Doel:€250.00
Donaties:€82.00

Per saldo:€-168.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 06-06-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

'even voorstellen uit Las Vegas door Tulpendaal
Vandaag om 06:28:02
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door ArjanB
Vandaag om 05:45:47
NL-baan in Canada door ArjanB
Vandaag om 04:28:46
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 03:03:09
19 Toen door Martin Hornis
Vandaag om 02:08:01
Atlas Reko DDR tram 'T59' gesuperd door DE-II
Vandaag om 00:34:53
Raadplaatje door HIJ
Vandaag om 00:10:57
Smalspoorbaan "Hinterhof" Heinenoord door Almar
16 juni 2019, 23:59:04
Heris 2015 door Rondje_HO
16 juni 2019, 23:44:50
NMJ 2019 door Ronzol
16 juni 2019, 23:41:03
Maffei lok in spoor 0 door FritsT
16 juni 2019, 23:39:50
Update: baan in de tropen door DJV
16 juni 2019, 23:19:18
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door Marc tramt
16 juni 2019, 23:06:55
Ongelukje met Lock Bond door Peter Kleton
16 juni 2019, 23:06:00
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
16 juni 2019, 23:06:00
Loc- en wagonbouw spoor 1 & 0 door willem7853
16 juni 2019, 22:56:28
V-IRM in 1:45 door edwin1974
16 juni 2019, 22:48:23
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door Edsko Hekman
16 juni 2019, 22:08:52
Boek serie NS 2000 verschijnt eind juli door Huib
16 juni 2019, 21:57:54
Mooi weer om buiten te spelen door Rondje_HO
16 juni 2019, 21:38:09
Eurospoor 2018 door Arjan6511
16 juni 2019, 21:17:10
Projekt 083-338 door 44
16 juni 2019, 20:48:26
Intellibox II door Sandopie
16 juni 2019, 20:14:23
Den Zoedel Tramt door Bjor
16 juni 2019, 20:08:26
Van Swarzach naar Swarzburg door Wim Vink
16 juni 2019, 19:49:43
NS stationsklok, secondenwijzers defect. door Eric B
16 juni 2019, 19:16:08
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door g-j
16 juni 2019, 18:49:19
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Hans Reints
16 juni 2019, 18:13:39
NS 8100 in Spoor-1 door FritsT
16 juni 2019, 17:27:23
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
16 juni 2019, 17:05:58
  

Auteur Topic: Probleem automatisch rijden Rocrail.  (gelezen 2506 keer)

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #30 Gepost op: 22 september 2018, 12:04:40 »
Wouter,
Ik heb de namen van de melders aangepast om de werking te verduidelijken.
De eerste melder die een trein in de rijrichting tegenkomt is altijd de Enter melder, de tweede melder is de IN melder (tenzij je meerdere melders hebt natuurlijk maar dat is bij jou niet het geval).
Dus de trein die van 1 naar 4 rijdt komt bij 4 eerst de melder 04_Plus tegen (Enter) en rijdt dan door naar 04_Min (In).
Andersom, de trein die van 3 naar 4 rijdt komt eerst de melder 04_Min tegen (Enter) en rijdt dan door naar 04_Plus (In).
Je had dit bij de blokeigenschappen niet goed ingevuld, mede door de verwarrende meldernamen (vermoed ik)

Daarnaast heb ik een locatie gemaakt van de blokken 1 en 2 met als voorwaarde dat er altijd 2 treinen moeten staan voordat er 1 mag vertrekken en de trein die het eerst binnenkomt vertrekt ook het eerst.

In de schermafdruk vertrekt de DB 218 als eerste, dat kun je zien aan de + achter het locadres. Als de DB 218 weer in blok 2 staat vertrekt de Traxx voor zijn rondje.

Als je maar 1 centrale hebt, dan kun je het veld 'Interface ID' bij de locs leeg laten.

Ik stuur je het aangepaste XML bestand per email terug.

Albert.




wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #31 Gepost op: 22 september 2018, 12:43:04 »
Erg bedankt Albert! We zijn grote stappen verder nu.
Na het weekend gaan we het nieuwe bestand testen en bekijken wat er allemaal veranderd ten opzichte van ons eigen plan zodat we precies weten hoe het werkt.

Mark en Wouter

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #32 Gepost op: 24 september 2018, 14:26:24 »
Beste allen,

Ik heb zojuist het nieuwe plan even kunnen testen. De instellingen lijken inderdaad te werken. Echter, schieten de loc's in sommige blokken door waardoor ze direct in een volgend blok terechtkomen (en als ghost bestempeld worden). Ik heb de snelheid van de loc's verlaagd maar dit leek niet direct een oplossing te bieden. Is er een instelling welke ik kan wijzigen, bijvoorbeeld het verkorten van een remweg zodat ze niet doorschieten? Ik heb een locomotief al op 28 stappen gezet enkel in Rocrail, echter leek dit weinig aan het doorschieten te veranderen.

Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,
Mark

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #33 Gepost op: 24 september 2018, 21:47:36 »
Mark,
Mijn eerste reactie is dat je de melders tussen de blokken op je baan te dicht op elkaar hebt zitten.
Verder kun je, als je loc altijd te ver doorschiet, dit met CV 5 op de decoder aanpassen, zie de handleiding van de decoder.
En in een station kun je werken met BBT (Block Brake Timer).
Of maak de rails eens schoon in de blokken waar de loc doorschiet.

