Google+
Doel:€250.00
Donaties:€53.20

Per saldo:€-196.80

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-09-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Projekt 083-338 door jerrytrein
Vandaag om 22:54:23
Marklin V200 021 stopt ermee. door Klaas Zondervan
Vandaag om 22:48:43
Roco h0, NS 1200 door Coen Burki
Vandaag om 22:39:47
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 22:38:20
Mara Harbor door becasse
Vandaag om 22:36:16
De 9e Grote Modelspoorexpo LEUVEN 13 en 14 OKTOBER 2018 door ingenium
Vandaag om 22:31:45
25 jaar geleden door Marc tramt
Vandaag om 22:30:47
ESU navigator, hoe interface en magneetartikelen aansluiten? door iarnrod
Vandaag om 22:21:53
NS omBC290x van MK modelbouwstudios door Ivo tB
Vandaag om 22:08:48
Ardennen: welk goederenvervoer en materieel op dit moment? door mDDM
Vandaag om 22:03:44
Martin's geknoei met groen.. door Milocomarty
Vandaag om 22:00:47
VERPLAATST: Ardennen Goederenvervoer en materieel door Reinout van Rees
Vandaag om 21:57:43
Introductie modulebaan.nl door Reinout van Rees
Vandaag om 21:49:12
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 21:42:52
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 21:36:11
RhB-modelbaan van Martino door Martin Hornis
Vandaag om 21:35:25
Woudstervenen in wording door Wim1969
Vandaag om 21:31:37
Roco 2018 (zonder Fleischmann) door Joshua
Vandaag om 21:23:12
VERPLAATST: BNLS-module: "Ein kleines Kalkwerk" door Bert van Gelder
Vandaag om 20:43:57
Nieuwe ruimte herbeginnen bouwen, maar wat? door Scratchbuilt
Vandaag om 20:36:21
Foto/Filmtopic Laurent door laurent
Vandaag om 20:20:36
Projekt RET ZGT 4/6 801-850 en 6/6 701-750 in H0 door zweistein
Vandaag om 20:16:22
Welke (ESU?) decoder is dit? door Hobojohn
Vandaag om 20:11:00
Welke centrale voor Marklin HO, C-rails, 40 wissels, etc? door laurent
Vandaag om 20:09:29
ESU LokSound V4.0, uitgang paarse draad toewijzen aan functie? door 008200
Vandaag om 20:08:06
MB-module: "Groeten uit Jottum" door Scratchbuilt
Vandaag om 20:06:22
Kurk, welke dikte gebruiken als demping? door oebert
Vandaag om 19:55:14
  

Auteur Topic: Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?  (gelezen 926 keer)

arnaudns

  • Nederlands - HO - digitaal
  • Offline Offline
  • Berichten: 753
  • soms lopen men katten over de baan heen,,
    • arnaud's trein baan
Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?
« Gepost op: 18 oktober 2017, 20:27:22 »
Hallo ik heb een ns  ongevallen kraan van roco digitaal van uit roco

Nu wil ik op onze club er mee bezig we werken met itrain maar ik kan hem niet bedienen ..

Heeft iemand een idee?


Gr arnaud
« Laatst bewerkt op: 18 oktober 2017, 21:31:15 door Bert van Gelder »

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 1896
  • Nederland 3a/3b
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?
« Reactie #1 Gepost op: 18 oktober 2017, 21:36:28 »
Je moet de decoder die in de kraan zit met 14 stappen aansturen ipv 28/128. Wellicht leidt dat tot meer succes.
Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. https://m.facebook.com/omroepmodelspoorclub/

arnaudns

  • Nederlands - HO - digitaal
  • Offline Offline
  • Berichten: 753
  • soms lopen men katten over de baan heen,,
    • arnaud's trein baan
Re: Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?
« Reactie #2 Gepost op: 19 oktober 2017, 02:42:18 »
Hallo vam65

Ik kan de decoder niet uitlezen of een ander adres  programmeren

Met een profiboss op een los stuk rails kan ik:
1 hijsen hoog laag 
2 arm hoog laag
3 draaien links rechts
4 lamp aan uit (getest niet aanwezig.. was nieuwsgierig 😂)

 Dit lukte thuis ook met piko smart control (ben op de club ivm de showdagen lekker tussen de treinen (te laat gaan ) slapen

Thuis wil het niet met twincenter .. ook niet met de profiboss via loconet profiboss solo dus wel..

