Google+
Doel:€250.00
Donaties:€117.54

Per saldo:€-132.46

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 11-11-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mass am See door mass am see
Vandaag om 01:37:56
Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0 door waldberg
Vandaag om 01:10:45
Bouw en vooral vervuilen / Weatheren van huisjes. door NS264
Vandaag om 00:32:50
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Thijs1271
Vandaag om 00:01:43
Saint Tourbière, een Franse enkelsporige lijn door de Ardeche door hooidonk
17 november 2017, 23:58:52
BNLS Baanbreker - NS 1300 Grote Groene van MK modelbouwstudio's door Ivo tB
17 november 2017, 23:35:26
040T KDL 11 - een franse smalspoorloc in 0e door JeanR
17 november 2017, 23:30:44
BNLS Module: "Chicago Union" door Hendrik Jan
17 november 2017, 23:28:03
Digikeijs DR4024 servo decoder - maximale uitslag servo's door Martin Domburg
17 november 2017, 23:25:30
Wie gaat er naar de Spoor Groep Zuid tentoonstelling door JeanR
17 november 2017, 23:18:05
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door 44
17 november 2017, 23:12:28
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Klaas Zondervan
17 november 2017, 23:11:48
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
17 november 2017, 22:23:39
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Vinkendrecht
17 november 2017, 22:04:19
Prijs z21 start door Diedrik
17 november 2017, 21:31:51
(TTAS) "Keep Calm And Put The Kettle On" door St00mboy
17 november 2017, 21:26:25
Info over blauwe platen door Fritsprt
17 november 2017, 21:23:33
Hoe Jouef transformator aansluiten op rails? door Diedrik
17 november 2017, 21:09:11
Binnenverlichting artitec DE1 door VAM65
17 november 2017, 20:43:20
Märklin H0-baan, op 2,0*2,5m door bink79
17 november 2017, 20:19:48
Trix DB-189 22378 ESU of toch mLD/3 ?? door HansKarel
17 november 2017, 19:37:12
Terschellinger Spoor door FritsT
17 november 2017, 19:35:32
Utrecht Centraal en Leidsche Rijn 4-sporig door Peter Kleton
17 november 2017, 19:18:46
Geknoei in 0 door Henk ho/0
17 november 2017, 18:20:36
Schwarzburg door JaJo
17 november 2017, 18:07:00
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door +++2010***
17 november 2017, 17:43:40
RhB 1:87, terug naar 25 jaar geleden door Jan Bennink
17 november 2017, 17:32:45
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door +++2010***
17 november 2017, 17:28:46
Fremo haven: KNZ Hengelo door Hans_omBC
17 november 2017, 17:26:35
Workshop iTrain of Rocrail door Voske
17 november 2017, 17:25:23
  

Auteur Topic: Wissels omleggen lukt niet  (gelezen 512 keer)

JoopdeMan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Wissels omleggen lukt niet
« Gepost op: 22 oktober 2017, 13:14:11 »
Ik heb een probleem met mijn net nieuw opgezette, uitgebreide (ten opzichte van mijn vorige baan) treinbaan. Eerst op een rijtje wat ik heb:
-   Fleischmann Piccolo (2 rail gelijkstroom)
-   Roco Multimaus
-   s88xPressnetLi (Rosoft)
-   3 x s88SD16-n bezetmeldmodules (Rosoft). Bezetmelders zijn getest
-   Wissels aangestuurd d.m.v. servo’s
-   Servo’s aangestuurd door een Mardec (DCC-decoder voor Arduino) van ARCOMORA
-   De vier nu aangesloten wissels hebben adres 101 t/m 104
-   Besturing: Koploper versie 9.2
Het probleem:
Bij het “Automatisch rijden” worden de wissels door Koploper niet omgelegd. Dit gebeurt echter wél als ik in het “Baanoverzicht” met de muis een klikje op een wissel geef. Het gaat ook goed in het testprogramma. Keurig wordt aangegeven dat een servo met een bepaald adres wordt getest. Koploper herkent het adres dus wel.
Wie heeft er enig idee?
Alvast bedankt voor de reactie.

Met vriendelijke groeten,

Joop


Servé

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 1611
  • Busje rijden...
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #1 Gepost op: 22 oktober 2017, 13:30:54 »
Heb je de wisselstraten ingegeven in Onderhouden -> Baandefinities -> Baanontwerp en dan boven in de balk "Wisselstraten"?
Vriendelijke groet, Servé.
Rangeerder & Seinhuiswachter bij de ZLSM

JoopdeMan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #2 Gepost op: 22 oktober 2017, 14:22:51 »
Dank je wel, Servé. Dat had ik iderdaad niet gedaan. Ik heb het geprobeerd te doen, maar als ik, terwijl in "Vastleggen wisselstraten" zit en ik klik een lijn aan die in die wisselstraat hoort krijg ik een pop-up met de mededeling: "Deze lijn behoort bij blok ..." + bloknummer. Enig idee hoe ik dat omzeil?

Servé

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 1611
  • Busje rijden...
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #3 Gepost op: 22 oktober 2017, 14:50:00 »
Dan heb je die lijn toegekend aan een blok (boven in de balk, vierkant geel doosje met lijnen eruit stekend). Klik daarop, klik op het blok waarbij je die lijn heb toegekend (alle lijnen die erbij horen worden nu geel), en klik op de lijn die je weg van het blok wil hebben.
Vriendelijke groet, Servé.
Rangeerder & Seinhuiswachter bij de ZLSM

JoopdeMan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #4 Gepost op: 22 oktober 2017, 15:21:28 »
Beste Servé,

Dat klopt inderdaad. Dat had ik bij de blokdefinities gedaan. Ik heb ze allemaal weggeklikt en met "Vastleggen wisselstraten" de desbetreffende lijnen tussen de te rijden blokken weer geel gemaakt.
Echter, bij het "Automatisch rijden" doen de wissel niets, helaas.
Heb je misschien nog meer suggesties?

Met vriendelijke groeten,
Joop

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 294
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #5 Gepost op: 22 oktober 2017, 15:31:59 »
Op koploper forum even je ontwerp plaatsen.
Daar kunnen ze dan even naar je ontwerp kijken.

mvg ronald

JoopdeMan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #6 Gepost op: 22 oktober 2017, 15:56:00 »
Beste Ronals,

Is gebeurd.

Mvg Joop

JoopdeMan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Wissels omleggen lukt niet
« Reactie #7 Gepost op: 22 oktober 2017, 15:57:00 »
Sorry, ik bedoelde "Ronald" ;D