Een loc instellen op 28 rijstappen in Rocrail is alleen zinvol als je dat ook in je centrale doet. De decoder moet dan wel zelf herkennen dat je 28 rijstappen gebruikt (CV 29).

Succes,
Albert.
« Laatst bewerkt op: 24 september 2018, 21:55:00 door AlbertG »

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #34 Gepost op: 27 september 2018, 20:18:54 »
Beste Albert en allen,

Afgelopen dagen hebben we lekker veel gereden en bekeken welke veranderingen zijn aangebracht in ons bestand. Het doorschieten hebben we met succes verholpen door inderdaad de blokken iets te veranderen zodat deze verder uit elkaar zijn komen te liggen.

Het automatisch rijden met 1 trein gaat goed. Hij rijdt uit zichzelf rondjes en geeft aan in welk volgend blok hij aan zal doen. Wissels verzet hij automatisch als het nodig is. Enkel kiest hij altijd het zelfde rondje en maakt nooit een uitstap naar het andere opstelspoor ook niet als deze vrij is.

Daarnaast is het zo dat als wij een tweede trein toevoegen op het spoor de pc dit ziet en er voor zorgt dat de eerste trein niet op de stilstaande trein botst.

Echter blijft de tweede trein constant staan en start hij niet. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen? De trein staat wel in het blok, in de goede richting. Ook als wij de optie "start alle locs" indrukken blijft de loc staan. De melding welke in het linker venster komt te staan is "no destination for ... " Is ons rondje te klein om beide treinen automatisch achter elkaar aan te laten rijden?

Groeten,

Wouter en Mark

Hans1963

  • Offline Offline
  • Berichten: 17
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #35 Gepost op: 27 september 2018, 22:37:40 »
even een gokje:

Heb je bij de 2e loc een bepaald treintype aangevinkt, b.v. "freight" en dit soms bij de blokken niet toegestaan?
Kortom, heeft de loc wel toestemming het volgende blok in te rijden?


AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #36 Gepost op: 28 september 2018, 09:29:58 »
Beste Wouter en Mark,
Goed te lezen dat mijn aanpassingen werken.  (y)
Ik heb in jullie bestand een locatie aangemaakt (Menu: Tabellen - Locaties). In deze locatie zitten de blokken 1 en 2. Als er maar 1 trein rondjes rijdt zal deze altijd binnenkomen in het eerste blok in deze lijst. Zet blok 2 maar eens bovenaan, en kijk wat er gebeurt.

Ik heb de BR 186 Traxx linksom laten rijden en DB 218 rechtsom en dat werkt virtueel goed dus moet dat met deze twee locs ook op jullie baan lukken. Beide locs linksom of rechtsom werkt ook goed. Ik stel voor dat je dat uitprobeert met deze locs.

Als het met een andere loc niet lukt, welke loc is dat dan? En rijdt deze linksom of rechtsom.
Heb je iets veranderd aan loc- of blok instellingen? Voorbeeld: Als je bij een loc aangeeft dat deze een elektrische aandrijving heeft moet je bij alle blokken aangeven dat deze geƫlektrificeerd zijn anders zal de loc er niet naar toe rijden.

Succes,
Albert.

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #37 Gepost op: 28 september 2018, 20:28:36 »
Beste Hans en Albert,

Super bedankt voor alle tips weer. Ik heb vandaag gekeken en zowel de blokken als de treinen zijn niet specifiek ingesteld voor bijvoorbeeld "Freight".

Eigenlijk proberen we het altijd uit met de Traxx en de DB218. Deze twee proberen we dus eerst te laten rijden. Vandaag heb ik kort kunnen kijken. Eenmaal gingen beide treinen rijden, in tegengestelde richting ze kwamen elkaar dus halverwege tegen. Helaas had ik vandaag te weinig tijd om goed te testen. Op het moment weet ik nog niet waarom ze toen wel gingen rijden. We zullen hier snel mee verder gaan. Nogmaals bedankt voor de hulp!

Groeten,

San-markos en Wouter

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #38 Gepost op: 28 september 2018, 21:39:12 »
Als de locs in blok 1 en 2 allebei tegelijk gaan rijden heb je de instelling van de locatie Station gewijzigd.
Bij de locatie Station moet op het tabblad Details "Minimaal bezet" op 2 staan. Dan draaien de locs om de beurt een rondje.

Mocht je er niet uitkomen, mail me dan je .xml bestand nog een keer met een zo gedetailleerd mogelijke beschrijving van wat er fout gaat.

Succes,
Albert.

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #39 Gepost op: 05 oktober 2018, 21:20:47 »
Hoi,
Zijn jullie nog verder gekomen?

Albert.

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #40 Gepost op: 05 oktober 2018, 21:25:26 »
Beste Albert,

Erg bedankt voor alle hulp en de interesse nog.
Het is echter zo dat de baan op een andere locatie ligt dan onze woonadressen.
Dit zorgt er dan dus ook voor dat we helaas niet zo vaak er mee bezig kunnen als dat we zouden willen. Uiteraard houden we je op de hoogte via dit topic. Ook wij zijn erg benieuwd naar hoe het verloopt.

Groeten,

Wouter