Doel:€250.00
Donaties:€80.00

Per saldo:€-170.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 09-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 18:56:58
Schwarzburg door tuurtje
Vandaag om 18:53:02
Neurenberg 2019; wat staat er op jouw verlanglijst? door prutser
Vandaag om 18:47:41
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
Vandaag om 18:45:50
THS handleiding door JohnT
Vandaag om 18:39:31
Treinen op zolder door knar46
Vandaag om 18:30:34
Communicatie tussen computerprogramma's en treinsystemen. door Patrick Sieders
Vandaag om 18:27:41
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 18:22:40
Silencer nieuw baanplan HO - met 9 jaar vertraging... door NS264
Vandaag om 17:52:03
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
Vandaag om 17:39:36
Wisseldigitaalgelijkblokspanning door trdl
Vandaag om 17:37:19
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door nkob
Vandaag om 17:29:55
Tussendoortje: Roco en Mastica zelfbouw klompentrein door Pauldg
Vandaag om 17:22:02
Iets kleins in 00 door GD
Vandaag om 17:18:23
Defecte controlebit 6021 van Marklin door Klaas Zondervan
Vandaag om 16:53:09
Stationsplein Baden Baden door Wijbe
Vandaag om 16:50:12
's-Heer Heinkenspolder door Klaas Zondervan
Vandaag om 16:23:49
Old England door sdz1976
Vandaag om 16:03:16
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 15:12:04
DJH Modelloco NS 3931 in de revisie. door RobbertJan
Vandaag om 14:54:11
Egyptisch smalspoor ( 0e ) door Joop_L
Vandaag om 14:52:11
  

Auteur Topic: Programmeren ESU 54611 (LoPi4) met Roco z21 wit  (gelezen 459 keer)

Martijn Bu

  • Offline Offline
  • Berichten: 14
Programmeren ESU 54611 (LoPi4) met Roco z21 wit
« Gepost op: 21 februari 2018, 19:54:11 »
Hallo

Zojuist heb ik een decoder ESU 54611 ingebouwd in een Roco loc 62580, een NS1100 schaal h0. Ik wil de loc aansturen met een Roco z21 wit. De loc reageert goed als ik hem aanstuur op adres 3. Maar als ik de loc programmeer op een ander adres (adres 45, omdat de loc code 1145 heeft), reageert hij niet meer. Met een decoder ESU 54610 heb ik dit probleem niet ondervonden met andere locs. Het lijkt er dus op dat ik decoder ESU54611 niet kan programmeren met een Roco z21 wit. Heeft iemand dezelfde ervaring? Enig idee hoe dit op te lossen?

Hartelijk dank
« Laatst bewerkt op: 24 februari 2018, 00:19:14 door Bert van Gelder »

HansKarel

  • Offline Offline
  • Berichten: 303
Re: Programmeren ESU 54611 met Roco z21 wit
« Reactie #1 Gepost op: 21 februari 2018, 21:39:26 »
Ik heb ook een witte z21 en een stuk of tien Esu lokpilot v4.0 dcc in gebruik waaronder ook wel een paar 54611.
Ik ben nooit tegen dat probleem aangelopen.
Kan je cv 1 wel uitlezen? en staat die dan nog steeds op 3?
Misschien eens programmeren op programmeerspoor proberen ipv op de hoofdbaan?


Martijn Bu

  • Offline Offline
  • Berichten: 14
Re: Programmeren ESU 54611 met Roco z21 wit
« Reactie #2 Gepost op: 21 februari 2018, 22:52:36 »
HansKarel, bedankt voor de tip. CV1 was op één of andere reden inderdaad op 3 blijven staan. Ik weet niet wat ik fout heb gedaan, maar een volgende keer moet ik kennelijk CV1 altijd controleren (en desnoods direct programmeren) als ik een loc in gebruik neem. Hiermee is het opgelost. Nogmaals dank!

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5061
  • ***
Re: Programmeren ESU 54611 met Roco z21 wit
« Reactie #3 Gepost op: 22 februari 2018, 08:25:05 »
Waarom programmeer je geen lang adres? wordt het gewoon 1145.
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4098
Re: Programmeren ESU 54611 met Roco z21 wit
« Reactie #4 Gepost op: 22 februari 2018, 11:05:44 »
Mijn gedachten exact! (y)


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox