Doel:€250.00
Donaties:€0.00

Per saldo:€-250.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-10-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 21:15:13
Trams van de HTM in 1/87 door Tulpendaal
Vandaag om 21:12:19
MB-module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 20:54:10
Bouw spoor nul module baan bahnhof Königshofen tijdperk III door bernhard67
Vandaag om 20:46:58
Rangeerstukje bas door bask185
Vandaag om 20:43:25
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 20:36:54
Welke Fadsen voor achter de Piko 2200? door Rick
Vandaag om 20:34:19
(BNLS Modulebaan) 27 oktober 2018 Generale repetitie tbv Eurospoor in Eindhoven. door St00mboy
Vandaag om 20:22:11
Raadplaatje door Rick
Vandaag om 20:20:34
basis set electronische onderdelen door Haradigi
Vandaag om 20:15:04
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 20:12:09
Het ontstaan van Trammenlandt door Robkop
Vandaag om 19:46:53
2 kleuren led met 4 aansluitingen door Calimero
Vandaag om 19:11:26
De spoorhaven van Zuidbarge. door tijgernootje
Vandaag om 18:44:30
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 18:12:30
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 18:09:58
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Ric
Vandaag om 18:01:30
19 Toen door Willem1951
Vandaag om 17:53:56
fleischmann 65018 decals door Jasper65018
Vandaag om 17:34:44
Stopsectie Conrad werkt niet door bellejt
Vandaag om 17:11:49
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Erjen89
Vandaag om 17:08:56
Without automatisch door Reinier Z.
Vandaag om 16:56:16
DCC++ centrale en arduino: ervaringen? door BastiaanV
Vandaag om 16:49:54
  

Auteur Topic: Loc decoder voor schaal 0 loks  (gelezen 376 keer)

Peter Kleton

  • Offline Offline
  • Berichten: 2355
Loc decoder voor schaal 0 loks
« Gepost op: 18 november 2017, 19:24:12 »
Hall
Ik zoek naar een loc decoder voor  mijn eloks ,die meerdere motoren hebben.
Uit antwoorden van anderen op andere forums weet ik ,dat bij meer motoren (Van hetzelfde type)  op een decoder je de EMK meting moet kunnen uitzetten d.m.v. een CV instelling.
Bovendien moeten er aansluitdraden aan zitten , en geen NEM connector ,anders is het aansluiten erg lastig.
Een  totale nominale stroom van 1-1,5 Amp is voldoende. (Het zijn 4 Machima's b.v. )
Ik heb gezocht  bij diverse fabrikanten ,maar nu zie ik door de bomen het bos niet meer ,vooral omdat de fabrikant het er niet altijd overal bijzet.
Wie helpt hier even ?
Peter
Grootbedrijf NS 1924-heden .
 0 baan  met NS loks  2100 en 3900  en  eloks  1100, 1200, 1300 en Mat 24  2 rail en bovenleiding .
 De  baan heeft een kopstation en  een kruisingsstation in een ovaal .Werkende lichtseinen Een  lok BR 023 is  in planning.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9708
  • Live you life to the fullest!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Loc decoder voor schaal 0 loks
« Reactie #1 Gepost op: 18 november 2017, 19:28:06 »
Ik heb een Atlas 0 loc met 2 motoren voorzien van een Esu XL. Die kan ruim 4A aan al heb je ze niet direct nodig. Je kunt de motoren gezamenlijk of apart aansluiten, bij Atlas worden ze over de fabrieksprint beide tegelijk aangestuurd via 1 decoder aansluiting.

Bevalt mij prima. heb ook een 0 lc met 1 motor van Red Caboose en die kan het meer dan goed af met een normale Esu (max 1,2A).

Meerdere mogelijkheden dus :)

Peter Kleton

  • Offline Offline
  • Berichten: 2355
Re: Loc decoder voor schaal 0 loks
« Reactie #2 Gepost op: 18 november 2017, 22:34:49 »
Dank je wel.
Ik zit te kijken bij ESU nu.
Groeten ,
Peter
Grootbedrijf NS 1924-heden .
 0 baan  met NS loks  2100 en 3900  en  eloks  1100, 1200, 1300 en Mat 24  2 rail en bovenleiding .
 De  baan heeft een kopstation en  een kruisingsstation in een ovaal .Werkende lichtseinen Een  lok BR 023 is  in planning.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9708
  • Live you life to the fullest!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Loc decoder voor schaal 0 loks
« Reactie #3 Gepost op: 19 november 2017, 14:15:47 »
Graag gedaan Peter. Al zullen er best meer opties zijn, mijn mening is natuurlijk niet heilig. Ik denk wel dat een decoder niet te krap bemeten moet zijn, als het ding 4 motoren aan moet sturen moet het wel wat kunnen hebben.

peterha

  • Offline Offline
  • Berichten: 512
Re: Loc decoder voor schaal 0 loks
« Reactie #4 Gepost op: 19 november 2017, 14:55:11 »
Wat ik Peter ook al eens had aangegeven is om twee decoders te gebruiken.
Het beste is dan om wel twee dezelfde decoders te gebruiken en deze goed op elkaar af te stemmen qua rijgedrag. Als je dan per decoder twee motoren aanstuurt, verdeel je de (decoder) last ook wat meer.
Met vriendelijke groet,
Peter

Peter Kleton

  • Offline Offline
  • Berichten: 2355
Re: Loc decoder voor schaal 0 loks
« Reactie #5 Gepost op: 19 november 2017, 16:33:57 »
Hoi, Naamgenoot,
Ja  , ik ben bijna letterlijk verward geraakt in de relaisbedrading voor de lichtseinen.
Doordat de 3900 niet door een meegebogen wissel kon, heb ik het sporenplan veranderd, maar toen moest ook de bedrading van de seinleds  aangepast worden. En daar liep ik vast;eerst gedeeltelijke verwijdering van bedrading en toen andere erin.
Daardat ik de bak met de relais nu niet meer op de werktafel kan leggen , waren de relais aansluitingen slecht bereikbaar. Na een paar weken "tobben"heb ik besloten de relais helemaal weg te doen, eindelijk dus toch. Daarom had ik jou dus gevraagd over de digitalisering destijds.
Over de decoders :
Ik vond gisteren bij ESU een lijst van vraag &antwoord. Daarin wordt gezegd door ESU ,dat je rekening houdend met de motorstromen , best wel twee motoren op een decoder kan zetten.
Groeten ,
Peter
Grootbedrijf NS 1924-heden .
 0 baan  met NS loks  2100 en 3900  en  eloks  1100, 1200, 1300 en Mat 24  2 rail en bovenleiding .
 De  baan heeft een kopstation en  een kruisingsstation in een ovaal .Werkende lichtseinen Een  lok BR 023 is  in planning.