Google+
Doel:€250.00
Donaties:€63.25

Per saldo:€-186.75

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-08-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 05:03:07
Den Overslag & Marchan'Dix door NS264
19 augustus 2018, 23:27:23
Startrain 1312 DCC stopt na warm worden door RobertH
19 augustus 2018, 23:17:07
BNLS-Module "Bahnübergang Burgstraße" door Hendrik Jan
19 augustus 2018, 23:01:36
Toekomstig project: "Slopershamer" door Hendrik Jan
19 augustus 2018, 23:00:32
2 Motoren DCC, serie of parallel aansluiten? door NS1220
19 augustus 2018, 22:55:30
Modelspoorbeurs 25 augustus 2018 in Houten. De voor- en nabeschouwing door Rondje_HO
19 augustus 2018, 22:50:50
19 Toen door Chris Westerduin
19 augustus 2018, 22:47:52
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Patrick1975
19 augustus 2018, 22:29:51
Een beetje Reichsbahn in Bayern door DJV
19 augustus 2018, 22:28:37
Vrije vertaling van station Arnhem jaren 80 door Niels B
19 augustus 2018, 22:14:06
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Klaas Zondervan
19 augustus 2018, 22:02:11
Een mini-diorama als cadeau door Menno
19 augustus 2018, 21:48:24
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
19 augustus 2018, 21:31:38
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door MWS
19 augustus 2018, 21:31:24
Rivarossi DB 627 pimpen. door Modellbahnwagen
19 augustus 2018, 21:30:16
NS 6300 locomotieven opnieuw leverbaar! door AVT Products
19 augustus 2018, 21:00:12
Westlandbaan door Tulpendaal
19 augustus 2018, 20:50:14
Herstart in TT (1:120) door Bouwer
19 augustus 2018, 20:34:43
Modules van Kees Gorter door NS264
19 augustus 2018, 20:31:48
DR5000 update door Mark been
19 augustus 2018, 20:27:05
Update: baan in de tropen door AndrevdG
19 augustus 2018, 19:30:53
  

Auteur Topic: DR5000 programmeren loc werkt niet  (gelezen 1092 keer)

Fedor

  • Offline Offline
  • Berichten: 238
    • Trax
DR5000 programmeren loc werkt niet
« Gepost op: 03 februari 2018, 09:09:50 »
Ik probeer mijn locs een nieuw adres te geven, maar zowel met JMRI als met de software van DigiKeijs krijg ik failed op zowel het uitlezen als het programmeren van de locs.

Ik programmeer uiteraard op het programmeerspoor. En ik heb twee Fleischmann locjes en een Minitrix loc en ze doen het alle drie niet.

Die Digikeijscentrale is trouwens een leuk ding, maar ze mogen bij Digikeijs wel wat meer investeren op de ondersteuning. Ik daar eerder vragen gesteld en nog nooit antwoord gehad. Alleen op directe mail reageren ze - wel netjes hoor. Maar die route wil ik niet inslaan voor een vraag als deze.

Weet iemand wat ik kan doen om dat programmeren voor elkaar te krijgen?
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2018, 11:06:36 door Bert van Gelder »
Bezig met:
- De bouw van een EAR Class 59 Garratt
- Diverse andere Afrikaanse modelspoorprojecten
- TRAX - de gratis webbased ontwerpsoftware voor jouw modelbaan

Goosie

  • Offline Offline
  • Berichten: 132
    • www.henkdegans.nl
Re: DR5000 programeren loc werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 03 februari 2018, 10:06:31 »
Lukt uitlezen van het loc adres wel?
Met vriendelijke groet,

Henk de Gans

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6037
Re: DR5000 programmeren loc werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 03 februari 2018, 12:16:58 »
Weet iemand wat ik kan doen om dat programmeren voor elkaar te krijgen?
Ja. Loc op het programmeerspoor zetten en in de DR5000 software het programmeerspoor selecteren (Prog Track).
Dan kiezen bij Mode voor Prog.spoor.
Daarna het juiste CV nummer intypen en op het groene symbooltje ernaast klikken en je kunt een CV uitlezen.
Idem dito door bij waarde iets in te geven en op de bliksemschits te klikken om te programmeren.

Precies zoals op blz 46 van de handleiding is aangegeven.

Zo simpel kan het zijn. ;D

En je weet zeker dat er in alle locs een decoder zit?
Gr.
Eric

Fedor

  • Offline Offline
  • Berichten: 238
    • Trax
Re: DR5000 programmeren loc werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 04 februari 2018, 03:16:08 »
@Remunj: dat is de procedure die ik heb gevolgd, maar dan krijg ik eerst de groene balk en vervolgens FAILED

...en ja, de decoder zit er in, ik heb er ook al mee gereden maar er is geen moer aan als alle locs adres #3 hebben ;-)

@Goosie: Nee uitlezen lukt ook niet, hij zegt dan ook Failed en komt met adres #1, terwijl de locs nog het standaardadres #3 hebben.


Bezig met:
- De bouw van een EAR Class 59 Garratt
- Diverse andere Afrikaanse modelspoorprojecten
- TRAX - de gratis webbased ontwerpsoftware voor jouw modelbaan

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 2864
Re: DR5000 programmeren loc werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 04 februari 2018, 11:24:04 »
Even spelen met Delta ACK, zie programmeerspoor handleiding 7.8.

Gr, Ben.

5307

  • Offline Offline
  • Berichten: 53
    • Bfoto
Re: DR5000 programmeren loc werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 22 mei 2018, 10:12:52 »
Hier heb ik hetzelfde voor.
Ik was al langer aan het overwegen een "allround" centrale aan te schaffen om in grote mate, als werkcentrale te dienen tussen programmeerspoor en de computer (JMRI) en anderzijds een rijcentrale op een testspoor. Dus op zich geen al te zwaar beestje, maar toch krachtig genoeg om het systeem werkend te krijgen.

Op aanraden van  een kennis die, mocht z'n ecos defect gaan, hij waarschijnlijk de DR5000 zou kopen, omdat het zo'n overcompleet systeem is, en voor een leuke prijs.
Echter heb ik me al meer zitten kwaad maken dan er plezier aan gehad.

Samen met de kennis hebben we al zitten zoeken naar oplossingen, maar geen van beide heeft ze al gevonden..

Bij JMRI gebeurd bvb:
- De decoder identificeren in de lijst met decoders/merken doet ie niet.. Of neemt een totaal ander merk aan (Vb: Massoth ipv de zimo die er werkelijk insteekt)
- Schrijven van cv's kan ik soms doen. Niet altijd.
- De decoder uitlezen gaat dan weer niet..
-> vaak een adres van 5 cijfers, vb: 11243 e.d. en telkens een ander adres!  ::)
-> Vaak foutcodes bij het uitlezen.
- Eens ik de decoder uitgelezen heb, mag ik instellen op JMRI wat ik wil, en terug op de decoder schrijven.. De loc heeft kuren!
-> lichten maar aan 1 zijde schakelbaar.
-> loc wil niet meer rijden.
-> Enkel nog iets mogelijk met de loc met CV8=8 (hard reset) En die kan ik dan nog enkel maar resetten via de software van Digikeijs zelf..

Die software is ook niet wat het zou moeten zijn..
Het simpelweg uitlezen van  het decoderadres gaat ook niet zoals het hoort.
In 60% van de gevallen een FAIL. In de andere gevallen een ander adres dan ze werkelijk heeft.
Zo teste ik bvb loc met adres 1224 en kreeg ik telkens 1 als adres..

Ik ben  ten einde raad!


Enkele randinformatie:
- connectie via Loconet USB. (omdat via lan niet werkt)
- JMRI:
Fabrikant: Digitrax
systeemconnectie: loconet locobuffer-USB
Seriele poort: DR5000 Multibus COmmand station over Loconet
Command station: DCS100 (chief)
connectie prefix: L
connectie naam: Loconet

Op de digikeijs software de instellingen voor programmeerspoor ook al zitten veranderen in de hoop dat het zou lukken.
Alsook de adapterspanning versteld tussen 15V (zo geleverd) en 19V (max toegelaten)
Maar niets wat hielp.. Jammer!!
Want ik gaf het systeem een heel grote kans!

Wie kan mij (en misschien anderen) helpen?  ??? :'(
Of ben ik genoodzaakt de centrale weer weg te doen en een ander te proberen?

Met modelspoorse groeten!

« Laatst bewerkt op: 22 mei 2018, 10:21:24 door 5307 »

Coen

  • Offline Offline
  • Berichten: 76
Re: DR5000 programmeren loc werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 22 mei 2018, 18:41:47 »
Hoi,

Hier hetzelfde probleem.
Herhaaldelijk achter elkaar uitlezen van dezelfde CV via de DR5000 software geeft:
- Error
- No Load
- OK met een verkeerde waarde
- Ok met een juiste waarde

Ik heb al van zitten spelen met de instelling "ACK delta stroom", maar dat geeft geen verbetering.
Weet iemand of je de DR5000 opnieuw moet opstarten na een wijziging van deze waarde?
(Dat moet namelijk wel als je de bijvoorbeeld de "standaard snelheidsstappen" aanpast)

Al met al niet betrouwbaar. Via JMRI logischer wijs dezelfde resultaten.


Ben benieuwd of iemand hier een oplossing voor heeft.

Mvg,
Coen

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1042
Re: DR5000 programmeren loc werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: 22 mei 2018, 19:37:18 »
Hallo Coen en 5307,

Ik herken jullie probleem. Dat had de DR5000 van één van mijn modeltreinvrienden ook. Het programmeerspoor deed het niet en gaf bij het uitlezen allerlei fantasiewaarden Ik kreeg het ook niet voor elkaar en het hele systeem liep met ene regelmaat vast.
Hierover een via de website een melding gedaan bij Digikeijs. Het was een centrale uit één van de eerste series en die hadden volgens Digikeijs problemen met de USB-poorten hadden. De centrale opgestuurd en keurig een nieuwe gekregen. Die werkt perfect.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

RE465

  • Offline Offline
  • Berichten: 156
Re: DR5000 programmeren loc werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: 22 mei 2018, 19:50:58 »
Ik heb geen erfaring met Loconet en Digitrax, maar het probleem komt mij bekent voor toen ik voor de eerste maal mijn LENZ interface lan/usb (expressnet) in gericht heb onder JMRI.

Onder  Deze Internetadres staat beschreven hoe U de zaak moet inrichten.:
http://jmri.org/help/en/html/hardware/loconet/LocoBuffer.shtml

Vooral  dit stuk goed opvolgen, dan moet het eigenlijk werken.

The recommended setup for the LocoBuffer is:
•   The LocoBuffer should be configured with J1, J4 and J5 set on pins 1 and 2, J2 and J3 set to pins 2 and 3. This configures it for a 19,200 baud connection, with echo on.
•   Start DecoderPro or other program and configure it for:
o   LocoNet LocoBuffer
o   Select your port
o   19,200 baud
o   Hardware flow control

RE465
RE 465

Eisenbahn-Amateuren Weinfelden-Berg
Beurse Berg (Thurgau) 17 november 2018


2015: *

Coen

  • Offline Offline
  • Berichten: 76
Re: DR5000 programmeren loc werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: 22 mei 2018, 19:59:29 »
Hoi,

Mijn DR5000 is slechts enkele weken oud. De communicatie werkt verder prima, alleen programmeren gaat slecht.

Ben zojuist nog even aan het testen geweest. Door de ack-stroom op 80mA te zetten is het al een stuk betrouwbaarder geworden (stond bij mij default op 60 mA).
Ik heb de DR5000 na iedere wijziging een power-cycle gegeven. Geen idee of dit nodig is....
Nu gaan er nog maar enkele leesopdrachten fout (programmeren lijkt wel altijd goed te gaan).
Nog steeds niet perfect maar stukken beter.

Helaas de rest van de week geen tijd om verder te testen.


Mvg,
Coen

Verstuurd vanaf mijn SM-A310F met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 22 mei 2018, 20:01:55 door Coen »