Doel:€250.00
Donaties:€0.00

Per saldo:€-250.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 02-02-2023

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Berna-bahn, een klein speelbaantje in N door WimC
02 februari 2023, 23:41:05
Modulebaan.nl algemeen door Tjalling
02 februari 2023, 23:32:58
Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide? door WimC
02 februari 2023, 23:20:26
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
02 februari 2023, 23:19:08
Marklin/Trix koploper door Bor de Wolf
02 februari 2023, 22:59:27
Vraag over sneeuwblazer en bovenleiding. door René 4312
02 februari 2023, 22:56:58
US dieselmaterieel H0 door shay59
02 februari 2023, 22:40:48
Arlbergbahn.. ? door Schachbrett
02 februari 2023, 22:38:49
Pfarrerwinkel bahn door Jelmer
02 februari 2023, 22:27:16
Heen, En en Weer door Huup
02 februari 2023, 22:18:02
De IJmuider spoorlijn - korte geschiedenis en plaatjes door 1200blauw
02 februari 2023, 22:13:57
Raspberry Railways door Rasp
02 februari 2023, 22:12:27
Rob bouwt ook een GTR - 4-assige kolenwagen van de NS door MOVisser
02 februari 2023, 22:07:20
Bouw NTM Stationsgebouw Lemmer door Huup
02 februari 2023, 22:06:44
Toon hier je (model)TRAM foto's. door hrp
02 februari 2023, 21:59:39
Schema Roco ASC-2000 (10712) gezocht door Eric B
02 februari 2023, 21:56:39
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
02 februari 2023, 21:48:56
Realistische spoordijk, tips gevraagd door Eric B
02 februari 2023, 21:47:17
NS 6000 (in schaal 0) door FritsT
02 februari 2023, 21:06:37
Witmoosdorf door Bert55
02 februari 2023, 21:01:50
Dieselstadt door V200-G2000
02 februari 2023, 20:57:38
19 Toen door hrp
02 februari 2023, 20:42:29
Challenge, creatief zijn met niet voor de hand liggende voorwerpen in modelbouw. door Huib
02 februari 2023, 20:39:43
De meisjes van Verkade door Luit
02 februari 2023, 20:18:27
Wel/niet CIWL-bagagerijtuigen mee in de Edelweiss door Rob Ellerman
02 februari 2023, 20:17:41
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
02 februari 2023, 20:01:07
Piko NS1100, materieelbespreking door DavidNS400 Grote sik
02 februari 2023, 19:55:39
TV-Programma "De Grote Kleine TreinenCompetitie" door Martin Domburg
02 februari 2023, 19:37:33
Marklin Wissel Servo met Z21 door ramdani
02 februari 2023, 19:33:18
Isolatie wissels - DC (Trix) door VvKan
02 februari 2023, 18:50:50
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 46205 keer)

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 65
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #225 Gepost op: 12 oktober 2022, 14:25:26 »
Hallo Nico,

Het is mij niet helemaal duidelijk hoe ik op de juiste manier mijn Arloco moet configureren.
Ik heb een proefbaantje met 5 blokken en ieder blok heeft 2 bezetmelders.
Als ik begin met configureren geef ik mijn eerste arloco nummer 1.
Dan geef ik het basis adres ook bv nummer 1.
Daarna komen er wat default waardes waar ik niets aan verander.
Maar nu komt het, hoe moet ik verder?
Zou je mij een voorbeeld kunnen geven hoe ik de 10 melders moet configureren?

Groet Jan.





zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 65
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #226 Gepost op: 14 oktober 2022, 08:32:22 »
Hallo Allen,

Is er misschien iemand die een antwoord heeft op mijn bovenstaande vraag.

Groet Jan.

