Google+
Doel:€250.00
Donaties:€150.94

Per saldo:€-99.06

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-08-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door Karst Drenth
Vandaag om 01:10:25
Eerste Hengelose Elektrische Locomotief ESS 3201 door Rockerbox2
Vandaag om 00:43:49
Raadplaatje door mdjr78
Vandaag om 00:23:22
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door tothebeach
Vandaag om 00:09:46
Eerste baanplan spoor N door Erik
17 augustus 2017, 23:30:36
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door AlfaArjen
17 augustus 2017, 23:29:58
Plus en min bij digitaal? door Klaas Zondervan
17 augustus 2017, 23:09:59
BMB 00-modulebaan, Scenery door Hans van de Burgt
17 augustus 2017, 23:04:21
Rangeren met de Sik - 120x40 in H0 door jandcargo
17 augustus 2017, 23:00:23
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Paralectic
17 augustus 2017, 22:58:48
Dienbladbaan in spoor 0: Tea Tray Depot door Edsko Hekman
17 augustus 2017, 22:52:19
Bouw spoor nul module baan bahnhof Königshofen tijdperk III door bernhard67
17 augustus 2017, 22:39:54
SBB/BLS/RhB enz. Info door Swiss_fan
17 augustus 2017, 22:29:50
Karlsruhe - Basel voorlopig onderbroken door Luit
17 augustus 2017, 22:08:17
Bouw Bahnhof Lippramsdorf in spoor Nul door bernhard67
17 augustus 2017, 21:56:36
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door Milocomarty
17 augustus 2017, 21:51:41
Piko h0 NS 2200 door henk
17 augustus 2017, 21:32:09
Bouw GTL-8 kit van WEKRA door Christoph
17 augustus 2017, 21:30:47
Schakeling voor kleurkeuze leds door Menno
17 augustus 2017, 21:19:32
Grote baan in spoor 1 door Ad Cleijsen
17 augustus 2017, 21:15:45
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door FransS
17 augustus 2017, 20:59:43
Oosterbeekbrug bis door Falcon10
17 augustus 2017, 20:58:08
RhB 1:87, terug naar 25 jaar geleden door Jan Bennink
17 augustus 2017, 20:50:38
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
17 augustus 2017, 20:47:24
Een stukje Odsherreds Jernbane (OHJ) door Stedahult
17 augustus 2017, 20:35:07
S.S. en H.S.M. goederenwagens door ingenium
17 augustus 2017, 20:24:08
Bouw van een omC bij de SGB in Goes. door Reinier Z.
17 augustus 2017, 20:12:22
Baanbouw Bosje77 door Wim Vink
17 augustus 2017, 20:02:41
Klein Duits kopstationnetje door Lucien
17 augustus 2017, 19:31:46
NS1200, hoe verf verwijderen i.v.m. overspuiten loc door Bjor
17 augustus 2017, 19:22:42
  

Auteur Topic: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen  (gelezen 553 keer)

richardvandijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 69
Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Gepost op: 12 augustus 2017, 23:05:56 »
Hallo allemaal.

Het aansluiten van mijn power 4 booster op mijn twincenter levert me wat hoofdbrekens op. Het probleem is als volgt: bij kortsluiting schakelt het twincenter en de booster netjes af. Als ik daarna alles weer wil inschakelen, nadat de kortsluiting is opgeheven, schakelt het twincenter wel in maar de booster niet. Dit is alleen te herstellen door de spanning eraf te halen en weer in te schakelen. Treinen rijden wel via de booster. dat werkt allemaal wel. Weet iemand wat ik niet goed doe en wat de oplossing is?

Met vriendelijke groet,
Richard
« Laatst bewerkt op: 13 augustus 2017, 22:31:55 door Bert van Gelder. Reden: Titel »

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 879
Re: power 4 aansluiten op twincenter
« Reactie #1 Gepost op: 13 augustus 2017, 21:55:10 »
Hallo Richard,

Hoe heb je de Power4 aangesloten, via de CDE-aansluiting of via de Loconetaansluiting. Beide aansluitingen hebben wat andere instellingen nodig op de Power4, zowel qua dipschwitches als de waarde van CV3.
Bij een CDE-aansluiting moet de eerste dipscwitch aanstaan en CV3 op 92
Bij een Loconet-aansluiting moeten alle dipscwitches op uit staan en CV3 op 94 (Dan schakelt de Power4 aan via de STOP/GO functie van het TwinCenter)
Ik gebruik zelf een Power8, maar de instellingen zijn hetzelfde. Verder heb ik CV10 (de cut-off tijd op 10 staan, zodat hij snel uitschakelt 75 uS) en CV11 op 0, zodat hij niet na een bepaalde tijd weer automatisch aanschakelt.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

richardvandijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 69
Re: power 4 aansluiten op twincenter
« Reactie #2 Gepost op: 13 augustus 2017, 22:03:07 »
Hallo phdirk.

Ik heb de power 4 aangesloten via loconet. de dipswitches staan allenmaal op uit. zeer waarschijnlijk zal het dan zoals jij zegd de cv waarde zijn. Kan jij mij vertellen hoe ik dit moet doen. heb op mijn twincenter gezocht naar de manier hoe dat moet maar niet gevonden. zeer waarschijnlijk ligt hier aan. Alvast bedankt.

