Google+
Doel:€250.00
Donaties:€34.30

Per saldo:€-215.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 11-08-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Heen, En en Weer: de tram. door DE-II
Vandaag om 17:41:53
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Sean
Vandaag om 17:35:38
19 Toen door Henk Veenstra
Vandaag om 17:31:56
Rivarossi DB 627 pimpen. door Dave.......
Vandaag om 17:27:52
BNLS-Module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 17:21:02
Herstart en inspiratieloos door Jan Onderstoom
Vandaag om 17:13:52
Without automatisch door Klaas Zondervan
Vandaag om 17:09:14
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door nkob
Vandaag om 16:58:08
Raadplaatje door könings
Vandaag om 16:51:45
Baan in Los Angeles door Wim Vink
Vandaag om 16:42:03
Montage bouwkit Weinert BR 93 door wob
Vandaag om 15:49:14
Modelspoorfabrikanten en hun "fantasiemodellen" door Henk Boshuyzen
Vandaag om 15:28:26
Wie herkent dit ? door prutser
Vandaag om 14:36:40
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door jandejager
Vandaag om 13:57:55
Corneliënstadt 2.0 door Corny121
Vandaag om 13:41:15
  

Auteur Topic: roco digitale kraan  (gelezen 608 keer)

Tom46

  • Offline Offline
  • Berichten: 15
roco digitale kraan
« Gepost op: 09 augustus 2018, 17:01:24 »
Hallo allemaal,
Ik heb een Roco kraan gekocht op marktplaats en die wil ik graag laten werken met wireless Mouse van Roco en Itrain ver 4
de kraan wagon is voorzien van een printplaat Roco nr 96519 = AC van firma Lenz er zit een dipswitch op met 8 switch en die zou in gesteld kunnen worden voor DC aansturing
Mijn vraag is heeft iemand een schema daarvan
Bij voorbaat mijn dank

NL-modelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 368
    • Windhoven
Re: roco digitale kraan
« Reactie #1 Gepost op: 09 augustus 2018, 18:30:28 »
Nee, printplaat voor DC = 96518. Maar eigenlijk ook niet helemaal waar natuurlijk want digitaal kent geen af of dc. Alleen verschillende digitale protocollen.
« Laatst bewerkt op: 09 augustus 2018, 18:33:39 door NL-modelspoor »
Johan

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7084
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: roco digitale kraan
« Reactie #2 Gepost op: 09 augustus 2018, 21:44:41 »
hoi,

kijk even in deze draadjes: Roco digitale kraan, 46801, ns482, hoe met MultiMaus bedienen? en Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?

Anders maak even wat foto's van de printplaat en typenummers van de kraan e.d. dan kan je wat gerichter zoeken.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Tom46

  • Offline Offline
  • Berichten: 15
Re: roco digitale kraan
« Reactie #3 Gepost op: 10 augustus 2018, 13:37:19 »
Hallo

Roco Kraan 46901 is Roco nr 96519 AC digitaal met dipswitch 8 schakelingen en zou kunnen werken
op 2 rail gelijkstroom DC maar hoe.
Wie weet raad over de instellingen van de dipswitch

groet Tom
   

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7084
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: roco digitale kraan
« Reactie #4 Gepost op: 10 augustus 2018, 16:00:07 »
Goed die kraan werkt met het motorola protocol. Heb je een z21? Dan zou het mogelijk moeten zijn om via motorola aan te sturen. De dipswitches zijn niet meer dan het instellen van het motorola adres. Standaard zou dat motorola 30 moeten zijn. Welke dips je moet omzetten om een ander adres te krijgen durf ik je niet te zeggen. De rest functies F0 t/m F4 zijn het zelfde als de andere uitvoering. Zie voor meer info: Digitale Roco AC 3rail Kraan ombouwen voor gebruik met intellibox. en roco 46901 mobiele kraan en de volgende draadjes bij de "buren": ROCO-bergingskraan en ongevallen kraan van roco 46901.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!