Google+
Doel:€250.00
Donaties:€63.25

Per saldo:€-186.75

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-08-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Startrain 1312 DCC stopt na warm worden door jowi
Vandaag om 16:11:07
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 16:06:32
Herinnering aan spoorlijn in Woudenberg door NS8714
Vandaag om 16:00:21
Zijn er hobbisten onder ons die hun baan besturen met een touchscreen laptop?? door Ad Cleijsen
Vandaag om 15:29:38
Een mini-diorama als cadeau door Menno
Vandaag om 15:22:18
Industriële scenery door NS264
Vandaag om 15:16:11
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 15:12:06
Modelbaan in Trainz door olaf99
Vandaag om 14:40:54
BNLS-Module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 14:40:39
Viessmann verlichting door Calimero
Vandaag om 14:25:15
19 Toen door Deetrein
Vandaag om 14:24:42
Klein Duits kopstationnetje door Lucien
Vandaag om 14:14:31
Herstart in TT (1:120) door Bouwer
Vandaag om 14:12:04
Rivarossi DB 627 pimpen. door Dave.......
Vandaag om 14:01:53
Toekomstig project: "Slopershamer" door tijgernootje
Vandaag om 14:01:41
Stadtstrecke in spoor 1 door Ferry As
Vandaag om 13:55:09
Rotterdamse ongevallentrein (jaren vijftig) door NS8714
Vandaag om 13:36:14
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 13:27:46
Raadplaatje door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:26:49
Van Swarzach naar Swarzburg door MOVisser
Vandaag om 13:26:05
Westlandbaan door Tulpendaal
Vandaag om 13:25:36
Rollenbank in Spoor-1 door tijgernootje
Vandaag om 13:24:15
Den Bosch Onder Stoom 2018 - edit: 29 September 2018 - door Rondje_HO
Vandaag om 12:53:58
Wordt het nu eindelijk eens iets? door Ronald Halma
Vandaag om 12:43:22
  

Auteur Topic: Digikeijs 4018, hoe programmeren als seindecoder  (gelezen 671 keer)

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Digikeijs 4018, hoe programmeren als seindecoder
« Gepost op: 15 juli 2018, 13:40:42 »
Beste forumleden

Ik heb een probleem met het programmeren van mijn Digikeijs [daar is ie weer] decoder. 4018
het programmeren van de decoder zelf lukt me, als wisseldecoder dan. Alleen is het de bedoeling om hem te gebruiken
om seinen te bedienen. ik heb een Viessman sein 4011 aangesloten op out 1en2 zoals aangegeven en de decoder aangemeld bij mijn Twincenter . Als ik nu in de keyboard mode out 1 of 2 bedien gaat de led even aan maar ook gelijk weer uit. Blijkbaar heb ik niet goed begrepen hoe je de cv op 47 zet en de preset op 8, Alleen hoe moet ik dit wel doen???. als ik de handleiding van digikeijs aan houd klopt het deel met dat rode ledje niet in de pom stand.De gebruiksaanwijzing van de twincenter vindt ik een beetje vaag. weet iemand hoe ik dit oplos?????
« Laatst bewerkt op: 16 juli 2018, 09:50:40 door Bert van Gelder »

hannes62

  • N-Spoor, Era III / IV, DR5000, DR4018, DR4088CS, ITrain
  • Online Online
  • Berichten: 109
  • Bouwt Hochenstadt
    • Modelspoorbaan Hochenstadt
Re: digikeijs 4018
« Reactie #1 Gepost op: 15 juli 2018, 16:01:50 »
Kan je de stappen vertellen die je tot nu gedaan hebt? Wellicht heb je iets verkeerd gedaan.
Spoorse groeten,

Hans

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1315
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: digikeijs 4018
« Reactie #2 Gepost op: 15 juli 2018, 16:48:23 »
Misschien is het nuttig ook het citaat van Karst Drenth in onderstaand draadje even door te lezen. Voor het geval het rode ledje op de DR4018 na het indrukken van de PROGRAM-knop niet blijft branden...

> https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=61656.msg3221609801#msg3221609801

Groeten,
Bert
« Laatst bewerkt op: 15 juli 2018, 16:50:35 door Bert_Apd »

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: digikeijs 4018
« Reactie #3 Gepost op: 15 juli 2018, 17:55:10 »
Hallo Hans

Ik heb tot nu toe de decoder via wissel instellingen op de twincenter een adres gegeven.
vanaf daar heb ik eigenlijk de handleiding van digikeijs gevolgd, alleen zoals gezegd, zo gauw je via programmeren via hoofdspoor wilt gebruiken schakel je de decoder zonder stroom[ er zit ook een groen functie ledje bij de power uitgang op en die gaat  uit. En  zoals gezegd als je op het knopje bij het rode ledje drukt gebeurt er niets

hannes62

  • N-Spoor, Era III / IV, DR5000, DR4018, DR4088CS, ITrain
  • Online Online
  • Berichten: 109
  • Bouwt Hochenstadt
    • Modelspoorbaan Hochenstadt
Re: digikeijs 4018
« Reactie #4 Gepost op: 15 juli 2018, 18:22:15 »
Hoe heb je de DR4018 dan aangesloten? Ik heb een aparte voeding voor al mijn DR4018's en de sturing komt binnen vanaf mijn DR5000. Zodra ik overga op programmeren via POM wordt er niets uitgeschakeld.
Spoorse groeten,

Hans

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1042
Re: digikeijs 4018
« Reactie #5 Gepost op: 15 juli 2018, 18:31:15 »
Hallo Paul,

Zoals Bert ook al heeft aangegeven is het verstandig de DR4018 uit het TwinCenter eerst even als lok aan te spreken. Je selecteert dan gewoon lok 9999 en zet bijvoorbeeld de seinen aan via F0. Dit voorkomt dat de DR4018 niet in de programmeerstand blijft staan. Het is daarbij overigens wel belangrijk dat het TwinCenter in DCC staat, want in de FMZ-stand zal het niet lukken.
Verder is het belangrijk dat de minimale pulsduur bij wisselinstellingen in het TwinCenter op 100 ms staat, dat is standaard 50 ms en dat is soms te kort voor de DR4018.

