Google+
Doel:€250.00
Donaties:€70.25

Per saldo:€-179.75

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 13-01-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door tijgernootje
Vandaag om 14:40:04
Railhobby 40 jaar. Dus komt het blad met een eigen lok. door Rob Moerkerken
Vandaag om 14:31:46
Aansturing analoge baan met Arduino PWM en bezetmelder GBM-1 (Tams Elektronik) door 72sonett
Vandaag om 14:29:32
Saint Tourbière, een Franse enkelsporige lijn door de Ardeche door Rondje_HO
Vandaag om 14:23:14
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door tijgernootje
Vandaag om 14:21:52
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door Sicco Jan
Vandaag om 14:19:51
Wie helpt mij zoeken na diefstal. door Rondje_HO
Vandaag om 14:18:41
Artitec 2018, het speculaas-draadje...... door Bert van Gelder
Vandaag om 14:17:43
Nieuws over oud spul in Colombia door 72sonett
Vandaag om 14:17:39
Verlichting in Roco wagon 54225 en 54226: een fotoverslag door Rondje_HO
Vandaag om 14:15:29
Kranenberg, een exercitie in code 70 door Klaas Zondervan
Vandaag om 14:10:43
Nieuwbouw Zevenheuvelenbaan H0 - digitaal DCC door ErikW
Vandaag om 14:10:20
Artitec / REE 1300 de eerste foto' s door VAM65
Vandaag om 14:02:32
Bidib, wat is dat? door Martin Domburg
Vandaag om 13:55:35
Raadplaatje door chrvdv37402
Vandaag om 13:55:22
Brekina 2018, meer DAFjes door Ronald69
Vandaag om 13:34:39
Fremo haven: KNZ Hengelo door Hans_omBC
Vandaag om 12:43:50
Station 2.0 door Leen Kievit
Vandaag om 12:05:52
Youtube vondst: een "cabview" treinreis van Hanoi naar Ninh Binh, Vietnam door Rondje_HO
Vandaag om 11:11:57
Storm door Hoontje
Vandaag om 10:49:32
Piko/Gutzold BR 52 2006 met kondenztender door Rockerbox2
Vandaag om 10:47:58
NL Baan in Canada door Wim Vink
Vandaag om 10:33:24
Dahinterhofen im Bau door Ernst Jorissen
Vandaag om 09:07:47
Nieuwe baan, nieuwe schaal van N naar H0e door gvandersel
Vandaag om 08:59:46
trix köf 22107 loopt niet door fleischmannh0
Vandaag om 08:52:20
LS Models 2017 door Dennis1984
Vandaag om 08:03:20
CNC leverancier houten digitaal door Bart spruitje
Vandaag om 05:51:25
Jagerndorfer 2018 door Dion
Vandaag om 00:28:48
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Jes
Vandaag om 00:00:06
H0 uitbreiding kerstbaantje TK2018-01 door Norway13
18 januari 2018, 23:52:34
  

Auteur Topic: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)  (gelezen 851 keer)

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 40
Hallo,

Ik heb recent een driewegwissel een een Engelse wissel aan mijn baan toegevoegd.
Beide handbediend.
Nu lopen mijn treinen steeds vast op die wissels en gaat de Rocomuis  op "stop".
Lijkt wel kortsluiting.
Iemand ervaring met dt soort wissels? En.....moeten die stekkertjes onder de wissels nu wel of niet in de handbediening blijven ingestoken?
Nb. Ik rij met Roco Geoline .
Hoop dat ik duidelijk ben.
Hans
« Laatst bewerkt op: 11 januari 2018, 13:30:30 door Bert van Gelder. Reden: Titel »

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 6978
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Vastloper? Kortsluiting?
« Reactie #1 Gepost op: 10 januari 2018, 20:46:01 »
Hoi,

Dat klinkt als een gevalletje niet goed puntstuk polariseren. Zie ook dit artikel eens: Puntstuk wissel polariseren. Merk wissel e.d. maakt niet uit. Het principe blijft hetzelfde.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 40
Re: Vastloper? Kortsluiting?
« Reactie #2 Gepost op: 11 januari 2018, 12:37:40 »
Inderdaad had ik ook wel aan iets dergelijks gedacht maar ik vind nog geen oplossing.
En wat doe ik met die stekkertjes onder de wissels?
Er in laten zitten of eruit halen.
Hans


Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 6978
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Vastloper? Kortsluiting?
« Reactie #3 Gepost op: 11 januari 2018, 12:40:35 »
Maak eens een foto van de stekkers. Volgens mij zijn de stekkers de aansluitingen van het puntstuk.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1139
    • DutchRoco
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #4 Gepost op: 11 januari 2018, 15:53:46 »
Stekkertjes zijn voor de polarisatie van het puntstuk en moeten worden aangesloten op de volgende wijze, zie afbeelding.


sorry verkeerd plaatje, dit is een driewegwissel maar de aansluitingen zijn vergelijkbaar.

Gr Piet

« Laatst bewerkt op: 11 januari 2018, 15:55:28 door p.heinst »
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 40
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #5 Gepost op: 13 januari 2018, 14:07:38 »
Heren.
Bedankt voor de toelichting.
Ik heb zowel de drieweg wissel als de Engelse wissel zo aangesloten.
Zolang de richting op de wissel goed staat ingesteld rijdt de trein prima.
Wel allebei de knopjes goed zetten dus.
Ik neem aan dat dit ook geldt bij elektrische aandrijvingen?
Dank,
Hans

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2347
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #6 Gepost op: 13 januari 2018, 14:24:17 »
Je bedoelt dus dat de kortsluiting alleen optrad als het wissel verkeerd stond? Als je dat er nou meteen even bij had gezegd....

Het is logisch dat er kortsluiting is bij een verkeerd staand wissel. Het puntstuk wordt gepolariseerd conform de wisselstand, en is dus fout voor de andere aftakking.
Reinier

Roy Stahli

  • Offline Offline
  • Berichten: 7
  • Ik heb een afwijking van 9mm
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #7 Gepost op: 14 januari 2018, 03:31:47 »
Door het "open rijden" van de wissel, staat er dus verkeerde polariteit op het puntstuk.
Dit vind je lok dus niet leuk en kan op den duur zelfs je decoder kosten, omdat je dan de boel kortsluit.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 6978
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #8 Gepost op: 14 januari 2018, 08:21:05 »
hoi,

Ik heb zowel de drieweg wissel als de Engelse wissel zo aangesloten. Zolang de richting op de wissel goed staat ingesteld rijdt de trein prima. Wel allebei de knopjes goed zetten dus.
Ik neem aan dat dit ook geldt bij elektrische aandrijvingen?

Dat geeft een ander licht op de zaak ;) Inderdaad als de wisselstand niet goed is dan gaat het fout. Zeker bij gepolariseerde wissels. Staat trouwens ook in het artikel Puntstuk van het wissel polariseren - Niet openrijden ;) Maar het geldt dus bij alle wissels waarbij het puntstuk gepolariseerd wordt. Het hangt niet af van de soort aandrijving maar van het wissel. De aandrijving moet dan altijd het puntstuk kunnen polariseren anders werkt het niet goed.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 40
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #9 Gepost op: 16 januari 2018, 14:46:17 »
Duidelijk, met dank.