Op de club hebben we de digikeis dr5000 met itrain pro
Via i train niet en via loconet met profiboss ook niet.

Gr arnaud

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 1896
  • Nederland 3a/3b
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?
« Reactie #3 Gepost op: 19 oktober 2017, 08:17:58 »
Dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat je vanuit de centrale de decoder met 14 stappen moet aanspreken, en niet met 28/128. Dat lukt je dus al wel met de Profiboss solo, dus je weet ook het adres van de kraan. Volgens mij is die af fabriek 8.

Je moet in iTrain de kraan aansturen met DCC 14-stappen. Zie bladzijde 36 van de handleiding versie 4.0.3.

Marco
Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. https://m.facebook.com/omroepmodelspoorclub/

Harry de kaste

  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Re: Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?
« Reactie #4 Gepost op: 22 oktober 2017, 08:19:46 »
Hoi dit hebben wij ook gedaan we hebben er2  adres 6 en 8 en de dr500 terug gezet op 14 stappen . De lampje reageren wel .maar geen actie
Harry lid Msv de drijfstang nunspeet


Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk


VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 1896
  • Nederland 3a/3b
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?
« Reactie #5 Gepost op: 22 oktober 2017, 09:32:11 »
En wanneer reageren die lampjes? En hoe geef je "gas"? Direct op de pc in itrain, of gebruik je nog een separate controller?
Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. https://m.facebook.com/omroepmodelspoorclub/

arnaudns

  • Nederlands - HO - digitaal
  • Offline Offline
  • Berichten: 753
  • soms lopen men katten over de baan heen,,
    • arnaud's trein baan
Re: Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?
« Reactie #6 Gepost op: 23 oktober 2017, 12:25:33 »
Als f 0 en f1 uit staan knippert  het lampje en zet je f1 of f2 aan dan gebeurt er niks (als f0 en f1 uitstaat hoort het lampje niet te knipperen)
Knippert op 1 snelheid  gaat ook niet constant branden

Met i train gewoon gas geven  en ook met de app van itrain

Profiboss via loconet met de dr5000 wil ook niet

Zo als Harry al zei  we hebben 2 stuks (1 van hem en 1 van mij )

In itrain staat ie op 14 stap
Dr5000 hebben we daar op gehad geen effect ( weer terug gezet omdat 95% Van de treinen 128 stap rijd)

Mvg arnaud

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 342
Re: Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?
« Reactie #7 Gepost op: 23 oktober 2017, 12:58:37 »
Heb je de kraan  wel eens geprobeerd zoals Roco dat aangeeft in de handleiding?
Dan weet je of de decoder (nog) goed werkend is.

Ik heb voor de kraan alleen een oud setje Lokmuis 1 aangeschaft. Ik had problemen met de hogere muisversies.
Mijn kraantje werkt er prima op, maar hij is met ook de Lokmuis-1 niet snel. Her duurt altijd even voordat hij begint te draaien, te hijsen e.d. Net als in het  'echt'.

Ik hou het een en ander het liefst zo eenvoudig mogelijk.
Het is met al die dcc systemen net als in een verkering: het moet wel klikken   ;D

Groet
Jan


arnaudns

  • Nederlands - HO - digitaal
  • Offline Offline
  • Berichten: 753
  • soms lopen men katten over de baan heen,,
    • arnaud's trein baan
Re: Roco NS-ongevallenkraan, hoe met Itrain bedienen?
« Reactie #8 Gepost op: 23 oktober 2017, 16:36:41 »
Jan.

Hij werkt op men profiboss  los op de rails wel
Ook met piko smart control als deze los op de rails zit

Twin center niet
Dr5000 niet


Op 28 en 128 stappen. In profiboss werkt trouwens ook