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 521
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #227 Gepost op: 14 oktober 2022, 10:35:45 »
Hallo Jan,

Als de handleiding niet voldoende soelaas biedt zou ik de YT filmpjes op internet ook bekijken en de draadjes die vast op dit forum te vinden zijn. Eventueel rechtstreeks Nico Teering (NTeering) een PM sturen maar ik vermoed dat het aan je adressering ligt. In de handleiding staat dat je alleen maar het beginadres hoeft op te geven dus adres 10 is dan 10 verder.
Adres 1 kan soms niet werken. Het kan zijn dat je deze niet kunt gebruiken (beroemde offset met z21/Z21). Probeer eens adres 100 ofzo.
« Laatst bewerkt op: 14 oktober 2022, 10:43:54 door MartinH0 »
Met vriendelijke groet, Martin

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 65
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #228 Gepost op: 14 oktober 2022, 10:49:50 »
Hallo Martin,

Bedankt voor je reactie. Ik zal Nico eens een mailtje sturen.

Groet Jan.

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 94
  • Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou sporen.
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #229 Gepost op: 14 oktober 2022, 14:23:03 »
Hallo Zwitserland,

Ik denk dat je met onderstaande zin uit de handleiding al heel veel verder komt. Verder moet je er rekening mee houden dat als je stroomdetectie gebruikt je de eerste poort van de OKKIE niet kan gebruiken.

De eerste actieve sensor krijgt het basis adres.
Het tweede het basisadres +1; het derde basisadres+2, enz.


Met vriendelijke groet,
Ron

PS In de handleiding staat onder het kopje 'Adressering' duidelijk hoe een en ander geconfigureerd dient te worden.
Met vriendelijke groet,
Ron

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 285
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #230 Gepost op: 26 november 2022, 13:23:51 »
Tijd voor de installatie van de tweede Arloco onder de treinbaan.
Op de ArLoco wil ik twee Okkies aansluiten, aan weerszijden één. Iedere Okkie gebruikt een massa van de ArLoco.



Nu wil ik op deze ArLoco (als het kan) ook nog de bezetmelders van de keerlus aansluiten. De RoSoft Keerlusmodule heeft drie uitgangen voor drie bezetmelders (massa-detectie) en een massa (GND) natuurlijk.

Nu kom ik dus een massa tekort op de ArLoco.
Kan ik twee massa's aan elkaar knopen? Dus twee draden in één aansluiting van de ArLoco?

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 94
  • Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou sporen.
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #231 Gepost op: 26 november 2022, 17:03:44 »
Hallo Erik,

Laten we beginnen met te zeggen dat de GND van de Arloco de 0 is van de voeding voor de Arloco en niets te maken heeft met welke andere GND dan ook, dus zeker niet die van de rails. Voorzover ik weet wordt de keerlus van Rosoft separaat op een eigen voedingsspanning aangesloten. Ik heb echter het vermoeden dat jij hier iets wil gaan doen wat niet kan en daarom wil ik je vragen of je een tekening kan laten zien van hoe jij denkt het te willen gaan aansluiten qua voedingsspanning.
Met vriendelijke groet,
Ron

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 285
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #232 Gepost op: 26 november 2022, 17:54:42 »
Dag Ron,

Ik denk dat je me hier verkeerd begrijpt en volgens mij denk je dat ik aan de gang wil met de massa van de voedingsspanning keerlusmodule en dat ik die wil aansluiten op de ArLoco. Dat is niet het geval. Ik wil de massa van de bezetmelderuitgangen aansluiten op de ArLoco.

Zie hier een plaatje van een keerlusmodule (elders van het forum).


De massa van de module zelf zit rechtsboven bij Power. Die wil ik dus niet doorverbinden met de Arloco, het gaat mij om de GND naast de
SD-uitgangen.

Ik kan een schema gaan tekenen maar ik vraag me af of dat hier iets toevoegt.
« Laatst bewerkt op: 26 november 2022, 17:56:37 door erikkral »

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 94
  • Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou sporen.
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #233 Gepost op: 26 november 2022, 18:56:25 »
Of ik je verkeerd begrijp laat ik even in het midden, maar mijn vermoeden dat je iets verkeerds wil doen is juist na je uitleg. Nogmaals, de GND van de Arloco is niet dezelfde GND als bij de keerlus. Hoe een en ander aan te sluiten i hier mooi te zien http://www.rosoft.info/xTreme-Keerlus.html. Alleen moet je niet de GND van de Arloco met de GND van de keerlus met elkaar verbinden.
Met vriendelijke groet,
Ron

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 285
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #234 Gepost op: 26 november 2022, 19:44:12 »
Ik denk dat je echt even dingen goed moet nalezen in je eigen documentatie en voor jezelf op een rijtje moet zetten.
Die GND-aansluiting op de keerlusmodule is een massa voor de SD-poorten. Ik snap niet waarom je aanneemt dat deze massa is doorverbonden met de massa van de Keerlusmodule-voeding zelf .

