Google+
Doel:€250.00
Donaties:€53.20

Per saldo:€-196.80

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-09-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

MB-module: "Groeten uit Jottum" door Hendrik Jan
Vandaag om 18:33:17
3D/RM-IG: Onshape - Materieel 1:76 door Hans van de Burgt
Vandaag om 18:30:19
Projekt RET ZGT 4/6 801-850 en 6/6 701-750 in H0 door Sven
Vandaag om 18:22:25
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 18:22:21
paarse draad Esu sounddecoder V4.0 door spock
Vandaag om 18:14:58
Martin's geknoei met groen.. door Milocomarty
Vandaag om 18:11:48
RM-GB-8 door Trein-H0
Vandaag om 18:01:20
Fleischmann BR94 met rookgenerator door Noordernet
Vandaag om 17:58:53
Welke centrale voor Marklin HO, C-rails, 40 wissels, etc? door Trein-H0
Vandaag om 17:54:14
Aparte voeding voor DR4018 en DR4024 door Martin Domburg
Vandaag om 17:44:23
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:18:37
Den Overslag & Marchan'Dix door lokloods
Vandaag om 17:17:10
Railhobby 40 jaar. Dus komt het blad met een eigen lok. door Rondje_HO
Vandaag om 17:09:58
Esu navigator door Ronald Halma
Vandaag om 17:02:35
Marklin V200 021 stopt ermee. door hmmglaser
Vandaag om 17:00:38
NS omBC290x van MK modelbouwstudios door Ivo tB
Vandaag om 17:00:32
Smalspoormodelbouwdagen Stoomtrein Katwijk Leiden door Silvolde
Vandaag om 16:50:18
VERPLAATST: Binnenverlichting Piko 59326 door Reinout van Rees
Vandaag om 15:23:15
AVT NS6300, nog slechts 2 AC-locomotieven voorradig! door AVT Products
Vandaag om 13:25:05
Oersik in schaal 1 door edwin1974
Vandaag om 12:52:46
Nieuwe ruimte herbeginnen bouwen, maar wat? door the railwarrior
Vandaag om 12:46:22
  

Auteur Topic: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?  (gelezen 4246 keer)

sncf231e

  • Offline Offline
  • Berichten: 185
    • Mijn website
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #60 Gepost op: 03 juni 2018, 10:44:15 »
Toch dan nog even bewegende beelden van een spoor 1 SIK:

<a href="https://www.youtube.com/v/U5BFyMQ2Hko" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/U5BFyMQ2Hko</a>

Groet
Fred
Mijn website: http://sncf231e.nl/

FritsT

  • Offline Offline
  • Berichten: 2741
    • nulpunt
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #61 Gepost op: 03 juni 2018, 10:56:46 »
@Michiel..

eigenlijk bij ons om de hoek. Op het fietsje er heen.

https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=80525.msg3221868482#msg3221868482

becasse

  • Offline Offline
  • Berichten: 614
  • http://becasse-weathering.blogspot.nl/
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #62 Gepost op: 03 juni 2018, 13:13:15 »
Ha, wat een grap! Nou nog 1 in Maarn, bij het gerenoveerde stationsgebouw! Er is daar nog een rangeerterrein waar je zelfs nog een stukje kan karren ;)
Waar gaan we heen voor spoor 1?
http://becasse-weathering.blogspot.nl/

Pauldg

  • Offline Offline
  • Berichten: 2579
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #63 Gepost op: 04 juni 2018, 16:14:41 »
Een vraagje aan de spoor 1 community: wat is anno 2018 de norm daar qua aansturing van de locomotieven? Is het een hardnekkige analoge bende of zit alles volgeprikt met digitale decoders?

Met andere woorden: wanneer ik een aandrijving in elkaar zet en ergens laat proefrijden is het handig wanneer dat ding vloeiend DCC spreekt?

Groeten, Paul
When in Paris, do as the romans do....

FritsT

  • Offline Offline
  • Berichten: 2741
    • nulpunt
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #64 Gepost op: 04 juni 2018, 17:23:21 »
Ik rij (als ik rij) analoog.
Alleen voor de demo bouwen noem ik nog wel eens "digitaal" en houd rekening met de benodigde ruimte.

Nog wel electronisch gestuurde Tech-II trafo's met langzaam optrekken en afremmen.
« Laatst bewerkt op: 04 juni 2018, 19:26:27 door FritsT »

Pauldg

  • Offline Offline
  • Berichten: 2579
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #65 Gepost op: 04 juni 2018, 19:18:04 »
Ik ook, maar volgens mij behoren wij beiden niet tot de harde kern van spoor 1 enthousiastelingen  ;D meer een soort hangarounds...
When in Paris, do as the romans do....

sncf231e

  • Offline Offline
  • Berichten: 185
    • Mijn website
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #66 Gepost op: 04 juni 2018, 22:40:44 »
Een vraagje aan de spoor 1 community: wat is anno 2018 de norm daar qua aansturing van de locomotieven? Is het een hardnekkige analoge bende of zit alles volgeprikt met digitale decoders?

Met andere woorden: wanneer ik een aandrijving in elkaar zet en ergens laat proefrijden is het handig wanneer dat ding vloeiend DCC spreekt?

Groeten, Paul
Ik weet niet wat de norm is, maar het lijkt mij geen probleem om voor een proefrit de bijbehorende voeding aan een baan aan te sluiten (volgens mij ongeveer 2 draadjes): zelf heb ik de keuze mogelijkheid, afhankelijk van het materieel, voor zowel spoor 0 als 1 uit DC (LGB)/DCC (Lenz)/Märklin digitaal/ Märklin AC/Amerikaans AC (MTH):

Groet
Fred

Mijn website: http://sncf231e.nl/

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 3587
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #67 Gepost op: 04 juni 2018, 22:57:03 »
Geweldige setup!  (y)  En een leuk treintje  ;)

becasse

  • Offline Offline
  • Berichten: 614
  • http://becasse-weathering.blogspot.nl/
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #68 Gepost op: 05 juni 2018, 07:36:01 »
Heren,

Als ergens digitaal de norm is, dan wel in spoor 1. Gezien de ruimte en de mogelijkheden zitten de meeste Loks tot hun kruin vol met digitale gadgets; dynamic smoke was in 1 een primeur, digi koppelingen, flakkerend vuur in de vuurkist, zelfs een met servo bediende vuurkistdeur is bij de premium-Loks van KM1 standaard....

Analoog is dus, als je bij iemand wilt rijden, een no-go.....
Waar gaan we heen voor spoor 1?
http://becasse-weathering.blogspot.nl/

Pauldg

  • Offline Offline
  • Berichten: 2579
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #69 Gepost op: 05 juni 2018, 08:59:59 »
Ja, daar was ik stiekem al een beetje bang voor. Nou ja, dan maar een digitiale toverdoos tussen de draadjes frotten...

Eens overigens met de opmerking over de setup van Fred. Daar kan je mee voor de dag komen!

Groeten, Paul
When in Paris, do as the romans do....

becasse

  • Offline Offline
  • Berichten: 614
  • http://becasse-weathering.blogspot.nl/
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #70 Gepost op: 05 juni 2018, 14:51:20 »
Het heet niet voor niets koningsspoor...dus hier moet je soms een ‘ koningskapitaal’ voor uittrekken...maar dat doet maar even au...en daarna lol!

 In het oersikgeval dus een ESU 4.0 met twee luidsprekertjes en een Powerpack besteld. Dan rijdt het ook fantastisch!
Waar gaan we heen voor spoor 1?
http://becasse-weathering.blogspot.nl/

Pauldg

  • Offline Offline
  • Berichten: 2579
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #71 Gepost op: 21 juni 2018, 13:10:52 »
Hmm, hadden die Sikken nou een vuurkist? Dat zet alles wat ik wist op losse schroeven.... ;D

When in Paris, do as the romans do....

NS1220

  • Offline Offline
  • Berichten: 671
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #72 Gepost op: 21 juni 2018, 15:11:31 »
Van mij mag hij ook van plastic, desnoods alleen de kap. Een aandrijving maken is in 1:32 goed te doen.
Dat gezegd hebbende..., was er ooit een kap die gebruikt kon worden bij het spoor van Lego®? Ik herinner mij zoiets.
de groeten van Jacob
Modelbouwer in H0 en H0e. Tijdperk ongeveer '65~'75.
Vervoer van goederen met gewone wagons en 20' containers op platte wagens.
Ik wil nog wel een keer iets in LGBschaal of 1:32 doen.

Bello

  • Offline Offline
  • Berichten: 792
  • Trains are Toys, Toys are trains
    • Leovardia
Re: De ‘gewone’ NS sik in spoor 1?
« Reactie #73 Gepost op: 21 juni 2018, 19:06:25 »
Ik weet niet wat de norm is, maar het lijkt mij geen probleem om voor een proefrit de bijbehorende voeding aan een baan aan te sluiten (volgens mij ongeveer 2 draadjes): zelf heb ik de keuze mogelijkheid, afhankelijk van het materieel, voor zowel spoor 0 als 1 uit DC (LGB)/DCC (Lenz)/Märklin digitaal/ Märklin AC/Amerikaans AC (MTH):

Groet
Fred
Mooie trein Fred !!