Google+
  

Auteur Topic: Plannen om Fremo Spoor nul groep op te richten  (gelezen 585 keer)

bernhard67

  • Offline Offline
  • Berichten: 1211
    • http://www.bernardspoornulblog.blogspot.nl/
Plannen om Fremo Spoor nul groep op te richten
« Gepost op: 21 oktober 2017, 12:29:14 »
Hoi Spoor nul liefhebbers,

Wie o wie heeft zin om mee te doen een een Nederlandse spoor nul Fremo club op te richten. Jelle heeft namelijk een idee om een Spoor nul module baan te bouwen met als thema Grens station.

Het lijkt een mooi idee om station Kranenburg na te bouwen en gedeelte van het spoor traject Nijmegen Kleve. Met als tussen station Groesbeek, Op deze mannier zouden ook spoor nul liefhebbers mee kunnen doen die met Philotrain materieel rijden zo als D1 /D2 Ns 2200 en NS 2400 maar ook NS 6000 /NS 3700

het Nederlandse gedeelte rond Groesbeek oa Heilige landstichting en traject tussen Kleve en Kranenburg is ook zeer mooi gedeelte om na te bouwen, 

Het zou dan wel uiteraard tijdperk III moeten worden aangezien op deze mannier ook de BR 23 /BR 24 /BR 03 / BR 38 / V100-10 en V100-20 /V160 in kunnen worden gezet met Silverlingen en mitteleinstiegwagons /umbau wagons.

We zouden dan bij elkaar kunnen komen ergens in de Buurt van Ede / Nijkerk /Harde /Nunspeet  Zwolle of andere plaats eens in de maand en eventueel om de twee maanden ergens de boel op zetten om te kunnen rijden. Mochten we op gegeven moment toonbare module bakken hebben dan zouden we hier en daar eens mee kunnen doen aan een show.

Het mooiste zou zijn als ieder lid bijvoorbeeld een bak of drie /vier zou kunnen bouwen via Fremo systeem zou dat alles makkelijk mee te nemen is in een gewone auto.

Wel is dan uiteraard de bedoeling dat we een soort rails gebruiken kan zijn van Hecob of Wenz verder iedereen de zelfde soort en kleur grind en gras.

Ook wordt  er een Facebook pagina voor aangemaakt binnen kort.

Qua rijden hoef het niet via Fremo systeem te zijn met kaartjes en tijden het gaat er om dat de bakken wel aan de eisen van Fremo systeem voldoen zo dat je geen problemen heb met aansluiten van de module bakken op elkaar

Melden kan bij mij

Met spoorse groeten,

Bernard
« Laatst bewerkt op: 21 oktober 2017, 12:35:13 door bernhard67 »