Google+
Doel:€250.00
Donaties:€34.30

Per saldo:€-215.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 11-08-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Doorbraak in 3D Print technologie door Almar
Vandaag om 23:30:34
Den Overslag & Marchan'Dix door Frans Peeters
Vandaag om 23:27:25
BNLS-Module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 23:26:11
Raadplaatje door Mike 1961
Vandaag om 23:20:36
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door mwdb
Vandaag om 23:18:50
BNLS Baanbreker - ProjeKct 083 tot 338 door mwdb
Vandaag om 23:12:22
Without automatisch door Klaas Zondervan
Vandaag om 22:51:54
19 Toen door Modellbahnwagen
Vandaag om 22:30:15
Rivarossi DB 627 pimpen. door Paralectic
Vandaag om 22:27:52
Spoor 0 messing, HSM AB 185-246 door FritsT
Vandaag om 22:15:15
Herstart en inspiratieloos door Jan Onderstoom
Vandaag om 22:02:14
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 21:56:49
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Harryku
Vandaag om 21:54:37
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Rondje_HO
Vandaag om 21:41:41
Rails zelf bouwen schaal 1:64, waar onderdelen verkrijgbaar? door Sven
Vandaag om 21:14:30
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 21:14:15
Tramstraat in Waterland in H0m door Hugo Baart
Vandaag om 21:07:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door roco
Vandaag om 18:57:05
  

Auteur Topic: Digitaal trein rijdt niet  (gelezen 2458 keer)

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Digitaal trein rijdt niet
« Gepost op: 12 juni 2018, 16:07:59 »
Beste Allemaal, wat doe ik verkeerd.
Ik heb diverse locs ( 14 stuks ) laten ombouwen naar digitaal en eentje tweedehands gekocht ( allemaal nieuwe Esu locdecoders)
Elf stuks gaan na het uitlezen op het programmeer spoor keurig rijden en ook op het normale traject, echter 3 stuks ( na keurig uitgelezen te hebben en herkend zijn) gaan niet rijden. Ze rijden wel bij diegene die de decoders heeft ingebouwd, rara hoe kan dat ( betreft een Ecos) doe ik iets verkeerd of wat kan het zijn. vr gr teuntje
« Laatst bewerkt op: 12 juni 2018, 16:10:34 door teuntje »

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 89
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #1 Gepost op: 12 juni 2018, 16:52:00 »
Zijn alle decoders van hetzelfde type?  Op welk protocol zijn de decoders geprogrammeerd?  Gebeurt het ook als zo'n loc als enige op de baan staat?

Als het echt niet werkt, kun je ze nog een reset geven (CV8).

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 336
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #2 Gepost op: 12 juni 2018, 16:55:50 »
Schot voor de boeg:

1. Komt het lokadres van de lok overeen met je bedieningsapparaat?
2. Min rijspanning (CV2) wel op 1 of daarboven?
3. Zijn de lokwielen(stroomafnemers!) en het spoor goed schoon?
4  Gebruik je voor het uitlezen een apart programmeerspoor? Zo ja is de verbinding met je bedieningsapparaat met je rijsporen wel goed in orde?

Groet
Jan


teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #3 Gepost op: 12 juni 2018, 16:56:23 »
Decoders zijn allemaal het zelfde, op programmeer spoor staat hij alleen en gaat niet rijden, terwijl hij wel uitgelezen is en herkend word. Resetten heb ik geen verstand van, ben beginnend digitaal rijder.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9618
  • No more OT.....
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #4 Gepost op: 12 juni 2018, 16:56:47 »
Niet altijd direct adviseren een reset te geven, is nergens voor nodig.

Teuntje, welke centrale gebruik je?

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #5 Gepost op: 12 juni 2018, 16:59:04 »
ECOS 

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 3378
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #6 Gepost op: 12 juni 2018, 18:46:15 »
Niet altijd direct adviseren een reset te geven, is nergens voor nodig.

....


Mee eens, zeker bij sound-loks moet je niet zomaar even resetten. Voor je het weet ben je je geluiden kwijt  :-\

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 1860
  • Nederland 3a/3b
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #7 Gepost op: 12 juni 2018, 21:23:50 »
Rijden die 3 locs wel analoog?
Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. https://m.facebook.com/omroepmodelspoorclub/

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #8 Gepost op: 13 juni 2018, 07:43:59 »
NEE  rijden niet analoog

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7084
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #9 Gepost op: 13 juni 2018, 08:32:16 »
Misschien een hele aparte vraag: Al geprobeerd op de hoofdbaan? En niet op het programmeerspoor? Welke decoder(s) zitten erin?

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #10 Gepost op: 13 juni 2018, 08:43:30 »
Hoi Ronald, ook op de hoofdrijbaan rijden ze niet er zitten Esu Lokpilot V 4.0 in

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9618
  • No more OT.....
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #11 Gepost op: 13 juni 2018, 08:51:44 »
Ik vermoed toch iets simpels in de instelling. Ken de zelf Ecos niet dus kan niks zeggen over de combi met de Esu decoders. Maar normaal gesproken is dat inprikken (of solderen), adres ingeven, CV29 instellen en gaan.

RienW

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #12 Gepost op: 13 juni 2018, 09:35:21 »
Nieuwste software update op de Ecos (17-05-18)?

Welke centrale gebruikt de inbouwer?

Rien W

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7084
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #13 Gepost op: 13 juni 2018, 09:39:50 »
Dan zou ik toch bij eentje een "reset" uitvoeren en kijken of de decoder op adres 3 wil reageren.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1301
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #14 Gepost op: 13 juni 2018, 09:54:52 »
Die drie die niet rijden, welke adressen zouden die moeten hebben?