Google+
Doel:€250.00
Donaties:€34.30

Per saldo:€-215.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 11-08-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Herstart en inspiratieloos door Trein-H0
Vandaag om 15:12:58
Heen, En en Weer: de tram. door Henk Boshuyzen
Vandaag om 15:11:59
Raadplaatje door KNed
Vandaag om 14:56:57
BNLS-Module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 14:55:41
Wie herkent dit ? door prutser
Vandaag om 14:36:40
Montage bouwkit Weinert BR 93 door prutser
Vandaag om 14:33:35
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 14:01:26
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door jandejager
Vandaag om 13:57:55
Corneliënstadt 2.0 door Corny121
Vandaag om 13:41:15
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Rick
Vandaag om 13:19:39
Onlangs gespot - gefotografeerd, de links door Jeroen Water
Vandaag om 12:30:02
Big Boy komt naar Den Bosch door NS1220
Vandaag om 12:12:45
Spoor 0 messing, HSM AB 185-246 door daempfer
Vandaag om 12:04:52
Treinen in de Rotterdamse haven door Sean
Vandaag om 11:45:25
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door NS1220
Vandaag om 11:40:55
Rails zelf bouwen schaal 1:64, waar onderdelen verkrijgbaar? door edwin1974
Vandaag om 11:35:45
NL baan: Frotterdam in h0 door Wim Vink
Vandaag om 11:09:36
  

Auteur Topic: Digitaal trein rijdt niet  (gelezen 2454 keer)

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6037
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #30 Gepost op: 13 juni 2018, 13:32:15 »
Aan de andere kant zijn er ook elf locs die wel normaal werken volgens de eerste post, dus weggegooid geld is ook kort door de boog.  :)
Zegt toch niemand dat het weggegooid geld is  8)
Alleen als starter een flinke uitgave als je nog geen ervaring hebt  :angel:
Gr.
Eric

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #31 Gepost op: 13 juni 2018, 15:35:20 »
ik woon in Steenbergen nb

ik zet de locs gewoon op het programmeer spoor en ga dan naar eigenschappen en druk op start, dan leest de Ecos welke decoder er in zit, geeft hem zelf  een adres en ik stuur ze naar de loc en zet de gegevens vast.
zo staat het ook op elk you tube filmpje en bij 11 locs werkt het prima, kan ik gelijk gas geven en reageren ze, ook die met geluid ed.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6037
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #32 Gepost op: 13 juni 2018, 15:51:56 »
En wat geeft de ECOS dan aan als je die drie uitleest?
Gr.
Eric

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #33 Gepost op: 13 juni 2018, 17:03:58 »
bij de Sprinter van Fleischmann
Lokpilot V4.0 dcc adres 2011  cv 561 succesvol uitgelezen , deze stottert/schokt staat stil nu

Lima koploper  Generic NMRA  adres 0999 ,   cv 35 succesvol uitgelezen  doet helemaal niet, geen licht ook niet

Rocco 63457 Bruine NS dieselloc Lokpilot V4.   cv 563 succesvol uitgelezen 9 adres conflict met 12 heb ik verandert naar 13 en doet helemaal niets.
dat was het , alvast bedank weer

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17377
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #34 Gepost op: 13 juni 2018, 17:12:59 »
Bij die Sprinter denk ik eerder aan een stroomafnameprobleen en/of de motorinstellingen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

IJsselsteyn

  • Offline Offline
  • Berichten: 799
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #35 Gepost op: 13 juni 2018, 17:42:03 »
Tja, dan herhaal ik mijn vraag naar aanleiding hiervan dan maar:

Ze rijden wel bij diegene die de decoders heeft ingebouwd, rara hoe kan dat ( betreft een Ecos) doe ik iets verkeerd of wat kan het zijn.

Dus aan Teuntje: wat zegt de inbouwer van de decoders ervan, want ik neem aan dat je daar verhaal hebt gehaald.
En heb je de drie betreffende modellen bij die persoon ook zelf zien rijden?
En zo ja, met welke centrale en welke adressen stuurt hij de modellen aan?

Zolang we hier geen duidelijkheid over krijgen, wordt het erg lastig om je verder te helpen, want dan kunnen we amper iets uitsluiten om verder te zoeken.


