Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-02-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Rail 2019 Houten 22-23-24 februari door Patrick1975
Vandaag om 19:54:36
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 19:54:25
Roco 62231, lok. Wielen draaien wel, maar rijdt niet. door ivanzon
Vandaag om 19:53:04
"Spoor op Vleugels" in H0 door Thijs1271
Vandaag om 19:52:08
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door puntenglijder
Vandaag om 19:44:24
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Tomasso
Vandaag om 19:42:07
Raadplaatje door Niekleair
Vandaag om 19:31:10
Vraag: Alternatieve traptreden ACME DB IC rijtuigen? door laurent
Vandaag om 19:28:56
NS modelbaan Hoekdam H0 door André 1976
Vandaag om 19:24:28
Artitec DE1 ombouwen 2-rail naar 3-rail. door Station_Dooiland
Vandaag om 19:24:10
Oersik in schaal 1 door Met een sik
Vandaag om 19:21:25
De Rheingold in model naoorlogs door Hans Reints
Vandaag om 19:13:29
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Eric B
Vandaag om 18:58:53
Een Elotrains 1500 zelf bouwen uit parts door duikeend
Vandaag om 18:58:36
Baan in Los Angeles door ArjanB
Vandaag om 18:54:01
Wie is de maker en welke schaal ? door IJsselsteyn
Vandaag om 18:52:36
Projekt 083-338 door Reinout van Rees
Vandaag om 18:16:02
The Intercontinental Railroad Company door clickmaniac
Vandaag om 17:17:26
Eerste serieuze ervaring met modelbouw - Fotodijkje in aanbouw door NS1220
Vandaag om 14:21:49
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door 72sonett
Vandaag om 13:35:15
Fleischmann startsetje in N -vraagje over de loc door Supercitroen
Vandaag om 13:23:36
NL baan: Frotterdam in h0 door Eric B
Vandaag om 12:52:51
De Hondsrugbaan, H0 door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 12:40:57
Niet alle functies van diversen Roco loc's werken via MultiMaus 10810 (v1.04) door FHJ Seller
Vandaag om 11:30:32
BNLS-Module: "La vie...une gare abandonnée" door Edsko Hekman
Vandaag om 11:13:45
Liefhebbers Fremo in n? door Bert van Gelder
Vandaag om 10:42:54
Zet in je agenda: zaterdag 30 maart Beneluxspoordag 2019 Nieuw-Vennep... door Bob R.
Vandaag om 10:03:17
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:38:09
Bouw Artitec Elektriciteitshuisje in N door Pauldg
Vandaag om 09:37:57
MB-module: "Groeten uit Jottum" door Tulpendaal
Vandaag om 07:22:53
  

Auteur Topic: Probleem automatisch rijden Rocrail.  (gelezen 2312 keer)

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Gepost op: 18 september 2018, 17:44:54 »
Beste allen,

Wij zijn druk bezig met ons oefenovaaltje digitaal en automatisch aan te sturen door gebruik te maken van Rocrail op de pc. Wij hebben verschillende locomotieven toegevoegd. Daarna hebben we per poging één locomotief toegewezen aan een blok en op de baan gezet. Echter zodra wij automatisch gaan rijden maakt hij direct melding van een ghosttrain in het aankomende blok en slaat rocrail/z21 op "stop".  Om te kijken wat er eventueel aan mankeerde hebben wij de optie "spooktrein toestaan" aangevinkt.

Nu rijdt de trein wel automatisch maar zoals te zien in de afbeelding rijdt hij als ghost (de bezetmelders melden wel de juiste bezetting op de baan). De desbetreffende locomotief blijft op het scherm in het aangewezen blok staan. In werkelijkheid rijdt de locomotief wel rond en de locatie geeft hij aan als "ghost" in de blokken. Elke locomotief welke we geprobeerd hebben (verschillende docoders) geven hetzelfde resultaat.

Weet iemand welke instellingen we verkeerd hebben gedaan?

Voor de duidelijkheid het gaat om een:
witte z21 start
bijbehorende tp link router
Rocrail op Windows 10

Hopelijk kunnen jullie ons helpen.

Met vriendelijke groet,
Wouter



Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 598
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #1 Gepost op: 18 september 2018, 17:56:14 »
Hoe is je computer aan de Z21 gekoppeld? Wifi of bedraad?
En we stomen door....

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #2 Gepost op: 18 september 2018, 18:36:14 »
Beste Frank,

De z21 is verbonden met de pc doormiddel van WiFi

HansQ

  • Offline Offline
  • Berichten: 1874
  • Daar waar de rook is, is de kortsluiting...
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #3 Gepost op: 18 september 2018, 18:57:45 »
...wat voor bezetmelders? S88?
HansQ,
spoor N modulebouw, electronica, Selectrix,
RailClub Utrecht N-brigade

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 99
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #4 Gepost op: 18 september 2018, 19:48:26 »
@HansQ Oeps, even vergeten te melden. De gebruikte bezetmelder is een DR4088RB-CS van Digikeis.

Groet,
Mark

dickkoning

  • Offline Offline
  • Berichten: 139
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #5 Gepost op: 18 september 2018, 20:39:29 »
Hoi
Heb je in rocrail rijwegen gedefinieerd ?  Ik zie geen geel blok gedefinieerd wat voor rocrail geldt als de volgende bestemming
Als automatisch rijden nieg opstart is dat meesral iets met rijrichting
Probeer de  rijrichting in handregelaar eens om te draaien voor je een loco start
Anders de orientatie van de loco in het blok veranderen mbv  Re muisknop menu van het blok

Dick

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 99
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #6 Gepost op: 18 september 2018, 21:18:20 »
@dickkoning   Ik ben nog even wezen prutsen. In principe waren de rijwegen eerder gedefinieerd, al zou hier natuurlijk altijd een foutje in kunnen zitten. Daarnaast heb ik het gele blok nu wel tevoorschijn gekregen (al wil hij dit enkel doen van blok 2 naar 4, door de loc handmatig een bestemming te geven). Wellicht dat dat ligt aan het pijltje in blok 2? De locomotief rijdt in ieder geval blok 2 niet uit en er verschijnt direct in blok 4 de melding "ghost".  Het veranderen van de rijrichting leek niks op te lossen, ook niet met de multimaus.





Groet,
Mark
« Laatst bewerkt op: 18 september 2018, 21:24:54 door San-Markos »

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 598
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #7 Gepost op: 18 september 2018, 21:27:36 »
Hoi Wouter,

Om te beginnen heb ik zelf probleem gehad met spook trienen als gevolg van gemiste bezetmeldingen. Bleek dat WiFi niet in staat was (lees snel genoeg )alle meldingen vanuit de centrale door te geven. Nu heb ik er wel wat meer melders aanhangen maar na maken bekabelde verbinding was dit weg.

Hoe heb jij blok 5 fysiek gemaakt in ingesteld in Rocrail. Zie hier namelijk geen sensoren (bezetmelders) voor en na het blok

Gr Frank
En we stomen door....

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #8 Gepost op: 18 september 2018, 21:47:06 »
Hallo Frank,

Het klopt inderdaad dat op de tekening in Rocrail de melders iets verder van het blok zijn getekend. In het echt zitten ze iets dichter op het blok. Het bekabelt proberen kan inderdaad geen kwaad. dit gaan we proberen!

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 598
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #9 Gepost op: 18 september 2018, 21:50:56 »
Komen de sensoren wel op (rood) in Rocrail als je er een locomotief op plaatst (en dan alleen de sensor waar de loc staat)?
En we stomen door....

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #10 Gepost op: 18 september 2018, 21:51:47 »
jazeker alle bolletjes gloeien braaf rood op als de trein er overheen rijd.

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 598
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #11 Gepost op: 18 september 2018, 21:55:07 »
En dat de isolatie rond de gedectecteerde secties goed zijn. Als er een spookmelding is op een stuk waar geen stroomverbruiker (locomotief) staat dan moet er toch een bezetmelder van dat blok geactiveerd zijn...
En we stomen door....

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 598
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #12 Gepost op: 18 september 2018, 21:58:12 »
Als je handmatig rondrijdt moet dus elke sensor apart oplichten als de loc er over heen rijdt.
Niet rijden in Rocrail kan aan heel wat vinkjes liggen maar spookmelding in blok waar niets staat beteken dat er toch ergens een lekstroom is of je hebt een sensor bij verkeerde rijweg ingevuld..
 Dus een sensor van blok 2 vermeld in de rijweg van blok 2 naar blok 5...
En we stomen door....

Hans1963

  • Offline Offline
  • Berichten: 15
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #13 Gepost op: 18 september 2018, 22:08:21 »
misschien in de Analyzer het ""plan Health" eens draaien.


San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 99
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #14 Gepost op: 18 september 2018, 22:54:15 »
De analyzer heeft helaas niks opgeleverd. Waar ik nu wel achter ben gekomen is dat als ik de voeding inschakel, dan op automodus druk, de loc laat rijden en dan pas de loc naar een bestemming sleep, hij een aantal rondjes op deze manier rijdt (de vlakken waar de trein rijdt kleuren in zijn geheel rood en bij de bezetmelder staat ghost, zie afbeelding 1). Na een rondje of 2 gaat de loc ineens harder rijden en dan wordt het geel tussen blok 2 en 4 en stopt het gehele geheel vanwege een ghost in blok 4 (afbeelding 2).

Ik zal morgen het ook eens met een internetkabel van de laptop naar de router , zou mooi zijn als dat de oplossing zou zijn.

Groet,
Mark