Het staat er toch echt toegelicht, nota bene in je eigen link.
Citaat
Aansluiting van de stroomverbruikers op een S88SD16- n of andere module met stroomdetectie zoals de 63340 van Uhlenbrock. Bij een common-ground systeem zoals de Intellibox, of het Twin-Center wordt de GND aansluiting verbonden met de Massa aansluiting.

Die GND-aansluitingen op de ArLoco zijn erop gezet om een potentiaalverschil te meten ten opzichte van de genummerde poorten.
Dus leg het mij alsjeblieft uit hoe je een Keerlus/Okkie of wat voor device dan ook dat een potentiaal heeft moet aansluiten zonder een GND. Als het kan, dan zou je er stinkend rijk mee worden.

En nog een weetje: deze setup (dus GND van de bezetmelder-uitgangen verbonden aan de GND-van de ArLoco) is al 1,5 jaar verbonden met deze ArLoco. Is dus al 1,5 jaar in gebruik. Zonder problemen.
« Laatst bewerkt op: 26 november 2022, 19:45:49 door erikkral »

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 94
  • Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou sporen.
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #235 Gepost op: 26 november 2022, 20:10:42 »
Dan zal ik het wel verkeerd begrijpen en in de war zijn. Ik zal er dan ook niet verder op ingaan om verwarring te voorkomen.
Met vriendelijke groet,
Ron

guy1846

  • Offline Offline
  • Berichten: 15
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #236 Gepost op: 27 november 2022, 19:01:41 »
Beste Erik.
ik weet niet of je in de handleiding van de arloco, het schema bekeken hebt.
daar staat nml alles wat je nodig hebt .
de okkie als stroomdetectie zorgt via zijn opto couplers voor  een galvanische scheiding van het signaal dat via het arloco shield naar de arduino uno input's gaat.
de transistor in elke opto , hun collector en emitter maken als het ware  deel uit van de arduino uno schakeling.
De GND vermelding op de OKKIE is verbonden met elke emitter van een opto.  de collector van deze transistor wordt hoog getrokken (5V) door de pullup input v/d arduino.
Deze input gaat naar logic zero als de transistor geactiveerd wordt, zeggen, een aanwezige stroomdetectie.
hou er rekening mee dat aansluitingen aan de rail zijde enkel via opto couplers kan geschieden. (voor de veiligheid)
ivm de keerlusmodule hebt U het plots over massa detectie, dat zie ik niet goed realiseerbaar met 2 Rail,  (stroomdetectie. )
hier moet ik even passen.
in elk geval als die keerlus een massadetectie versie is kan je die in geen geval met de arduino GND verbinden. maar val je onder de 3Rail massadetectie regels.
ik kijk met belangstelling uit naar jouw reactie.
met vriendelijke arcomora groeten,
guy


erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 285
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #237 Gepost op: 27 november 2022, 19:11:50 »
Sorry, daar waar ik massadetectie schreef bedoelde ik stroomdetectie.
RoSoft is inmiddels te hulp geschoten en heeft aangegeven dat het aan elkaar knopen van de massa's van een Okkie en de massa van een  Rosoft-keerlusmodule-bezetmelderuitgang geen probleem is.
Dat heb ik inmiddels gedaan en het werkt naar behoren.
« Laatst bewerkt op: 27 november 2022, 19:14:44 door erikkral »

guy1846

  • Offline Offline
  • Berichten: 15
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #238 Gepost op: 28 november 2022, 11:29:43 »
fijn zo, wie beter dan Wim RoSoft kan U hier antwoord geven.
vr gr
guy