Google+
Doel:€250.00
Donaties:€19.30

Per saldo:€-230.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-12-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Probleem na toevoegen DR4088LN en DR4088, beide CS door Dirk
Vandaag om 22:26:42
Piko/Gutzold BR 52 2006 met kondenztender door Rockerbox2
Vandaag om 22:25:43
Bouw Tagh0train Bagagewagen CHD-Dg (Spoor 0) door ronald1956
Vandaag om 22:25:19
lenz compact 60500 door lokmuis
Vandaag om 22:22:22
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Debvd
Vandaag om 22:19:50
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door 44
Vandaag om 22:16:20
Saint Tourbière, een Franse enkelsporige lijn door de Ardeche door barry1972
Vandaag om 22:14:58
Worm verwijderen door René 4312
Vandaag om 22:10:34
DR4024 servo decoder kapot? door phdirk
Vandaag om 21:59:30
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door class 37
Vandaag om 21:56:32
Fyra rijtuigen Marklin door Bastaard
Vandaag om 21:54:02
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Eric B
Vandaag om 21:52:40
Emslandmodellbau leuke beurs? door EricZmS
Vandaag om 21:48:47
Dido Model Railways, hoe bereikbaar? door Eric B
Vandaag om 21:43:52
Rangeren met de Sik - 120x40 in H0 door Jonathan83
Vandaag om 21:42:09
Documentaire over de verbouwing van de Hoekse Lijn door René 4312
Vandaag om 21:33:41
Beïnvloeding schakeltijden wisseldecoders door centrales door Timo
Vandaag om 21:21:27
Welke modellen staan boven aan verlanglijst voor komende Nürnberg Toy Fair? door Wijktrein
Vandaag om 21:13:31
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Wim Vink
Vandaag om 20:28:31
vergroten van railsafstand Roco-Line zonder bedding door Verrijdt
Vandaag om 20:15:00
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Remco vM
Vandaag om 19:59:15
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 19:04:15
Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN door frodo
Vandaag om 18:28:45
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door bollen neus
Vandaag om 18:21:02
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door tuurtje
Vandaag om 18:14:08
Bidib, wat is dat? door AndrevdG
Vandaag om 18:13:24
Video-ritten maken m.b.v. de BNLS spoorkaart DB door rotaspeed
Vandaag om 17:59:37
Personenauto's in Schwarzburg door Ruud K
Vandaag om 17:48:44
TEE DE-IV brand in Luxemburg door Karben
Vandaag om 17:45:50
DE1 in schaal 0 door Paul de Goede
Vandaag om 17:29:15
  

Auteur Topic: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten  (gelezen 798 keer)

Norway13

  • Offline Offline
  • Berichten: 77
lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Gepost op: 21 september 2017, 21:37:07 »
Halo forummers...

Ik heb een lang blok (ruim 1,5mtr) in een berg lopen, heb deze opgedeeld in 3 secties en nu vraag ik me af of het mogelijk is, voor de zekerheid de midden sectie (waar ik moeilijk bij kan onder de berg) bij het begin en einde te voorzien van een aansluiting vanaf de DR4088, dus een vertakking vanaf 1 adres naar het begin en einde van de sectie. Ik wil dit doen om verzekerd te zijn van spanning op de rails en deze niet onderbroken wordt door bijv. een slechte raillas, er zitten nl ook 2 FlM 6110 rails (instelbaar van 80 tot 120mm) in waar snel een foutje in kan sluipen.
Ik werk met iTrain en de DR5000 van Digikeijs.
Als beginner kan ik niet overzien wat er fout zou kunnen gaan. Hoe zal iTrain reageren of de DR4088?


theo

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 16605
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #1 Gepost op: 21 september 2017, 22:29:34 »
Je bedoelt twee draden aan hetzelfde niet onderbroken stuk railstaaf en dan beide draden naar dezelfde ingang van de bezetmelder? Dat kan die bezetmedler niks schelen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 5712
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #2 Gepost op: 22 september 2017, 06:30:33 »
Ik wil dit doen om verzekerd te zijn van spanning op de rails en deze niet onderbroken wordt door bijv. een slechte raillas, er zitten nl ook 2 FlM 6110 rails (instelbaar van 80 tot 120mm) in waar snel een foutje in kan sluipen.
Die zou ik dan eerste maar eens weghalen en vervangen door een stuk op maat gemaakte flexrails. veel betrouwbaarder. Heb die instelbare stukken rails altijd ondingen gevonden.
Dit is vragen om problemen op termijn. Je kent hem misschien wel, meneer Murphy.
Gr.
Eric

Norway13

  • Offline Offline
  • Berichten: 77
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #3 Gepost op: 22 september 2017, 09:27:35 »
Dank Henk. Ik was er niet helemaal zeker van..

En Remunj, ja ook die mogelijkheid had ik binnen dit forum gevonden en pas ik nu ook toe op nog een paar andere stukken, moest eerst ff uitvinden hoe dat nu precies moest en dat je daar andere raillassen voor nodig had.
Ik moet nog al wat slopen om dit bergstuk te kunnen vervangen en dacht het (toekomstig?) probleem met 2 aansluitpunten ook te kunnen voorkomen..

theo

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 5712
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #4 Gepost op: 22 september 2017, 12:54:07 »
Dan zou je ook kunnen overwegen om alle railstukken van een draad te voorzien en door te lussen. Dus niet alleen aan het begin en einde.
Dan maak je het zo betrouwbaar mogelijk.
Gr.
Eric

Norway13

  • Offline Offline
  • Berichten: 77
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #5 Gepost op: 22 september 2017, 21:01:50 »
ja, zou kunnen maar ik heb er nog wel een beetje vertrouwen in hoor  ;).

Overigens gebruik ik die 6110's nu alleen op de overgangen van mijn "modulen" baan, helaas zijn dat er ook altijd nog een stuk 12 maar daar kan ik goed bij komen, dat is dus geen probleem.
In zo'n mooie grote baan ergens in Rotterdam zag ik dat ze de rails gewoon door gezaagd hadden en met een mooie ronding afgeslepen, daar zitten dan ook 2 draden op vanuit 1 adres van de 4088 denk ik?
Lijkt me wel knap precies werkje en nodigt niet uit voor veel demontage en weer opbouw denk ik (weer).

theo

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 5712
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #6 Gepost op: 23 september 2017, 16:35:17 »
Miniworld is een vaste tentoonstellingsbaan.
Die zal echt niet snel verplaatst worden.
En anders zal dat slopen tot de grond betekenen.

Ik hoop dat je vertrouwen hoog is.
Ik vertrouw erop dat Murphy je weet te vinden  ;D

Waarom nu niet wat extra tijd investeren om later frustraties te voorkomen  :angel:
Gr.
Eric

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7823
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #7 Gepost op: 23 september 2017, 17:19:32 »
Een blok van in totaal 1,5 meter met 3 secties, ik zou dat gewoon met 1 draadje per sectie doen. Nergens goed voor dat met meerdere draadjes per sectie te doen.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net