus te starten of de groende draad twee keer binnen één seconde.

Maar als dat ook niet werkt ben ik bang dat je een DOA hebt :-\


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox