Google+
Doel:€250.00
Donaties:€58.95

Per saldo:€-191.05

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-07-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 19:09:11
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door fc_del_nordeste
Vandaag om 19:08:39
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door jerrytrein
Vandaag om 18:53:31
Decals laten printen door sjoef
Vandaag om 18:44:40
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 18:33:51
Dat overkomt mij niet. door tijgernootje
Vandaag om 18:16:14
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door tijgernootje
Vandaag om 18:09:28
Den Overslag & Marchan'Dix door Chris80
Vandaag om 17:41:07
Westlandbaan door tijgernootje
Vandaag om 17:18:26
Nieuwe handregelaar van Lenz LH101 door Frans Peeters
Vandaag om 16:44:27
Laser Cut bouwpakketten. Ervaringen. door Ad Cleijsen
Vandaag om 16:41:53
NVM/VMF Workshops en cursussen Onshape door Hans van de Burgt
Vandaag om 15:59:40
Digitale locs reageren niet door RobertH
Vandaag om 15:55:41
Plaatsing seinen bij bestaand ontwerp, controle gevraagd door Simon BR39
Vandaag om 15:42:24
De toekomst van de modelspoorhobby door RobertH
Vandaag om 12:59:52
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
Vandaag om 12:53:10
  

Auteur Topic: Wissels omleggen lukt niet  (gelezen 795 keer)

JoopdeMan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Wissels omleggen lukt niet
« Gepost op: 22 oktober 2017, 13:14:11 »
Ik heb een probleem met mijn net nieuw opgezette, uitgebreide (ten opzichte van mijn vorige baan) treinbaan. Eerst op een rijtje wat ik heb:
-   Fleischmann Piccolo (2 rail gelijkstroom)
-   Roco Multimaus
-   s88xPressnetLi (Rosoft)
-   3 x s88SD16-n bezetmeldmodules (Rosoft). Bezetmelders zijn getest
-   Wissels aangestuurd d.m.v. servo’s
-   Servo’s aangestuurd door een Mardec (DCC-decoder voor Arduino) van ARCOMORA
-   De vier nu aangesloten wissels hebben adres 101 t/m 104
-   Besturing: Koploper versie 9.2
Het probleem:
Bij het “Automatisch rijden” worden de wissels door Koploper niet omgelegd. Dit gebeurt echter wél als ik in het “Baanoverzicht” met de muis een klikje op een wissel geef. Het gaat ook goed in het testprogramma. Keurig wordt aangegeven dat een servo met een bepaald adres wordt getest. Koploper herkent het adres dus wel.
Wie heeft er enig idee?
Alvast bedankt voor de reactie.

Met vriendelijke groeten,

Joop


Servé

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 1641
  • Busje rijden...
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #1 Gepost op: 22 oktober 2017, 13:30:54 »
Heb je de wisselstraten ingegeven in Onderhouden -> Baandefinities -> Baanontwerp en dan boven in de balk "Wisselstraten"?
Vriendelijke groet, Servé.
Rangeerder & Seinhuiswachter bij de ZLSM

JoopdeMan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #2 Gepost op: 22 oktober 2017, 14:22:51 »
Dank je wel, Servé. Dat had ik iderdaad niet gedaan. Ik heb het geprobeerd te doen, maar als ik, terwijl in "Vastleggen wisselstraten" zit en ik klik een lijn aan die in die wisselstraat hoort krijg ik een pop-up met de mededeling: "Deze lijn behoort bij blok ..." + bloknummer. Enig idee hoe ik dat omzeil?

Servé

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 1641
  • Busje rijden...
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #3 Gepost op: 22 oktober 2017, 14:50:00 »
Dan heb je die lijn toegekend aan een blok (boven in de balk, vierkant geel doosje met lijnen eruit stekend). Klik daarop, klik op het blok waarbij je die lijn heb toegekend (alle lijnen die erbij horen worden nu geel), en klik op de lijn die je weg van het blok wil hebben.
Vriendelijke groet, Servé.
Rangeerder & Seinhuiswachter bij de ZLSM

JoopdeMan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #4 Gepost op: 22 oktober 2017, 15:21:28 »
Beste Servé,

Dat klopt inderdaad. Dat had ik bij de blokdefinities gedaan. Ik heb ze allemaal weggeklikt en met "Vastleggen wisselstraten" de desbetreffende lijnen tussen de te rijden blokken weer geel gemaakt.
Echter, bij het "Automatisch rijden" doen de wissel niets, helaas.
Heb je misschien nog meer suggesties?

Met vriendelijke groeten,
Joop

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 374
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #5 Gepost op: 22 oktober 2017, 15:31:59 »
Op koploper forum even je ontwerp plaatsen.
Daar kunnen ze dan even naar je ontwerp kijken.

mvg ronald

JoopdeMan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #6 Gepost op: 22 oktober 2017, 15:56:00 »
Beste Ronals,

Is gebeurd.

Mvg Joop

JoopdeMan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #7 Gepost op: 22 oktober 2017, 15:57:00 »
Sorry, ik bedoelde "Ronald" ;D