Doel:€250.00
Donaties:€107.50

Per saldo:€-142.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 23-11-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Rondom Charlois door TonM
Vandaag om 09:46:14
De Hondsrugbaan, H0 door mass am see
Vandaag om 09:37:21
BNLS werkspoor - NS 3908 door Gerke
Vandaag om 09:34:12
Projekt 083-338 door Ric
Vandaag om 09:27:36
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 09:03:42
Messing laddertje met precies gelijke sporten door Marc tramt
Vandaag om 09:03:22
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
Vandaag om 08:53:49
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 08:42:00
EifelBurgenBahn door mass am see
Vandaag om 08:41:38
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Erik Mijd
Vandaag om 08:30:52
Stoommachine door Marij Stoffels
Vandaag om 07:52:44
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Tulpendaal
Vandaag om 07:09:27
Modelbouwen in een lijstje door Tulpendaal
Vandaag om 06:00:21
Wie heeft een adventskalender en/of prijsvraag? door EddyK
Vandaag om 04:13:43
Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door J. Moors
Vandaag om 02:22:53
PIKO Fabriek #61149 door Noordernet
30 november 2020, 23:05:31
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
30 november 2020, 22:55:05
Een Rotterdams gebouw door ronald1956
30 november 2020, 22:52:38
Van Swarzach naar Swarzburg door Wim Vink
30 november 2020, 22:52:32
Nieuwe Noorse baan : Nordlandsbanen: Hell Stasjon - Polarsirkelen door hansberekvam
30 november 2020, 22:50:42
Laag-Baarlo door Mark Lin
30 november 2020, 22:33:29
Opgegeven vermogen trafo, per uitgang of totaal? door JWS
30 november 2020, 22:30:36
Foam cutter zelf maken, welke materialen nodig? door Fritsprt
30 november 2020, 22:26:04
Werkplaats - (Baanplan H0) door Ronald Koerts
30 november 2020, 21:57:30
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Marc tramt
30 november 2020, 21:48:03
DR5000 koppelen aan raspberry Pi 4 modelb/4GB met rocrail door AlbertG
30 november 2020, 21:44:07
3D/RM IG: Anycubic photon voor modelbouw gebruiker ervaringen door Fritsprt
30 november 2020, 21:17:04
ESU Lokprogrammer: Hoe soundflow blokjes met elkaar verbinden? door Dave.......
30 november 2020, 21:14:56
Dönsdorfer Bauberichte door Basilicum
30 november 2020, 21:00:07
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
30 november 2020, 20:47:55
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 27750 keer)

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 57
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #180 Gepost op: 27 november 2019, 17:29:20 »
Hallo Nico,

Ik ben nu bezig met het configureren van de Arloco.
Ik snap niet hoe ik de nummers van mijn bezetmelders kan verwerken bij het configureren.
Ik heb 3 blokken met 6 melders.
Ik gebruik koploper.

Groet, Jan.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 917
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #181 Gepost op: 27 november 2019, 19:14:51 »
Hallo Jan.

Ben bang dat ik je daar niet echt bij kan helpen.
ArLoco's hebben zelf een (administratief) nummer en geven alleen maar bezetmeldingen door.
Ik begrijp dat Koploper zelf nummers toekent?
Vraag het eens op het Koploper forum.

Mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 27 november 2019, 19:20:55 door NTeering »

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 57
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #182 Gepost op: 27 november 2019, 19:25:48 »
Hoi Nico,

Bedankt voor het antwoord.
Ik had wat zitten experimenteren met de Arloco en koploper en zag inderdaad dat koploper met eigen nummers werkt.

Groet Jan.

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 65
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #183 Gepost op: 29 oktober 2020, 22:09:06 »
Hallo,

Ik heb gisteren twee ArLoco's klaargemaakt die ik vandaag wilde gaan installeren en testen.
Het gaat mis zodra ik de ArLoco shields op de Arduino plaats.
Bij het installeren loop ik dabn tegen foutmeldingen met de avrdude.exe (Aardige dude trouwens :P) en zegt ie dat ie niet kan synchroniseren met het device. De installatie gaat wel goed zodra ik het ArLoco shield eraf haal.
Idem voor het configureren: zonder shield erop lukt het, met shield erop krijg de melding "Invalid command!!

Het gaat mis bij beide shields op twee verschillende Arduino's.
Een van de Arduino's is een Geekcreit en de ander is een no name uit China.
De Wavgat-Arduino's liggen al in de container, dat was een miskoop.

Iemand enig idee wat er mis kan zijn?
Werken de ArLoco's helemaal niet zonder het aan te sluiten op de baan en centrale?





Alvast bedankt voor de hulp.

Hennik

  • Offline Offline
  • Berichten: 106
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #184 Gepost op: 29 oktober 2020, 22:23:38 »
Het lijkt alsof je de OKKIE op ingang 1 hebt aangesloten? Op pagina 4 van de handleiding staat dikgedrukt: "Op ingang 1 is géén continue detectie mogelijk. Alleen pulsdetectie."  En op pagina 8 onderaan: "Ook kan er geen OKKIE worden aangesloten op sensor 1"
Volgens mij kan dat de oorzaak van je probleem zijn
« Laatst bewerkt op: 29 oktober 2020, 23:43:37 door Hennik »

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 65
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #185 Gepost op: 30 oktober 2020, 08:57:37 »
Het lijkt alsof je de OKKIE op ingang 1 hebt aangesloten? Op pagina 4 van de handleiding staat dikgedrukt: "Op ingang 1 is géén continue detectie mogelijk. Alleen pulsdetectie."  En op pagina 8 onderaan: "Ook kan er geen OKKIE worden aangesloten op sensor 1"
Volgens mij kan dat de oorzaak van je probleem zijn

Dit was het probleem. Nadat ik de draad bij sensor 1 had weggehaald, werkt het en krijg ik geen "Ïnvalid command!" meer.
Hoe zou ik de OKKIE makkelijk kunnen testen?

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 65
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #186 Gepost op: 16 november 2020, 15:57:26 »
Ik heb de ArLoco-handleiding inmiddels gevonden met een uitgebreide uitleg hoe te testen. Had het eigenlijk niet hoeven vragen.

Ik werd in een ander topic nog wel geattendeerd op het plaatsen van een diodeschakeling om problemen bij ongedetecteerde stukken spoor te voorkomen. Ik werd gewezen op deze link: https://encyclopedie.beneluxspoor.net/index.php/Diodeschakeling

Ik heb het volgende gelezen:
Citaat
Het aantal diodes in de diodeschakeling dient gelijk te zijn aan het aantal diodes per ingang van de bezetmelder. In veel bezetmelders is over de meetdiodes een weerstand van 4k7 (4700, geel-violet-rood) Ω gemonteerd om de gevoeligheid in te stellen.

Ik gebruik ArLoco in combinatie met een OKKIE. Ik denk dus dat ik naar de specs van de Okkie moet kijken om erachter te komen hoeveel diodes ik nodig heb. Volgens mij word er per ingang een 2W10 een diodebrug gebruikt. Dat zijn dus 4 diodes in deze brug.
Moet ik die zelfde brug gebruiken in een diodeschakeling?

Of heeft er iemand een advies hoe het op te bouwen? Want ik vind het moeilijk om te bepalen welke onderdelen ik precies nodig heb.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 917
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #187 Gepost op: 16 november 2020, 16:05:14 »
Erik,

Je kunt als diodebrug heel goed 1/8 Okkie gebruiken. De uitgang naar een ArLoco sluit je dan niet aan.
Dan heb je exact hetzelfde als op de wel gedetecteerde secties.
Al je zo 4 ingangen naast elkaar gebruikt kun je de PC844 (optocoupler) weglaten en als reserve inzetten als er een overlijdt.

Nico

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 65
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #188 Gepost op: 16 november 2020, 16:53:45 »
Erik,

Je kunt als diodebrug heel goed 1/8 Okkie gebruiken. De uitgang naar een ArLoco sluit je dan niet aan.
Dan heb je exact hetzelfde als op de wel gedetecteerde secties.
Al je zo 4 ingangen naast elkaar gebruikt kun je de PC844 (optocoupler) weglaten en als reserve inzetten als er een overlijdt.

Nico

Hi Nico,

Bedankt voor je advies. Zo blijkt dat een Okkie multifunctioneel is!
Ik snap niet precies wat je zegt.

Citaat
Je kunt als diodebrug heel goed 1/8 Okkie gebruiken. De uitgang naar een ArLoco sluit je dan niet aan.
Ik snap dat je de uitgang naar de ArLoco niet aan moet sluiten in dit geval, maar dan wel naar de DCC centrale toch? anders gebeurt er niets. Zo dus?


Citaat
Al je zo 4 ingangen naast elkaar gebruikt kun je de PC844 (optocoupler) weglaten en als reserve inzetten als er een overlijdt.
Ik hoef dit maar een keer doen (dus maar een Okkie ingang nodig), als ik de encyclopedie lees:

Citaat
Meerdere niet-gedetecteerde baanstukken één diodeschakeling
Het is niet altijd nodig om voor ieder niet-gedetecteerd baanstuk een diodeschakeling bouwen en plaatsen. Met één diodeschakeling bij de centrale of de versterker c.q. booster en een extra draad bij de centrale voedingsleiding (CVL of ringleiding) zijn alle niet-gedetecteerde baanstukken (secties) te voeden. Dan ziet het geheel er uit als in het onderstaande schema. De totaal afgenomen stroom die door de diodeschakeling kan gaan lopen, mag niet hoger zijn dan hieronder beschreven:


NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 917
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #189 Gepost op: 16 november 2020, 17:10:52 »
Hallo Erik,

In principe hoeft het inderdaad maar een keer.
Maar dat betekent wel dat de totale stroom van alle treinen op niet gedetecteerde secties over dezelfde diodebrug gaat.
Zelf groepeer ik dan een aantal van die secties en die groep gaat dan op de dichtstbij gelegen 1/8 Okkie.
Het ligt er maar aan hoe je baan in elkaar steekt.
Je plaatje is helemaal correct. Omdat sensor 1 van de ArLoco niet werkt met een Okkie, blijft er vaak 1/8 Okkie over.

Nico