Steyn

Martin Domburg

  • Domburg Train Support
  • Offline Offline
  • Berichten: 680
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #36 Gepost op: 13 juni 2018, 17:47:15 »
Misschien ter overvloede:

1. Stuurt je centrale DCC aan op 28 stappen? De Ecos kan namelijk maar zo op SX of Motorola staan.

2. In geval van ja bij punt 1. Zet cv29 op 2 en cv1 op 3. Kijk of hij dan wel rijd op adres
3.

3. Werkt bovenstaande niet, kom er even mee langs in Houten, dan kan ik kijken of er wat anders verkeerd staat. Of de firmware een update geven.
 

Groetjes

Verstuurd vanaf mijn BLA-L29 met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 13 juni 2018, 17:50:33 door Martin Domburg »
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #37 Gepost op: 13 juni 2018, 19:41:04 »
inbouwer is op vakantie, ik zit 3 weken zonder advies of hulp wat dat betreft

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #38 Gepost op: 13 juni 2018, 20:05:20 »
waar kan ik die cv instellingen veranderen  gr

Martin Domburg

  • Domburg Train Support
  • Offline Offline
  • Berichten: 680
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #39 Gepost op: 13 juni 2018, 20:06:23 »
In de Ecos via het programmeerspoor

Verstuurd vanaf mijn BLA-L29 met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #40 Gepost op: 13 juni 2018, 20:15:33 »
zo ver was ik al, maar waar vind ik die dan de cv,s

Hans Grasmaijer

  • Offline Offline
  • Berichten: 1387
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #41 Gepost op: 13 juni 2018, 20:17:44 »
Dat is balen.

De feiten op een rijtje:
De loks reden allen bij de installeur.
De loks kunnen allen worden uitgelezen op jouw programmeerspoor.
Drie loks rijden niet op jouw baan.
Dit is jouw eerste ervaring met digitaal rijden.

Houd het daarom simpel.
Lees de loks nogmaals uit en noteer:
de cv1 waarden. (identiteit vd lok), zal wel 3-16 zijn.  (eerste lok nr 3, tweede lok nr 4, etc.)
de cv2 waarde: beginspanning voor de motor, moet 2 of 3 zijn.

Controleer met een trafo of de loks die niet willen rijden wel analoog willen rijden: de draadjes vd trafo tegen de wielen houden.
Als de loks ook analoog niet rijden: wielen schoonmaken, lok openmaken, check of de grijze en oranje draadjes vd decoder op de motor zijn aangesloten (misschien door transport losgeraakt) en vervang koolborstels voorzover van toepassing.
Dan weer analoog testen. De lok moet nu rijden.
En dan digitaal testen op je programmeerspoor.
Hopelijk rijdt de lok dan ook digitaal.
Testen op de baan: één lok tegelijk.

Veel succes. Als de loks het nog steeds niet doen is er vast wel een forumlid die je komt helpen.
Ik woon 15000 km van je vandaan, dat gaat dus niet.






« Laatst bewerkt op: 13 juni 2018, 20:23:19 door Hans Grasmaijer »
Tschüss Genossen,

Hans

Will you still need me, will you still feed me
When I’m sixty-four.

Supercitroen

  • Offline Offline
  • Berichten: 94
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #42 Gepost op: 13 juni 2018, 20:28:24 »
Als je na het uitlezen de instellingen verandert, druk je dan wel op het knopje met daarin het pijltje naar beneden en de rail? Of alleen op het groene vinkje?
Het knopje met pijltje en rail zorgt ervoor dat de veranderde instellingen ook naar de decoder in de loc worden geschreven, anders wordt het alleen op de ECoS veranderd.

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #43 Gepost op: 13 juni 2018, 20:33:38 »
Beste Hans, bedankt voor je advies, maar kan je me ook vertellen waar ik al die cv waardes kan vinden en kan veranderen, daar zou ik misschien mee geholpen zijn,  programmeerspoor zeggen ze, maar dan houd de info op, in welk programma/ bladzijde  moet ik zijn ??

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #44 Gepost op: 13 juni 2018, 20:34:44 »
beste super citroen, ook hier weer bedankt, maar leg me aub ff uit waar en hoe ik die cv,s kan veranderen ??