Richard

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7621
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: power 4 aansluiten op twincenter
« Reactie #3 Gepost op: 14 augustus 2017, 08:54:42 »
Hallo phdirk.

Kan jij mij vertellen hoe ik dit moet doen. heb op mijn twincenter gezocht naar de manier hoe dat moet maar niet gevonden. zeer waarschijnlijk ligt hier aan. Alvast bedankt.


Het is niet CV #3 maar het is LNCV #3 en hoe je de LNCV waarden aanpast staat in de handleiding die je bij de power 4 hebt gekregen, die lezen, en uitvoeren.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 879
Re: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Reactie #4 Gepost op: 14 augustus 2017, 16:55:55 »
Hallo Richard,

Wim heeft gelijk het gaat om het programmeren van de LNCV-parameters.
Om vanuit het TwinCenter de LNCV-waarden te kunnen programmeren ga je naar het hoofdmenu van het TwinCenter, waarin je ook de taalkeuze etc instelt. Daar kom je door eerst op [menu] en dan op [mode] te drukken. Dan kun je bladeren tot je bij de Loconetmodule bent. Dan geef je eerst het artikelnummer van je Power4 op en het volgnummer, meestal 1. Dan kun je de LNCV-waarden van de Power4 programmeren
Met beste groeten,

Dirk Meijer

richardvandijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 69
Re: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Reactie #5 Gepost op: 15 augustus 2017, 22:24:14 »
Hallo Dirk.

Kan jij precies aangeven waar ik moet zoeken op het TC? ik kan het namelijk niet vinden. Zit het onder een submenu ofzo? Verder kan ik het ook niet vinden in de handleiding.

Richard

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 3339
Re: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Reactie #6 Gepost op: 15 augustus 2017, 22:32:45 »
Hoi Richard,

Niet om vervelend te doen, maar heb je de handleiding van de TC er al eens bij gepakt?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

richardvandijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 69
Re: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Reactie #7 Gepost op: 15 augustus 2017, 22:35:38 »
Hoi Timo.

Bedankt voor je reactie. Ja die heb ik al een keer of 4 doorgelezen. Zelfs de handleiding van een intellibox gelezen. Welke nagenoeg gelijk zijn zoals je weet.

Richard

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 6796
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Reactie #8 Gepost op: 16 augustus 2017, 06:56:42 »
Hallo Richard,

Dirk geeft het precies aan wat je moet doen:

Om vanuit het TwinCenter de LNCV-waarden te kunnen programmeren ga je naar het hoofdmenu van het TwinCenter, waarin je ook de taalkeuze etc instelt. Daar kom je door eerst op [menu] en dan op [mode] te drukken. Dan kun je bladeren tot je bij de Loconetmodule bent. Dan geef je eerst het artikelnummer van je Power4 op en het volgnummer, meestal 1. Dan kun je de LNCV-waarden van de Power4 programmeren

Tenzij je niet weet hoe je moet "bladeren" dan heb je inderdaad een uitdaging.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

richardvandijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 69
Re: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Reactie #9 Gepost op: 16 augustus 2017, 08:38:21 »
Zij. Er soms verborgen submenu's? Als ik het menu structuur bekijk Ie ik daar namelijk nergens iets over loconet modules aansluiten. Dus als jullie hier iets op weten heel graag.

Richard

Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk


Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 6796
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Reactie #10 Gepost op: 16 augustus 2017, 09:04:42 »
hoi,

Welke softwareversie van je Twin Center heb je dan? Je moet minimaal versie 1.1 op je Twin Center hebben, Update Twin Center

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

richardvandijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 69
Re: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Reactie #11 Gepost op: 16 augustus 2017, 09:08:00 »
Dank. Heb net even gekeken en ik moet eerst mijn TC updaten. Dank voor alle hulp

Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk


Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7621
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Reactie #12 Gepost op: 16 augustus 2017, 09:50:29 »
Zoals gezegd het staat in de handleiding van de power 4
Citaat
4. LocoNet Operation
If one operates the Power 4 with a LocoNet center it has many extended functions,
like disconnection of individual boosters and monitoring. All of the booster’s settings
the can be made with LocoNet programming.
4.1 Configuring the Power 4 via LocoNet
LocoNet devices like the Power 4 are set up by LocoNet configuration variables
(LNCVs). These LNCVs can be programmed with the help of the Intellibox (starting
with software version 1.3), the IB-control (starting with version 1.55) or the TwinCenter
(starting with version 1.1).

4.1.1 Calling a Power 4
􀁸 Connect the Power 4 to the LocoNet
􀁸 On the Intellibox (from Software Version 1.3) press the [menu]-key, immediately
followed by the [mode]-key, in order to enter the Basic Settings menu.

􀁸 Scroll to “LocoNet Prog.” with the [􀁌]-key
􀁸 Press the [􀁊]-key:
􀁸 Enter the part number for the Power 4 (in this case 63240) and press the [↵]-key
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

richardvandijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 69
Re: Power 4 aansluiten op TwinCenter, probleem na inschakelen
« Reactie #13 Gepost op: 16 augustus 2017, 22:43:00 »
Heren bedankt voor jullie hulp. Het is gelukt

Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk