Google+
Doel:€250.00
Donaties:€19.30

Per saldo:€-230.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 08-12-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Baanbouw Käfigsdorf door Ronald van der kooi
Vandaag om 14:07:00
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 14:05:59
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door tijgernootje
Vandaag om 14:01:27
Buffels uitgebuffeld. Fotodraadje. door dh3201
Vandaag om 14:01:13
Bidib, wat is dat? door gvandersel
Vandaag om 13:56:56
Starten met digitaal rijden door Hans van de Burgt
Vandaag om 13:38:53
aansluiten Fleischmann 6200 aan Viessmann 5212 door Jean
Vandaag om 13:38:13
BNLS/RCU Booster-Hub vraagbaak door HansQ
Vandaag om 13:31:09
Probleem lokdecoder door Arroyo
Vandaag om 13:29:04
Marklin 37576 (br 103.1) sluiting op MS2 door Boelie
Vandaag om 13:14:34
Sdggmrs S138 door Arnold van Heyst
Vandaag om 12:59:01
Beïnvloeding schakeltijden wisseldecoders door centrales door Bert_Apd
Vandaag om 12:57:27
Oneigen gebruik 1)Eetwaren in de modelbouw :) door Sobat Kras
Vandaag om 12:50:20
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 12:36:07
Artitec Plan U rijdt opeens niet meer, nou moe?! door ingenium
Vandaag om 12:26:52
Etalage treinbaan aan de Burgemeester Reigerstraat Utrecht door raymond erdtsieck
Vandaag om 12:26:08
Roco 2200 dezelfde kant uit door Timo
Vandaag om 11:14:26
Decoderdraad waar verkrijgbaar door Eric B
Vandaag om 11:08:43
verlichting ROCO 44206C t/m 8 door Rondje_HO
Vandaag om 10:54:31
Baanbouw Bosje77 door dimo1_dimo1
Vandaag om 10:15:36
Openen hippel door RobiN TeunisseN
Vandaag om 10:15:29
Bramsburg door Patrick1975
Vandaag om 10:05:34
Knipperled knippert niet door NS1220
Vandaag om 09:15:41
Piko h0 NS 2200 door VAM65
Vandaag om 09:03:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Arjan6511
Vandaag om 08:52:23
Filmpje van VSM in de sneeuw door Harrie van V.
Vandaag om 08:45:16
Kleine, smalle baan spoor N - Dirkjan door Jelmer
Vandaag om 08:00:44
RhB: Disentis door Lokführer Bas
Vandaag om 07:57:03
Piko 2017 door NS 1607
Vandaag om 07:55:52
Obdam in halfnul (De jaren '50 en '60 herleven) door Eric B
Vandaag om 07:54:29
  

Auteur Topic: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN  (gelezen 2409 keer)

frodo

  • Offline Offline
  • Berichten: 157
Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Gepost op: 21 november 2017, 20:42:27 »
Goedenavond allemaal
Na veel gelezen te hebben op forum toch nog vragen over aansluiten tuimelschakelaar.
Ik heb Lima en fleischmann Oude , Maar Goede wissels.
Ik wil een fleischmann wissel aansluiten.
De wissel heeft 3 draaden zwart Bruin donkerbruin.
De schakelaar heeft 3 aansluiten .
Met drukknoppen doe hij het wel.
Kan iemand misschien met een foto laten zien hoe je het aansluit?
Alvast bedankt.

Frodo

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1262
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #1 Gepost op: 21 november 2017, 20:47:25 »

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 3526
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #2 Gepost op: 21 november 2017, 20:50:01 »
En als je gewoon een losse tuimelschakelaar hebt (met 3 pootjes) dan wat in de foto de witte draad is aan de middelste en de twee bruine aan de buitenste pootjes.

Ik hoop overigens wel dat je een (aan)/uit/(aan) (dus terug verend naar de middenstand) schakelaar hebt wat volgens mij hebben de oude Fleischmann en Lima wissels geen eindafschakeling. Ze dus een tijd aan laten staan sloopt ze waarschijnlijk.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 14471
    • Pagina van klaas
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #3 Gepost op: 21 november 2017, 20:57:47 »
En in schema:



Dirk en Timo waren sneller, zo vlug kan ik niet tekenen.
Take it slow, the pace is not what matters, it's the direction that you go. (J.R. Cash)

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #4 Gepost op: 21 november 2017, 21:12:22 »

Dirk en Timo waren sneller, zo vlug kan ik niet tekenen.

 ;D  ;D
maar is wel mooi Klaas. Misschien moet je de spoeltjes even tekenen tussen de draadjes. Wordt het nog duidelijker.

groetjes, Martin
Als je 't niet probeert wordt het nooit wat.

frodo

  • Offline Offline
  • Berichten: 157
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #5 Gepost op: 21 november 2017, 22:00:03 »
Bedankt allemaal.
De schema van Klaas bedoel ik.
Ik heb het zo aangesloten , maar hij ging Alleen op rechtdoor .
Terug deed hij niet.
Ik praat over deed , want hij doet nu niets meer.
Het Zijn geen terugverende schakelaars.
Even aangehad , kan toch niet doorgebrand zijn?
Ook aangesloten aan drukknoppen , maar hij doet niets.






Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 3526
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #6 Gepost op: 21 november 2017, 22:32:26 »
Even is relatief. Paar seconden moet goed gaan, half minuut kan te veel zijn. En dat kan misschien gebeurd zijn terwijl je het niet door had. Als hij met drukschakelaartjes ook niet meer werkt zou je nog even met losse draden kunnen testen (zwart aan de voeding en even tikken met de bruine) maar ik ben bang dat hij de geest gegeven heeft :-\ Schakelaars met een permanente aan stand zijn niet handig voor wissels zonder eindafschakeling.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 16584
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #7 Gepost op: 22 november 2017, 06:17:08 »
Dit soort schakelaars beter niet gebruiken. Fleischmann wissels hebben al heel lang eindafschakeling, maar daar moet je nooit 100 procent op vertrouwen. En bij een Lima wissel zonder eindafschakeling heb ik in de jaren zeventig proefondervindelijk vastgesteld dat al na een paar seconden stroom sprake is van rookontwikkeling en smeltend plastic.  ;D

Wil je dit type schakelaar op een knoppenbord gebruiken? Hier nog een paar suggesties.
https://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,65413.msg3221583412.html#msg3221583412
« Laatst bewerkt op: 22 november 2017, 06:18:41 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

frodo

  • Offline Offline
  • Berichten: 157
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #8 Gepost op: 22 november 2017, 16:59:51 »
Oke bedankt weer voor de antwoorden.
Een tuimelschakelaar en een drukknop lijk me niet praktisch.
Ik heb de gaten al geboord dus de schakelaar en drukknop gaat niet meer.
Te weinig ruimte.
Ik heb de tuimelschakelaars gekocht bij Mecktronics.
Maar die hebben volgens mij geen terugverende schakelaars.
Bij Conrad zie ik ze wel.
Welke nummer tuimelschakelaar raden jullie mij aan?
Er staan zoveel schakelaars op.







Fred Eikelboom

  • Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg.
  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 1373
  • Zonderling en fobie-deskundige.
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #9 Gepost op: 22 november 2017, 17:50:59 »
Ik heb de tuimelschakelaars gekocht bij Mecktronics.
Maar die hebben volgens mij geen terugverende schakelaars.

Heb even in de ency gekeken. Volgens mij hebben ze die wel. :)
Die schakelaars kun je gewoon bij Mecktronics aanschaffen. Dit zijn de goede: https://www.mecktronics.nl/index.php?item=tuimelschakelaar-1-x-moment_uit_moment&action=article&aid=304&lang=NL
mvg, Fred

Als de oorzaak bekend is, is de oplossing een stuk dichterbij.

frodo

  • Offline Offline
  • Berichten: 157
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #10 Gepost op: 22 november 2017, 19:00:37 »
Oké dus die kan ik voor mijn oude wissels gebruiken?
En nog een andere vraag : het zijn van die kleine priegelige gaatjes.
Solderen jullie de draadjes er aan vast , of hoe doen jullie dat?

frodo

  • Offline Offline
  • Berichten: 157
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #11 Gepost op: 22 november 2017, 19:04:39 »
Sorry nog wat vergeten te vragen.
De tuimelschakelaars die ik nu heb , kan ik die er anders voor gebruiken?
Verlichting of andere dingen.

Frodo

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 16584
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #12 Gepost op: 22 november 2017, 20:33:18 »
Ja, het zijn ook gewone aan-uitschakelaars.
Misschien kan je ze ruilen? Nee heb je, ja kan je krijgen.

Aan de pootjes solderen levert de beste verbinding op.

Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

frodo

  • Offline Offline
  • Berichten: 157
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #13 Gepost op: 24 november 2017, 15:47:10 »
Oké Henk bedankt
Ze zijn niet voorradig komen zo snel mogelijk.
Ze zijn ook bereid om de andere terug te nemen.
Die kan ik trouwens toch ergens anders voor gebruiken?
Verder hou ik jullie op de hoogte , dat als ze er zijn of alles werkt.
 
Gr Frodo

frodo

  • Offline Offline
  • Berichten: 157
Re: Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN
« Reactie #14 Gepost op: 27 november 2017, 19:55:20 »
Dag allemaal.
De schakelaars zijn er nog niet , maar ik heb even een andere vraag.
Ik heb van een kennis 2 digitale seinen gekregen.
Viessmann 4700
Zijn deze ook analoog te gebruiken naar mijn schakelbord.
Zo ja hoe sluit ik die dan aan ?
 

Frodo