Als je CV47 wilt instellen ga je op het TwinCenter naar de Programmeermodus en dan naar DCC. Vervolgens met de op- en neerpijltjes naar Programmeren op Hoofdspoor scrollen. Dan op de DR4018 het programmeerknopje indrukken, zodat de rode LED gaat branden. Dan adres 9999 ingeven op het TwinCenter en vervolgens CV47 de gewenste waarde geven. Daarna weer op het programmeerknopje drukken, zodat de rode LED weer uitgaat. Dan zou alles moeten staan, zoals je wilt.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: digikeijs 4018
« Reactie #6 Gepost op: 15 juli 2018, 18:36:12 »
Ik heb nog een oudere trafo, daar heb ik de draden van de wissel/verlichtings- kant gepakt. Daar staat continu de zelfde spanning op. Deze komt binnen op aansluiting 6en 5 vaan de stekker. vanaf aansluiting 3en 4 loopt het naar de power van de decoder. en dan van daar naar de signal. Ik heb op deze manier een andere decoder geprogrammeerd voor de wissels en dan werkt het gewoon op deze manier. Deze opstelling is nog niet verwerkt in een baan, dus daar kan het niet aan liggen.

Paul

AndrevdG

  • Offline Offline
  • Berichten: 602
    • Baan in Los Angeles
Re: digikeijs 4018
« Reactie #7 Gepost op: 15 juli 2018, 18:44:43 »
Hoi Paul,

Zoals Bert en Dirk al aangegeven, even lok 9999 gebruiken.
Sinds ik dat doe ook hier zo goed als geen problemen meer met het configureren via CV47.

Heb je dat al geprobeerd? Is een kleine eenvoudige stap welke heel vaak het probleem oplost, los van het feit of de decoder al in de baan zit of niet. Als je dit namelijk gedaan hebt heeft de centrale een 'stabiel' vertrek punt.

André

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1315
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: digikeijs 4018
« Reactie #8 Gepost op: 15 juli 2018, 19:09:22 »
Paul,

Nog even een aanvulling. Als je de DR4018 via POM aan het hoofdspoor wilt programmeren (bijvoorbeeld een specifieke Preset door CV47 een waarde te geven) dan hoef je de aansluiting van de DR4018 op de hoofdbaan niet eerst los te halen... Je kunt de aansluitingen op POWER en SIGNAL gewoon laten zoals die zijn en vervolgens direkt via POM 9999 de wijzigingen aanbrengen.

Natuurlijk wel even het PROGRAM-knopje indrukken, anders "luistert" de DR4018 niet naar de POM-opdrachten...

Groeten,
Bert
« Laatst bewerkt op: 15 juli 2018, 19:14:26 door Bert_Apd »

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: digikeijs 4018
« Reactie #9 Gepost op: 15 juli 2018, 19:46:47 »
Hallo Dirk Bert Hans en Andrew

Geen idee waarom maar alles werkt nu goed. Ik heb de bedrading los gehaald en weer opnieuw aangesloten. Gek genoeg werkte alles toen zoals het hoorde. Ik heb het plan om een baan(tje) te gaan bouwen maar wilde eerst kijken of ik de electronica erachter snap. Dit omdat ik dit erg lastig vindt en ik moet zeggen dat ik, ook met jullie hulp, het idee heb dat het nu wel goed gaat komen. Dank jullie voor jullie hulp en input

Paul

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1315
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: digikeijs 4018
« Reactie #10 Gepost op: 15 juli 2018, 20:01:16 »
Hallo Paul,

Fijn dat het nu gelukt is.  (y)

Nog één toevoeging: voor het Viessmann 4011 lichtsein (rood/groen) kun je ook Preset 2 gebruiken. Je kunt dan in totaal 8 van deze seinen aansluiten.
Via Preset 8 kun je maar vier seinen aansluiten en de aansturing is dan wat ingewikkelder: per sein via 4 DCC-adressen. Met Preset 8 krijgt de DR4018 overigens in totaal 16 DCC-adressen.

Groeten,
Bert
« Laatst bewerkt op: 15 juli 2018, 20:05:45 door Bert_Apd »

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: digikeijs 4018
« Reactie #11 Gepost op: 16 juli 2018, 04:16:57 »
Hallo Bert

Goeie tip dank je wel, zal het omzetten :)

Paul

hannes62

  • N-Spoor, Era III / IV, DR5000, DR4018, DR4088CS, ITrain
  • Online Online
  • Berichten: 109
  • Bouwt Hochenstadt
    • Modelspoorbaan Hochenstadt
Re: digikeijs 4018
« Reactie #12 Gepost op: 16 juli 2018, 04:54:35 »
Mooi dat het gelukt is Paul  (y)
Spoorse groeten,

Hans