Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-02-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Etoile du Nord vooroorlogs, welke rijtuigen heb ik nodig? door roadster36
Vandaag om 00:55:43
Bröckenbahn door Chris Westerduin
Vandaag om 00:35:40
MB-module: "Groeten uit Jottum" door jakeman
18 februari 2019, 23:50:21
BNLS-Module: "Spoormuseum in H0" door Edsko Hekman
18 februari 2019, 23:48:07
Project 0m, iets heel anders: Rhätische Bahn door mwdb
18 februari 2019, 23:20:18
Fleischmann "Prima-Lux" constante treinverlichting door Klaas Zondervan
18 februari 2019, 23:18:30
Buitenlust door mwdb
18 februari 2019, 23:17:05
BNLS-Werkspoor - Eerste keer Messing/Witmetaal Modelloco 3300 door Tomasso
18 februari 2019, 23:15:26
Inzetbaarheid ACME 50584 ACME MU 71 84 72-70 622-2 NS door mDDM
18 februari 2019, 23:12:57
Nieuwe baan, nieuwe schaal van N naar H0e door NS264
18 februari 2019, 23:06:13
Doornvliet door NS264
18 februari 2019, 23:02:14
LA Yard in 0 door Ronald Halma
18 februari 2019, 22:59:27
De Hondsrugbaan, H0 door NS264
18 februari 2019, 22:53:17
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
18 februari 2019, 22:47:11
01TREFF Maarn, 16 &17 februari door douweterpstra
18 februari 2019, 22:45:09
MB-module: "L'Esimé" door Chris80
18 februari 2019, 22:35:04
Voor de betere priegelaars onder ons: rc in o.a. schaal 1:87 door DJV
18 februari 2019, 22:34:14
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door johanw
18 februari 2019, 22:29:37
Kopstation aan Noordzeekust Duitsland door DJV
18 februari 2019, 22:15:33
Bouw Bührtal III door nachbar
18 februari 2019, 22:13:10
BR97501 hoe werkt deze lok? door puntenglijder
18 februari 2019, 22:09:52
NS 4300 (in spoor 0) door FritsT
18 februari 2019, 21:53:33
Verbouwing Magic Train (schaal 0e) door Wim Corduwener
18 februari 2019, 21:49:04
Het ontstaan van Trammenlandt door Marco EB
18 februari 2019, 21:44:47
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
18 februari 2019, 21:44:05
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Hendrik Jan
18 februari 2019, 21:37:41
Bouw spoor nul module baan bahnhof Königshofen tijdperk III door bernhard67
18 februari 2019, 21:00:36
Terschellinger Spoor door Duizendpoot
18 februari 2019, 20:58:06
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door DJV
18 februari 2019, 20:11:59
Een Elotrains 1500 zelf bouwen uit parts door duikeend
18 februari 2019, 19:49:54
  

Auteur Topic: Twincenter toont geen bezetmelding bij Digikeys DR4088LN  (gelezen 301 keer)

Joost77

  • Offline Offline
  • Berichten: 4
Twincenter toont geen bezetmelding bij Digikeys DR4088LN
« Gepost op: 21 september 2018, 19:31:07 »
Ik heb een digikeys DR4088LN aangesloten op het twincenter. Alles werkt. Het Twin center laat in de s88 modus netjes de bezetmeldingen zien. Vervolgens heb ik een DR4088CS aangesloten maar het twin center laat die bezetmeldingen niet zien.

Ik heb het volgende gedaan:
- Aantal s88 bezetmelders is in twincenter op nul gezet.
- DR4088LN is via loconet op twincenter aangesloten met daarop 16 aansluitingen. Ik heb het volgende gedaan: Schakelaar LN ingedrukt, wisseladres 1 geschakeld; wisseladres 16 geschakeld.
- DR4088LN functioneerde vervolgens ook (Rode led brandt bij bezetmelding en in s88-modus laat twin center bij alle 16 aansluitingen een bezetmelding zien als daar een loc rijdt)
- Vervolgens is DR4088CS met drie aansluitingen als volgt geïnstalleerd: RJ45 kabel tussen CS en LN aangebracht (Bij CS in socket S88n out); vervolgens schakelaar LN ingedrukt; wisseladres 1 geschakeld; wisseladres 19 geschakeld (Want 16+3 aansluitingen).
- En wat blijkt vervolgens: Twincenter laat wel een bezetmelding op 1-16  zien als daar een loc rijdt maar als een loc op 17, 18 of 19 staat, dan laat de S88 modus van het twincenter geen bezetmelding zien. Op de CS brandt wel de rode led als 17, 18 en/of 19 bezet zijn.  Dus de CS doet zijn werk maar de communicatie met het twincenter is op de een of andere manier niet goed.

Heeft iemand een idee wat ik over het hoofd zie of niet goed heb gedaan? Ik zou graag een foto van de CS en LN toevoegen maar dat staat het forum mij om onduidelijke reden niet toe.

« Laatst bewerkt op: 21 september 2018, 19:50:00 door Joost77 »

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 369
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: Twincenter toont geen bezetmelding bij Digikeys DR4088LN
« Reactie #1 Gepost op: 21 september 2018, 19:47:29 »
Als je module 16 aansluitingen heeft kun je ze beter allemaal uitlezen.`
Je moet ze altijd meetellen.Dat zijn de 16 contacten die je als eerste het loconet opstuurt.

Je LN contact 1-16  Daar een 2e module aangehangen ,dan heeft die contact 17-32

Ik zie geen foto dus kan niet zien hoe je het hebt aangesloten.
Maar uit je verhaaltje maak ik op dat je waarschijnlijk verkeerd om telt.

Joost77

  • Offline Offline
  • Berichten: 4
Re: Twincenter toont geen bezetmelding bij Digikeys DR4088LN
« Reactie #2 Gepost op: 21 september 2018, 20:00:48 »
Beste Hero,

Dank voor je reactie. Ik heb mijn tekst in het eerste bericht nog even aangepast. Die was nog niet helemaal volledig.

Ik heb zojuist nog even de LN geprogrammeerd op 32 aansluitingen maar het probleem blijft: Twin center toont geen bezetmelding op 17-18-19.

Helaas kan ik geen foto toevoegen. Om de een of andere reden staat het forum dat mij niet toe.


Groeten
Joost

Joost77

  • Offline Offline
  • Berichten: 4
Re: Twincenter toont geen bezetmelding bij Digikeys DR4088LN
« Reactie #3 Gepost op: 21 september 2018, 20:33:31 »
Hierbij alsnog de foto's!


J.Kempers

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Twincenter toont geen bezetmelding bij Digikeys DR4088LN
« Reactie #4 Gepost op: 21 september 2018, 21:28:50 »
Joost,

Heb je  in de TC ook aangegeven dat je twee  s88 modules gebruikt?

MVG

Han

Joost77

  • Offline Offline
  • Berichten: 4
Re: Twincenter toont geen bezetmelding bij Digikeys DR4088LN
« Reactie #5 Gepost op: 21 september 2018, 21:40:45 »
Het is opgelost ...

Ik bleek alles wel goed te hebben aangesloten en goed te hebben geprogrammeerd maar ... ik dacht dat je in de s88 modus van het twincenter bij module adres het eerste bezetmeldingsnummer van de module (1 en vervolgens 17) moest ingeven. En ik maar testen op modulenr 17 ... Ik moet dus gewoon 2 ingeven. Het blijkt weer een kunst te zijn om ook de voor de hand liggende dingen goed te doen.

Dank voor de antwoorden!

Groeten
Joost