Doel:€250.00
Donaties:€0.00

Per saldo:€-250.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-10-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Floris Dilz
Vandaag om 15:54:15
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door sdz1976
Vandaag om 15:50:01
Philotrain NS 4600, de grote verbouwing door RobbertJan
Vandaag om 15:44:59
MB-module: "Groeten uit Jottum" door sdz1976
Vandaag om 15:42:53
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 15:42:36
CityNightLine 1:1, 1:87 en 1:160 door Arjen B.
Vandaag om 15:41:51
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door nkob
Vandaag om 15:34:43
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 15:20:02
Komt er weer een trein op de Hofpleinbogen? door Arjen52
Vandaag om 15:12:34
Railad ombouwen door Klaas Zondervan
Vandaag om 15:12:22
Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door Sven
Vandaag om 15:12:02
Bouwpakket van een CIWL LX rijtuig van Amati door sncf231e
Vandaag om 15:05:10
Rocky rail 6400 door Daan!
Vandaag om 14:50:44
Without automatisch door JaJo
Vandaag om 14:44:31
SBB/BLS/RhB enz. Info door Swiss_fan
Vandaag om 13:47:56
De spoorhaven van Zuidbarge. door ReneN
Vandaag om 13:47:45
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 13:37:24
Voith Maxima met Uhlenbrock decoder rijdt te lang door in windigipet door henk
Vandaag om 13:29:10
Kranenberg, een exercitie in code 70 door meino
Vandaag om 13:21:13
Raadplaatje door tothebeach
Vandaag om 13:21:08
Leek met vragen.. Arduino.. door Timo
Vandaag om 12:58:07
Oersik etsplaat spoor 0, bouwverslag door Jelmer
Vandaag om 12:40:29
  

Auteur Topic: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies  (gelezen 1238 keer)

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
Beste,

Heb paar pico locs, dewelke zijn uitgerust met esu decoder  (vanuit fabriek ).
Nu deze melden zich automatisch aan met mfx, op zich niets mis mee, MAAR, had in de handleiding gelezen dat ze in dcc 28 functies hebben... mfx heeft maar 16...

Zo kan ik bijvoorbeeld geen cabineverlichting instellen ...

Als ik deze locs als dcc wil toevoegen,  krijg ik na paar seconden op Cs dat er nieuwe decoder is gevonden en wordt weer mfx gebruikt  ... iemand suggestie?
« Laatst bewerkt op: 24 mei 2018, 21:13:06 door Bert van Gelder »

henk

  • Online Online
  • Berichten: 17561
Re: Mfx loc dcc aansturen marklin cs3 plus
« Reactie #1 Gepost op: 24 mei 2018, 10:12:15 »
Mfx uitzetten in de decoder?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
Re: Mfx loc dcc aansturen marklin cs3 plus
« Reactie #2 Gepost op: 24 mei 2018, 20:06:15 »
Heb ik geprobeerd 2 neveneffecten

1 alle mfx locs beginnen gezamenlijk wat geluid te produceren
2 als ik loc dcc heb kunnen programmeren (mfx uitzetten,  programmeerspoor , dan stop mfx opzetten)deze op gewoon spoor,  doet ie niets maar meldt zich weer mfx aan

Supercitroen

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #3 Gepost op: 24 mei 2018, 21:15:40 »
MFX moet dan ook niet uitgezet worden op de CS3, maar in de decoder van de loc.

Gérard Drost

  • Offline Offline
  • Berichten: 383
  • Loc 189 065-6 in Venlo, 1-7-2010
    • Privé website over de spoorwegen in en om Venlo
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #4 Gepost op: 25 mei 2018, 00:15:06 »
In CV47 is het gewenste protocol opgeslagen. Standaard staat CV47 = 15. Dit betekent dat de decoder luistert naar: DCC, MM, SX en MFX (M4 bij ESU). Met de Lokprogrammer is het eenvoudig om 3 protocollen uit te schakelen zodat DCC over blijft.
Geen LokProgrammar beschibaar dan aan CV47 de waarde 1 toekennen. Dan luistert de decoder alleen naar het DCC protocol, zijn de andere uitgeschakeld.

Nu weet ik niet of in de Piko OEM-decoder van ESU ook Railcom opgenomen is. Zo ja, dan moet deze ingeschakeld zijn. Dit is te vinden in CV29.
De waarde voor een inschakelde Railcom in CV29 is 8. Maar aangezien er ook enkele andere eigenschappen in CV29 zijn opgenomen is meestal de standaard waarde in CV29 = 12 (fabrieksinstelling). Dan is Railcom ingeschakeld, kan er analoog gereden worden en luistert de decoder naar 14 stappen.
Ikzelf prefereer te rijden met 28 0f 128 stappen, dan moet de CV29 op waarde 14 ingesteld worden.

Grz,
Gérard Drost
Voorheen 3-rail digitaal.
Nu 2-rail, ook digitaal, tijdperk III, Nederlands en Duits

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 136
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #5 Gepost op: 25 mei 2018, 08:59:27 »
Ik ben wel benieuwd om welke locs het gaat aangezien Piko, voor zover ik weet, zijn loc's uitrust met Uhlenbrock decoders.
Tweede vraag: waarom moet Railcom aanstaan als je het niet gebruikt?

Albert.

Brigitte

  • Offline Offline
  • Berichten: 814
  • RF 561-03
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #6 Gepost op: 25 mei 2018, 09:47:18 »
Zou even naar deze info bij de 3rail buren kijken, daar staat dit onderwerp al aardig uitgekauwd beschreven  :)

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2225
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #7 Gepost op: 25 mei 2018, 10:59:05 »
Waarom zou je railcom aanzetten? Dat spreekt het CS toch niet.
Waren de 2200's met sound niet voorzien van ESU decoder?
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 385
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #8 Gepost op: 25 mei 2018, 11:25:32 »
Hallo

Om een M4 lok met DCC te kunnen rijden moet je op een CS het volgende doen:

Lok van de baan en uit de loklijst wissen.
MFX in de centrale! uitschakelen.
Lok op het programmeerspoor onder DCC invoeren.
MFX in de lokdecoder uitschakelen.
MFX van de centrale weer inschakelen.

Als beloning mag je daarna zelf de icoontjes bij de functies verzinnen ;D

Bart
« Laatst bewerkt op: 25 mei 2018, 11:28:12 door Bahn-AG »

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #9 Gepost op: 26 mei 2018, 10:12:31 »
Klopt de n2200 heeft esu m4 decoder alsook de br187


Ga eens experimenteren met de cv waarde om m4 uit te zetten  ...

Nu heb ik gisteren ook al wel ecos centrale gekocht,  aangezien ik problemen ondervond met cs3 plus ....

Moet nog beslissen of ik verder zou gaan met ecos of terug cs3 aansluit. .

Grootste frustratie was dat ik bij dcc locs heel moeilijk loc kon schrijven/ lezen. Stond soms een ganse avond op programmeerspoor vooruit en achteruit te hobbelen zonder dat deze wilde lezen en schrijven.

Bij ecos heb ik nog geen enkel probleem ondervonden om dcc te lezen en schrijven ... als marklin dit niet aanpak,  vliegt de cs3 buiten

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2907
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #10 Gepost op: 26 mei 2018, 11:14:27 »

......als marklin dit niet aanpak,  vliegt de cs3 buiten


Marklin gaat dit niet aanpakken, het MFX protocol gaat nu eenmaal voor op het DCC protocol.

Doe wat Bart schrijft en er is geen probleem.

Gr, Ben.

IJsselsteyn

  • Offline Offline
  • Berichten: 873
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #11 Gepost op: 26 mei 2018, 12:31:56 »
Als je toch al een Ecos hebt gekocht, dan heeft die CS3 niet zo gek veel meerwaarde meer.
Verder is Barts oplossing natuurlijk gewoon goed.


Steyn

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2225
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #12 Gepost op: 27 mei 2018, 21:57:32 »
DCC schrijven met het CS3 is wat lastig, maar sinds de laatste update ondervind ik eigenlijk geen problemen mee. Bij een van de eerste updates kon ik daarna het hele CS3 terug naar fabrieksinstellingen zetten. Je moet alleen niet te snel willen met lezen/schrijven, hij is vrij traag. Alles wat ik eigenlijk naderhand ombouw, voorzie ik van een Lopi o.i.d. Die slinger ik op mijn lokprogrammer en dat programmeert lekker door. Voor ander DCC pak ik nog wel eens mijn IB, maar kleine dingetjes, zoals wat rommelen in de adressen, CV29, optrek en afremvertraging gaat gewoon lekker via het CS. Alleen je moet niet te snel willen. En soms helpt het om na de beoogde instellingen het adres even te wijzigen, dan dwing je het CS alle schrijfbewerkingen door te zetten. ::) ::)
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

hmmglaser

  • Offline Offline
  • Berichten: 102
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #13 Gepost op: 28 mei 2018, 07:34:27 »
Heb paar pico locs, dewelke zijn uitgerust met esu decoder  (vanuit fabriek ).
Nu deze melden zich automatisch aan met mfx, op zich niets mis mee, MAAR, had in de handleiding gelezen dat ze in dcc 28 functies hebben... mfx heeft maar 16...
De CS2/3 ondersteunen 32 functies onder mfx ;)
En het aanpassen van CV's bij een ESU vaak het beste met een programmer.
« Laatst bewerkt op: 28 mei 2018, 10:57:22 door hmmglaser »
Mvg Mark

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2225
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: MFX-loc met DCC aansturen, Märklin CS3+, probleem met functies
« Reactie #14 Gepost op: 28 mei 2018, 09:30:34 »
Nee, dat doen ze niet. Ze ondersteunen 32 functies onder MFX+. En dat spreekt een ESU niet.
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de