Google+
Doel:€250.00
Donaties:€19.65

Per saldo:€-230.35

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

  

Auteur Topic: Roco motor werkt niet goed  (gelezen 796 keer)

Herunl

  • Offline Offline
  • Berichten: 4
Roco motor werkt niet goed
« Gepost op: 21 oktober 2017, 22:41:57 »
Hallo modelspoor vrienden.
Ik heb een vraag Ik heb een digitale roco br 215 die vreselijk moeilijk loopt hij begint te rijden en stopt om de haverklap staat dan even stil en begint dan weer opnieuw althans dat deed hij tot voor kort nu komt hij niet meer van de plaats.
dus opengemaakt en eens even wat gemeten.
wat er gebeurt de verlichting wisselt keurig en nu meet ik wel spanning op de plaats op de print waar de soldering van de stroom toevoer van de motor zit loopt netjes op van een volt of tien en daalt keurig weer en de andere kant op ook.
wat kan hier aan de hand zijn?

Reinout van Rees

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4248
  • Forummoderator
    • Persoonlijke website + weblog
Re: Roco motor werkt niet goed
« Reactie #1 Gepost op: 21 oktober 2017, 22:45:25 »
Is alles wel goed schoon (wielen enzo)? Brandt de verlichting wel continu?

Reinout
Bouw v/d EifelBurgenBahn (h0, zijlijn in de Eifel)
Eifelgeschiedenis (verhalen en video's over de Eifelburgenbahn)

Herunl

  • Offline Offline
  • Berichten: 4
Re: Roco motor werkt niet goed
« Reactie #2 Gepost op: 21 oktober 2017, 22:53:03 »
ja de wielen zijn schoon dat was ook nijn eerste gedachte. de verlichting brandt netjes constant.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7822
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Roco motor werkt niet goed
« Reactie #3 Gepost op: 22 oktober 2017, 00:25:32 »
Maar is de motor zelf ook schoon, als ik dit zo lees, denk ik namelijk van niet, alleen schone wielen helpen niet om een motor goed te laten werken.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 318
Re: Roco motor werkt niet goed
« Reactie #4 Gepost op: 22 oktober 2017, 08:37:23 »
Roco's br 215 zijn goede  'lopers'.
Vuil of een defecte printplaat zijn dan de oorzaak van slecht lopen.
Mijn advies: maak het mechanische gedeelte geheel schoon, inclusief de motor.
Dat betekent dat je de 4 draadjes van de printplaat los soldeert en de plaat naar boven toe verwijdert.
De draaistellen zitten op het metalen frame gedrukt. Die beide naar buiten losdrukken.
Kijk of de stroomafname schoon is. Zelf ga  ik dan nog een stap verder en maak de gehele tandwielkast schoon.
De motor maakt ik schoon door onderdompeling in een bakje met wasbenzine, de motoras een paar keer goed heen en weer draaien. Droogmaken en droog draaien door aansluiting op een trafo.
Monteren in omgekeerde volgorde waarbij je even goed erop moet letten dat de cardanasjes goed in de koppelingen vallen van motor en draaistel.
Printplaat weer aansluiten;  zijn de motoraansluitingen goed schoon?
Als het probleem er dan nog is lijkt me de printplaat de oorzaak (of een foute decoder)

Zie maar of je hier wat aan hebt.

Groet
Jan

Herunl

  • Offline Offline
  • Berichten: 4
Re: Roco motor werkt niet goed
« Reactie #5 Gepost op: 22 oktober 2017, 15:26:44 »
ik ga er mee aan de gang zal alle tiops eens even nalopen kijken wat het resultaat is alvast bedankt.

Herunl

  • Offline Offline
  • Berichten: 4
Re: Roco motor werkt niet goed
« Reactie #6 Gepost op: 22 oktober 2017, 17:54:42 »
 Het lag inderdaad aan vervuiling vooral aan de stroomafnemers op de wielen hij loopt nu weer als een zonnetje bedank voor de ondersteuning.