Google+
  

Auteur Topic: fleischmann v100 gedigitaliseerd. Verlichting werkt niet  (gelezen 1296 keer)

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 3849
Re: fleischmann v100 gedigitaliseerd. Verlichting werkt niet
« Reactie #30 Gepost op: 21 februari 2018, 19:30:37 »
misschien raar,maar als je de loc omkeert op de rails
doet de verlichting het dan wel

Mechiel_

  • Offline Offline
  • Berichten: 212
  • Deutsche Bundesbahn III-IV ELB E69 tandradbaan
Re: fleischmann v100 gedigitaliseerd. Verlichting werkt niet
« Reactie #31 Gepost op: 21 februari 2018, 21:03:56 »
Nee, dan ook niet.
Deutsche Bundesbahn III-IV
Edelweiss E69 tandradbaan

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 3849
Re: fleischmann v100 gedigitaliseerd. Verlichting werkt niet
« Reactie #32 Gepost op: 21 februari 2018, 22:00:20 »
Draadje(s) rechtstreeks op de lamp houder solderen
en nieuwe draadjes en de oude eraf
draadje op de massa van de lamphouder en aan het draadje welk aan de frame zit solderen
Best direct onder het schroefje van de motor

marctrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: fleischmann v100 gedigitaliseerd. Verlichting werkt niet
« Reactie #33 Gepost op: 21 februari 2018, 22:15:06 »
OK goed nieuws Mechiel. Als je de nieuwe decoder aansluit, zorg dan dat de witte en gele draad aan de juiste zijde worden aangesloten. Op je foto zijn ze omgewisseld. Dan gaat de frontverlichting aan de achterzijde branden en vise versa. Dat kan je met allerlei instellingen op je decoder wel weer corrigeren, maar handig is dat niet.

M vr groet, Marc

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 3829
Re: fleischmann v100 gedigitaliseerd. Verlichting werkt niet
« Reactie #34 Gepost op: 22 februari 2018, 11:00:48 »
@marctrein, ken jij de loc zo goed dat je dat herkent aan deze foto's? :o


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Sander Fondse

  • Offline Offline
  • Berichten: 1959
  • MSc Micro-Electronics
Re: fleischmann v100 gedigitaliseerd. Verlichting werkt niet
« Reactie #35 Gepost op: 22 februari 2018, 12:57:55 »
De massa verbinding tussen het chassis en de stroomafname is nogal onbetrouwbaar. Ik heb daarom bij mijn beide FL* 212 minimaal 1 draad tussen de linker stroomafname en de lampfitting.
Ho, Duitsland, 1951-1995. Van alles wat.17 *'en voor raden

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3017
Re: fleischmann v100 gedigitaliseerd. Verlichting werkt niet
« Reactie #36 Gepost op: 22 februari 2018, 13:03:35 »
Die Fleischmann V100 in HO is er in verschillende typen geweest met verschillende tandwieloverbrengingen!!! Heb er al verschillende bij mij op de reparatiebank gehad. Er is wel veel plaats voor een decoder! Het lijkt me inderdaad verstandig de lichtdraden wit en geel om te wisselen. Maar als je er toch een nieuwe decoder in zet dan moet alles wel goed komen. Al denk ik niet dat je andere decoder kapot is.
« Laatst bewerkt op: 22 februari 2018, 13:05:57 door zuylen »

marctrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: fleischmann v100 gedigitaliseerd. Verlichting werkt niet
« Reactie #37 Gepost op: 22 februari 2018, 22:43:37 »
@marctrein, ken jij de loc zo goed dat je dat herkent aan deze foto's? :o


Timo

Timo, Ja, ik heb 2 van die Fleischmann apparaten (gedigitaliseerd ook met geluid en al). Ze hebben de motor voorin liggen, dus....

M vr groet, Marc