Doel:€250.00
Donaties:€112.50

Per saldo:€-137.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 22-01-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

welke decoder voor oude BRAWA ? door Biesje
Vandaag om 02:32:43
Twee centimeter sneeuw verwacht, dienstregeling gehalveerd......... door Ronald69
Vandaag om 01:30:39
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Remco vM
Vandaag om 00:57:37
Superen Röwa BR 215 door Modellbahnwagen
Vandaag om 00:29:31
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
22 januari 2019, 23:50:33
Bouw spoor nul module baan bahnhof Königshofen tijdperk III door becasse
22 januari 2019, 23:11:23
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Frans Peeters
22 januari 2019, 23:04:54
Brawa Br 643.2 talent euregiobahn 0720 door Quinzeedied
22 januari 2019, 23:04:34
Ombouwen van een Loc (Merk Roco) door spock
22 januari 2019, 22:58:59
Kopstation aan Noordzeekust Duitsland door DJV
22 januari 2019, 22:45:49
Artitec 2019 raad-draadje door NS8714
22 januari 2019, 22:31:22
EMV - Stationskwartier Eindhoven 1920-1950 door Pinkelpa
22 januari 2019, 22:28:38
's-Heer Heinkenspolder door Reinier Z.
22 januari 2019, 22:25:02
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
22 januari 2019, 22:20:33
Amsterdam Weesperpoort als nieuw station door Noordernet
22 januari 2019, 22:19:45
LS Models, STVA (NS) autotransportwagens door mDDM
22 januari 2019, 22:10:40
Marklin K83 > Esu Ecos2 door PkAlfisti
22 januari 2019, 22:08:08
Korte pulsgever die afvalt en zo blijft zonder indrukken knop door 72sonett
22 januari 2019, 21:58:12
Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic door EgbertB
22 januari 2019, 21:54:57
Rijnstraat door Gerco van Beelen
22 januari 2019, 21:52:21
Court du Bouton, een enkelsporige Zwitserse Jura baan in H0 door Wim1969
22 januari 2019, 21:28:17
Modulebaan.nl Kijk- Speel- en Doedag 26 Januari 2019 door Chris80
22 januari 2019, 21:26:52
2 verschillende voltages op 1 rail door Timo
22 januari 2019, 21:13:33
Hoe een ruit voor het toilet blinderen? door Dave.......
22 januari 2019, 20:54:06
Minimaal Digitaal maar met sound door rudolf
22 januari 2019, 20:37:45
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
22 januari 2019, 20:33:53
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Thijs1271
22 januari 2019, 20:31:55
3D/RM IG: Onshape - Wateringbury Railway Station door Hans van de Burgt
22 januari 2019, 20:21:12
3D/RM-IG: Onshape - Materieel 1:76 door Hans van de Burgt
22 januari 2019, 20:03:34
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Remco vM
22 januari 2019, 18:59:28
  

Auteur Topic: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet  (gelezen 1390 keer)

Berttrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Gepost op: 04 juni 2018, 21:45:23 »
Hallo allemaal,

Ik heb een roco loc ns 1731 gekocht en daarbij een uhlenbrock decoder 76320 gekocht. In beide rijrichtingen doet de sluitverlichting het maar de frontverlichting werkt niet. Kan dit aan de cv instelling vd decoder liggen?

Alvast bedankt voor jullie reactie!

Met vriendelijke groet,
Bert

008200

  • Offline Offline
  • Berichten: 164
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 04 juni 2018, 21:50:07 »
Test eens analoog met de dummy-stekker (of die uit een andere Roco-loc als je deze niet meer hebt). Dan weet je of de verlichting van zichzelf wel ok is dan wel dat het probleem in de decoderinstellingen zit.
François

Berttrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 04 juni 2018, 21:52:46 »
Hallo Francois,

Dank voor je reactie. Analoog getest en dan werken frint en sluitverlichting goed!
Wat te doen?
Groeten Bert

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 199
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 04 juni 2018, 21:52:58 »
Decoder kent standaard alleen front verlichting, sluitverlichting is daar van afhankelijk (slimmer om die op een aux te zetten maar goed) . Aansluit probleempje dus.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16572
    • Pagina van klaas
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 04 juni 2018, 21:55:04 »
Lijkt me niet dat het aan een decoderinstelling ligt. Frontsein aan de ene kant en sluitsein aan de andere kant zitten aan hetzelfde aansluitpunt van de decoder. Zal dus eerder aan de interne bedrading van de loc liggen.
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

Berttrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 04 juni 2018, 21:57:55 »
Hallo Klaas en Borotof,
Dank.
Analoog werkt het wel goed en digitaal aan beide kanten werkende sluitverlichting (wel minder fel). Totaal geen frontverlichting.
Kan dit aan een decoderinstelling liggen?
Wederom bedankt!

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16572
    • Pagina van klaas
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 04 juni 2018, 22:11:13 »
Het kan niet aan een decoderinstelling liggen want frontsein en sluitsein zitten aan hetzelfde aansluitpunt. Dus als de één brandt zou de ander het ook moeten doen. Ik vind het een vreemde storing.
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

Berttrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: 04 juni 2018, 22:16:39 »
Hoi Klaas,

Ik vind het ook vreemd. Heb je toch nog een tip om tot een oplossing te komen?

Met vriendelijke groet,

Bert

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1110
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: 04 juni 2018, 22:16:52 »
Stekker verkeerd om

Berttrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: 04 juni 2018, 22:24:57 »
Hallo Fritsprt,

Verniel je daarmee de decoder niet?
Ik heb nu oranje draadje bij sterretje ingestoken.

Dank en groet,

Bert

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1110
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #10 Gepost op: 04 juni 2018, 22:27:46 »
Dat lijkt mij goed.
Volgens mij kan er niets stuk omdat zowel de spanningsaansluiting als de motor op de hoeken van de stekker zitten. Omdat hij kennelijk wel rijdt maar geen (goed) licht geeft dacht ik dat de mogelijkheid kan zijn dat de stekker er verkeerd om in zit.
Als je een andere lok of decoder hebt kan je het met een andere loc of decoder proberen.

Succes Frits
« Laatst bewerkt op: 04 juni 2018, 22:29:24 door Fritsprt »

Johan de Vries

  • Offline Offline
  • Berichten: 109
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #11 Gepost op: 04 juni 2018, 23:28:24 »
Even spelen met de stappen..  dus configuratie van de decoder icm centrale.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16572
    • Pagina van klaas
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #12 Gepost op: 04 juni 2018, 23:57:41 »
Stekker verkeerdom, dan doet de verlichting helemaal niks want dan zit de blauwe draad (+) op de verkeerde plek.

Nog maar een keer: de frontseinen aan de ene kant en de sluitseinen aan de andere kant zitten gewoon parallel, dat hoort tenminste zo te zijn. Dus als de sluitseinen branden moeten de frontseinen het ook doen. En als het niet zo is, dan is dat dus een elektrisch probleem. Dat is op afstand niet op te lossen, daarvoor moet je de loc in handen hebben. Printsporen volgen en meten.
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

Biesje

  • Offline Offline
  • Berichten: 1291
    • Biesje.nl
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #13 Gepost op: 04 juni 2018, 23:58:25 »
Hoi,

Even voor de duidelijkheid; dit is dus een loc met LED front-/sluitverlichting? Zoja: staat de sterkte van de verlichting niet te laag zodat alleen de rode LEDs branden en de witte net niet? Je gaf aan dat de rode seinen wel branden maar niet zo fel. Standaard is de frontverlichting van de ene kant idd direct aangesloten op de sluitseinen aan de andere kant. Dat het met de brugstekker wel prima werkt bevestigt dit en dat het digitaal minder fel werkt laat zien dat er dus minder stroom door de LEDs loopt. Rijstappen veranderen heeft denk ik weinig effect daar er dus wel stroom loopt. Als de stekker verkeerd om zit doen de sluitlichten het ook niet :(

Rode LEDs branden eerder dan witte dacht ik. Dus als de spanning/stroom net hoog genoeg is voor de rode maar niet voor de witte dan krijg je dit effect volgens mij. Of zit er misschien vuiligheid op de stekker van de decoder dat er een lekstroom gaat lopen ergens?

Hoopt dat het helpt. Succes (y)

Mvg,

Robert.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16572
    • Pagina van klaas
Re: Frontverlichting uhlenbrock decoder werkt niet
« Reactie #14 Gepost op: 05 juni 2018, 09:37:26 »
Rode LEDs branden eerder dan witte dacht ik. Dus als de spanning/stroom net hoog genoeg is voor de rode maar niet voor de witte dan krijg je dit effect volgens mij.
Klopt dat witte leds meer spanning nodig hebben dan rode. Maar de verlichting wordt aangestuurd met PWM, dus er zijn altijd momenten dat er de volle spanning op staat. De witte zouden dan in ieder geval een beetje licht moeten geven.

Maar je suggestie om de lichtsterkte op te schroeven is het proberen waard. Dus toch iets met de decoderinstellingen proberen.

PS, even in de handleiding gekeken. Lichtsterkte stel je in met CV50. Waarde 0 is uit. Waarde 1-31 is lichtsterkte. Staat af fabriek op 16. Dus probeer eens een hogere waarde.
« Laatst bewerkt op: 05 juni 2018, 09:42:43 door Klaas Zondervan »
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.