Google+
Doel:€250.00
Donaties:€68.95

Per saldo:€-181.05

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 14-10-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Sik digitaliseren, verlichting werkt niet door phdirk
Vandaag om 22:14:53
Wie help mij aan fleischmann en brawa prijslijsten ivm verzekeringswerk door bosje77
Vandaag om 22:14:41
Klein Duits kopstationnetje door sdz1976
Vandaag om 22:10:06
Digitale Pendelautomaat? door dickkoning
Vandaag om 22:07:04
Ervaringen met veilingsites (marktplaats, ebay, catawiki, etc) door EddyK
Vandaag om 22:05:24
Ovaalramer AB, in schaal 0. Wie heeft interesse in etsplaat. door 1795
Vandaag om 21:57:29
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door NS264
Vandaag om 21:51:34
DCC++, Rocrail en Mardec. Mardec werkt niet met servo's door hepost
Vandaag om 21:51:31
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door 44
Vandaag om 21:42:23
Fremo haven: KNZ Hengelo door Hans_omBC
Vandaag om 21:37:40
Zwarten (of bruinen) van nikkel-zilver wielen door Harry19
Vandaag om 21:35:50
Raadplaatje door eemstede
Vandaag om 21:31:49
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Brigitte
Vandaag om 21:22:10
Saint Tourbière, een Franse enkelsporige lijn door de Ardeche door sdz1976
Vandaag om 21:20:57
Roco ontkoppelmechaniek 40292, ervaringen met inbouw, en DCC gevraagd door wob
Vandaag om 21:13:08
Piko 2200 h0 - hinderlijke zoemtoon - opgelost! door ingenium
Vandaag om 20:39:13
Piko h0 NS 2200 door NS1220
Vandaag om 20:20:31
Treinenbeurs in de Koggenhal de Goorn door ca.gorter
Vandaag om 20:07:07
Artitec Plan U, Probleem met een sounddecoder. door Fritsprt
Vandaag om 20:03:05
Rails isoleren, trein Lima beweegt niet door Theo v Wijngaarden
Vandaag om 19:52:53
Hoe rondsel op motoras bevestigen door C_Jabaaij
Vandaag om 19:52:10
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 19:39:12
Kadee freight truck 550 Bettendorf, loopt uit rails bij bogen en wissels. door Scratchbuilt
Vandaag om 19:21:44
EifelBurgenBahn door Henk Hooijmans
Vandaag om 19:17:33
Het blijft rommelen bij ROFL door barry1972
Vandaag om 18:32:21
BNLS Module: "Chicago Union" door nighttrain1
Vandaag om 17:51:10
Roßnitz door Modellbahnwagen
Vandaag om 17:28:57
Ostmuhle, rangeerbaan in spoor 0 door g-j
Vandaag om 17:13:42
Veranderingen in en aan Mat 46 door Sobat Kras
Vandaag om 15:41:05
Water maken m.b.v. botenlak/vernis door Joran
Vandaag om 15:15:23
  

Auteur Topic: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten  (gelezen 706 keer)

Norway13

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Gepost op: 21 september 2017, 21:37:07 »
Halo forummers...

Ik heb een lang blok (ruim 1,5mtr) in een berg lopen, heb deze opgedeeld in 3 secties en nu vraag ik me af of het mogelijk is, voor de zekerheid de midden sectie (waar ik moeilijk bij kan onder de berg) bij het begin en einde te voorzien van een aansluiting vanaf de DR4088, dus een vertakking vanaf 1 adres naar het begin en einde van de sectie. Ik wil dit doen om verzekerd te zijn van spanning op de rails en deze niet onderbroken wordt door bijv. een slechte raillas, er zitten nl ook 2 FlM 6110 rails (instelbaar van 80 tot 120mm) in waar snel een foutje in kan sluipen.
Ik werk met iTrain en de DR5000 van Digikeijs.
Als beginner kan ik niet overzien wat er fout zou kunnen gaan. Hoe zal iTrain reageren of de DR4088?


theo

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 16379
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #1 Gepost op: 21 september 2017, 22:29:34 »
Je bedoelt twee draden aan hetzelfde niet onderbroken stuk railstaaf en dan beide draden naar dezelfde ingang van de bezetmelder? Dat kan die bezetmedler niks schelen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 5658
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #2 Gepost op: 22 september 2017, 06:30:33 »
Ik wil dit doen om verzekerd te zijn van spanning op de rails en deze niet onderbroken wordt door bijv. een slechte raillas, er zitten nl ook 2 FlM 6110 rails (instelbaar van 80 tot 120mm) in waar snel een foutje in kan sluipen.
Die zou ik dan eerste maar eens weghalen en vervangen door een stuk op maat gemaakte flexrails. veel betrouwbaarder. Heb die instelbare stukken rails altijd ondingen gevonden.
Dit is vragen om problemen op termijn. Je kent hem misschien wel, meneer Murphy.
Gr.
Eric

Norway13

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #3 Gepost op: 22 september 2017, 09:27:35 »
Dank Henk. Ik was er niet helemaal zeker van..

En Remunj, ja ook die mogelijkheid had ik binnen dit forum gevonden en pas ik nu ook toe op nog een paar andere stukken, moest eerst ff uitvinden hoe dat nu precies moest en dat je daar andere raillassen voor nodig had.
Ik moet nog al wat slopen om dit bergstuk te kunnen vervangen en dacht het (toekomstig?) probleem met 2 aansluitpunten ook te kunnen voorkomen..

theo

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 5658
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #4 Gepost op: 22 september 2017, 12:54:07 »
Dan zou je ook kunnen overwegen om alle railstukken van een draad te voorzien en door te lussen. Dus niet alleen aan het begin en einde.
Dan maak je het zo betrouwbaar mogelijk.
Gr.
Eric

Norway13

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #5 Gepost op: 22 september 2017, 21:01:50 »
ja, zou kunnen maar ik heb er nog wel een beetje vertrouwen in hoor  ;).

Overigens gebruik ik die 6110's nu alleen op de overgangen van mijn "modulen" baan, helaas zijn dat er ook altijd nog een stuk 12 maar daar kan ik goed bij komen, dat is dus geen probleem.
In zo'n mooie grote baan ergens in Rotterdam zag ik dat ze de rails gewoon door gezaagd hadden en met een mooie ronding afgeslepen, daar zitten dan ook 2 draden op vanuit 1 adres van de 4088 denk ik?
Lijkt me wel knap precies werkje en nodigt niet uit voor veel demontage en weer opbouw denk ik (weer).

theo

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 5658
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #6 Gepost op: 23 september 2017, 16:35:17 »
Miniworld is een vaste tentoonstellingsbaan.
Die zal echt niet snel verplaatst worden.
En anders zal dat slopen tot de grond betekenen.

Ik hoop dat je vertrouwen hoog is.
Ik vertrouw erop dat Murphy je weet te vinden  ;D

Waarom nu niet wat extra tijd investeren om later frustraties te voorkomen  :angel:
Gr.
Eric

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7715
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: lang blok voorzien van 2 aansluitpunten
« Reactie #7 Gepost op: 23 september 2017, 17:19:32 »
Een blok van in totaal 1,5 meter met 3 secties, ik zou dat gewoon met 1 draadje per sectie doen. Nergens goed voor dat met meerdere draadjes per sectie te doen.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net