Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-02-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 04:16:52
Een Elotrains 1500 zelf bouwen uit parts door Martijn de Kuiper
Vandaag om 02:25:13
Rail 2019 Houten 22-23-24 februari door iarnrod
Vandaag om 02:19:02
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door duikeend
Vandaag om 01:04:17
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 01:02:24
Tuinbaan Heinenoord door Almar
Vandaag om 00:18:34
MB-module: "Groeten uit Jottum" door Hendrik Jan
23 februari 2019, 23:50:39
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Silver Fox 2512
23 februari 2019, 23:35:38
Wie is de maker en welke schaal ? door MOVisser
23 februari 2019, 23:24:14
DR5000 / DR5088RC / Traincontroller 9 door Karst Drenth
23 februari 2019, 22:50:46
Raadplaatje door Niekleair
23 februari 2019, 22:42:40
Haven baantje door olaf99
23 februari 2019, 22:12:33
De Rheingold in model naoorlogs door Wijktrein
23 februari 2019, 22:11:17
Project Onder-het-bed door Floris van Rees
23 februari 2019, 21:55:52
NS 4300 (in spoor 0) door FritsT
23 februari 2019, 21:52:44
Bouw Br 01 226, Ersatzlok Henschel-Wegmann. door Patrick1975
23 februari 2019, 21:36:33
BNLS/RCU Booster-Hub vraagbaak door HansQ
23 februari 2019, 21:23:02
Modelbouwshow 2019 Zeelandhallen door Forever Rocofan
23 februari 2019, 21:09:15
Nieuwe start in N spoor door NS264
23 februari 2019, 21:08:45
Oersik in schaal 1 door Wijktrein
23 februari 2019, 20:58:07
01TREFF Maarn, 16 &17 februari door Wies
23 februari 2019, 20:50:25
Bouw Bührtal III door nachbar
23 februari 2019, 20:27:43
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
23 februari 2019, 20:23:48
Line-up foto's van modellen door Den Zoeterdam
23 februari 2019, 20:20:57
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
23 februari 2019, 19:54:25
Roco 62231, lok. Wielen draaien wel, maar rijdt niet. door ivanzon
23 februari 2019, 19:53:04
"Spoor op Vleugels" in H0 door Thijs1271
23 februari 2019, 19:52:08
Vraag: Alternatieve traptreden ACME DB IC rijtuigen? door laurent
23 februari 2019, 19:28:56
NS modelbaan Hoekdam H0 door André 1976
23 februari 2019, 19:24:28
Artitec DE1 ombouwen 2-rail naar 3-rail. door Station_Dooiland
23 februari 2019, 19:24:10
  

Auteur Topic: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken  (gelezen 652 keer)

Bert Snijder

  • Offline Offline
  • Berichten: 101
RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Gepost op: 20 september 2018, 17:48:17 »
Beste mede hobbyisten,

Onder mijn digitale tweerail HO baan gebruik ik al 11 jaar een keten van een ouder type Littfinski bezetmelders RM-GB-8. Ze zijn met elkaar verbonden via S88-kabels met platte stekkers. De detectie werkt de laatste tijd slecht. In Win-digipet zie ik dat detectie dan weer wel en dan weer niet plaatsvindt. Ik denk dat deze S88 kabels storingsgevoelig zijn. Hoe los ik dit probleem op?
Alvast dank voor het meedenken. Bert Snijder
« Laatst bewerkt op: 20 september 2018, 21:01:02 door Bert van Gelder »

Trein-H0

  • Gast
Re: RM-GB-8
« Reactie #1 Gepost op: 20 september 2018, 18:01:20 »
Goedemiddag Bert,

Het eerste wat bij mij opkomt is dus slecht contact. En dan gelijk twee vragen:
1. Zitten de stekkers al die tijd alvast?
2 Worden de stekkers veel vast en los gemaakt?

In het eerste geval kan oxidatie de oorzaak zijn en kan het los en vast maken mogelijk een oplossing bieden. Tevens kun je ook contactspray overwegen.
In het tweede geval kan een versleten stekker de oorzaak zijn.

Bert Snijder

  • Offline Offline
  • Berichten: 101
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #2 Gepost op: 23 september 2018, 22:32:07 »
Beste Gerrit,
Hier en daar wat stekkers schoongemaakt, maar ik denk niet dat dit op oplossing is. Storingen blijven zich voordoen. Het lijkt eerder op een soort van overspraak. Maar weet iemand wat ik hiertegen kan doen?
Groet, Bert

Trein-H0

  • Gast
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #3 Gepost op: 24 september 2018, 07:28:20 »
Goedemorgen Bert,

Dan is de eerste stap gedaan. Meestal is het een kwestie van elimineren, dus slechte contacten zijn niet het probleem. Wat je bedoel met overspraak is mij niet duidelijk.

Locofiel

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
  • Van duw- via opwind- naar elektrische trein.
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #4 Gepost op: 24 september 2018, 09:07:08 »
Overspraak ontstaat doordat je (communicatie)bedrading als antenne gaat fungeren.
De meest simpele oplossing hiervoor is het twisten (in elkaar draaien) van de betreffende bedrading.
Soms kansen metalen schotje of doosje om de betreffende ontvanger - hier de RM-GB-8 - ook soulaas bieden.
Deze oplossingen pasten wij toe in de telefooncentrales en de (inmiddels) antieke radio wereld  ;)


 Gr,

Dirk

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16698
    • Pagina van klaas
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #5 Gepost op: 24 september 2018, 09:13:01 »
De detectie werkt de laatste tijd slecht.
En eerst werkte het wel goed? Kun je bedenken wat er in de tussentijd is veranderd?
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 101
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #6 Gepost op: 24 september 2018, 10:04:12 »
Als je de S88 bus stabieler wilt maken, kun je er ook voor kiezen over te gaan op S88-N .  Hierbij worden standaard (getwiste) netwerkkabels gebruikt.  Er zijn kleine verloopprintjes van S88 naar S88-N.  Als je centrale dit ondersteunt, zou je ook nog over kunnen gaan op Loconet.

Onterechte meldingen kunnen ook veroorzaakt worden door sluip-verbruik op je baan, bijvoorbeeld door viezigheid op de rails.

Bert Snijder

  • Offline Offline
  • Berichten: 101
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #7 Gepost op: 07 oktober 2018, 22:08:02 »
Beste mensen,

Ik heb de laatst geplaatste Littfinski RM-GB-8 bezetmelder ontkoppeld en een paar weken bekeken wat er gebeurde. Gedurende deze weken zijn er geen storingen meer opgetreden. Het probleem lijkt hem dus in het laatste deel te zitten. Nu is de vraag wat de meest waarschijnlijke oorzaak van het probleem zal zijn: een storing in de laatste RM-GB-8 of een kabelprobleem?
Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet, Bert Snijder

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4310
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #8 Gepost op: 07 oktober 2018, 22:18:00 »
Dan ga ik voor de kabel... Verreweg het meest storingsgevoelige deel. Sluit hem voor de grap maar eens dicht bij aan :) Ik zou kijken om over te gaan op S99-N.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox