Google+
Doel:€250.00
Donaties:€34.30

Per saldo:€-215.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 11-08-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

  

Auteur Topic: Roco draadloze muis koppelen met DR5000?  (gelezen 680 keer)

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 566
Roco draadloze muis koppelen met DR5000?
« Gepost op: 24 mei 2018, 16:11:24 »
Heren,

Kan ik de roco 10813 Wlan -multimaus koppelen met de DR 5000? Dus zonder z of Z21? Ik vind alleen info om te koppelen via de Z21, maar die heb ik niet.

mvg

Dirk
« Laatst bewerkt op: 24 mei 2018, 16:33:40 door Bert van Gelder »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

schmm

  • Offline Offline
  • Berichten: 6
Re: Roco Wlan controller
« Reactie #1 Gepost op: 24 mei 2018, 16:12:04 »

Jep dit is mogelijk. Ik heb deze ook gekoppeld en werkt goed!


www.maarten-schmeitz.nl
« Laatst bewerkt op: 24 mei 2018, 16:32:00 door Bert van Gelder »

jowi

  • Offline Offline
  • Berichten: 1908
Re: Roco draadloze muis koppelen met DR5000?
« Reactie #2 Gepost op: 24 mei 2018, 17:48:14 »
Het kan nogal een avontuur zijn om alles in te stellen, maar het kan wel.

schmm

  • Offline Offline
  • Berichten: 6
Re: Roco draadloze muis koppelen met DR5000?
« Reactie #3 Gepost op: 24 mei 2018, 18:07:01 »
Het kan nogal een avontuur zijn om alles in te stellen, maar het kan wel.

Heb even op Google gezocht. Kwam een YouTube filmpje tegen. Werkte perfect.


www.maarten-schmeitz.nl

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 566
Re: Roco draadloze muis koppelen met DR5000?
« Reactie #4 Gepost op: 24 mei 2018, 18:10:16 »
Heb even op Google gezocht. Kwam een YouTube filmpje tegen. Werkte perfect.


www.maarten-schmeitz.nl

kan je de url van het filmpje plaatsen?

thnx

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

schmm

  • Offline Offline
  • Berichten: 6
Re: Roco draadloze muis koppelen met DR5000?
« Reactie #5 Gepost op: 24 mei 2018, 18:14:10 »
kan je de url van het filmpje plaatsen?

thnx

Dirk

Ik zal straks even kijken of ik of ik hem nog kan vinden.



www.maarten-schmeitz.nl

Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Online Online
  • Berichten: 3692
    • Medway Valley Line
https://britsemodulebaan.wordpress.com/ (BMB-groep)
https://medwayvalleyline.wordpress.com/ (Wateringbury, Stoneham Lock en Beltring & Branbridges Halt)
http://www.eindhovenmodelbouw.nl/ (EMV)
https://maakonderwijs.wordpress.com (Techniek onderwijs)

schmm

  • Offline Offline
  • Berichten: 6
Re: Roco draadloze muis koppelen met DR5000?
« Reactie #7 Gepost op: 24 mei 2018, 19:27:55 »
kan je de url van het filmpje plaatsen?

thnx

Dirk


Als ik me niet vergis is het deze:
https://youtu.be/GNrabanUQsg




www.maarten-schmeitz.nl

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 566
Re: Roco draadloze muis koppelen met DR5000?
« Reactie #8 Gepost op: 24 mei 2018, 21:17:06 »
@ Hans, dit gaat over de telefoon app, ik wil de handregelaar koppelen, mss ooit de app uit proberen maar nu is dat nog niet aan de orde.
@Maarten, Als het zo simpel is zal het me wel lukken, thnx

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6037
Re: Roco draadloze muis koppelen met DR5000?
« Reactie #9 Gepost op: 25 mei 2018, 12:40:36 »
Het kan nogal een avontuur zijn om alles in te stellen, maar het kan wel.
Valt wel mee.

Karst heeft in de Railhobby van Februari (even uit mijn hoofd) uitgelegd hoe dat moet.
Was zo gebeurd.
Dus dat avontuur viel wel mee  :angel:

En daarna werkt dat prima  (y)
Gr.
Eric

RobbertJan

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 2941
  • Mcn NSR Groningen.
Re: Roco draadloze muis koppelen met DR5000?
« Reactie #10 Gepost op: 25 mei 2018, 12:48:38 »
Ik heb 2 stuks gekoppeld met de Dr5000 en die werken netjes.

Het is een beetje een toer om het allemaal in te stellen maar uiteindelijk ben
ik er middels de filmpjes op Youtube wel uitgekomen.

Het belangrijkste is dat je de Dr5000 aan het zelfde netwerk als je PC hangt zodat
je de netwerkinstellingen op de Dr5000 kan wijzigen, deze opties werden in mijn
geval niet vrijgegeven bij alleen een connectie via de USB <--> PC

Via de vaste netwerk verbinding kan je de instellingen voor het protocol wijzigen alsmede
de instellingen voor de WiFi beheren en de WifiMaus verbinden, na dat dit eenmaal is
gedaan zijn de instellingen opgeslagen en werkt de Dr5000 + WiFiMaus ook als stand alone
centrale zonder PC of vaste netwerkverbinding.

Gr,

Robbert Jan.
NS "Station Sauwerd" in 1:87