Doel:€250.00
Donaties:€150.00

Per saldo:€-100.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 08-12-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Raadplaatje door BrightonBelle
Vandaag om 13:48:38
TCM Opnieuw beginnen met een modelbaan. door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:18:56
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door Chris
Vandaag om 13:17:05
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door ChristiaanB
Vandaag om 12:57:50
Fleischmann modellgleis wissel in elkaar zetten door Joost O
Vandaag om 12:55:37
Roco 2019 door Sander Fondse
Vandaag om 12:55:23
De CanBus komt naar Kranenberg, Arduino's en de CanBus door Klaas Zondervan
Vandaag om 12:38:24
Peco korte kruising SL-E393F, waar sluit je draden aan? door Klaas Zondervan
Vandaag om 12:33:38
Nedstaal; van sloop tot vrije vertaling H0 door Deetrein
Vandaag om 12:24:52
MB-module: Hielan Ware door Hendrik Jan
Vandaag om 11:54:36
Een klein stukje Scotland door Hendrik Jan
Vandaag om 11:47:07
Piko NS1100, materieelbespreking door Ben
Vandaag om 11:37:47
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 11:33:55
Wensendraadje Nederlands 2020 door Eric B
Vandaag om 11:30:05
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door BartvD
Vandaag om 11:21:00
WLAN maus + Z21 'P' error door Sven
Vandaag om 11:17:27
The R & J Colliery Ltd. 1:76 Brits. door St00mboy
Vandaag om 11:14:41
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 11:12:35
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 11:08:51
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Erik Mijd
Vandaag om 11:01:08
DDM-1 & DD-AR; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Bob R.
Vandaag om 10:24:37
Mardec WIDO door NTeering
Vandaag om 10:22:15
SGM; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Bob R.
Vandaag om 09:13:19
Projekt 083-338 door Noordernet
Vandaag om 07:38:31
Geweatherde Challenger, O-schaal, MTH door Ronald Halma
Vandaag om 06:46:31
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
12 december 2019, 23:01:15
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door NS264
12 december 2019, 22:51:59
Montage bouwkit Weinert BR 93 door wob
12 december 2019, 22:36:40
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
12 december 2019, 22:25:46
Very USA: The Slug door NS1220
12 december 2019, 21:55:48
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 21910 keer)

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 245
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #165 Gepost op: 13 september 2019, 12:47:41 »
Hallo Nico,

Ja het is zeker vreemd.

Ik zie wel de melding op de Arloco, maar niks op de PC. ik gebruik Rocrail en tijdelijk ook iTrain. Beide geven geen melder weer.
En op mijn centrale DR5000 (melder monitor) zie ik ook niks binnen komen.

Zou er een kapot contact tussen de Arloco en de Arduino kunnen zijn? Of zie ik dan ook geen melding op de Arloco?

Ik ga de draad van blok 4 even naar een andere Okkie leggen waar ik nog melders over heb.
En eventueel kan ik ook nog de Okkie vervangen.

Groeten Marco

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 245
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #166 Gepost op: 14 september 2019, 16:20:21 »
Het probleem is opgelost, ik heb de draad van melder 4 naar een andere Okkie gelegd.
En jawel in blok 4 heb ik nu ook bezetmelding!  (y)

Voor de zekerheid blok 5 even aangeloten op blok 4 van de Okkie en nu werkt blok 5 dus niet meer, dus dat hebben we teruggezet.  :angel:

Er is dus gewoon 1 kanaal van de Arloco of Okkie defect, geen probleem dus want op een andere Okkie had ik nog kanalen over.
Ik heb ook geen zin om de Arloco en de 2 Okkies helemaal te demonteren om ze te kunnen doormeten. Dus ik laat het lekker zo.

Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 846
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #167 Gepost op: 14 september 2019, 16:24:20 »
Hallo Marco,

Mooi dat het is opgelost. Maar als een poort van de Okkie kapot is hoe kan dan toch de ArLoco een puls geven op de statusled?
Blijft vreemd. Heb je gemeten dat de uitgang van de Okkie gewoon hoog blijft als er toch een trein op staat?

Mvg
Nico

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 245
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #168 Gepost op: 14 september 2019, 16:59:55 »
Hallo Nico,

Ik denk eigenlijk niet dat de poort van de Okkie stuk is.
Vermoedelijk is er iets tussen de Arduino en de Arloco. Of alleen de Arloco.
Zou het kunnen dat ik 1 van de pinnen die in de Arduino gaan niet helemaal goed gesoldeerd is?
Dan blijf je wel je signaal op de Arloco zien maar wordt er niks doorgegeven aan de Arduino?

Maar laten we er niet te lang  stil bij blijven staan want alles werkt weer.
Heb alleen een afwijkend adres in mijn klimspiraal.  ::)

Groeten Marco



erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #169 Gepost op: 21 oktober 2019, 18:24:42 »
Hallo,

Ik ben gisteren ook begonnen om een ArLoco en een okkie te solderen.
Ik vroeg me af of ik een paar lege poorten van de okkie kan gebruiken voor treindetectie voor een keerlus.

Zou ik niet met dezelfde of met een tweede Arduino en een Okkie in de keerlus kunnen ompolen?
Arduino en relaisvoorbeelden zijn er genoeg er is mij alleen onbekend of ik de Okkie in deze situatie kan gebruiken voor de detectie...

Groet,

Erik

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 846
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #170 Gepost op: 21 oktober 2019, 20:50:59 »
De Okkie heeft een open collector uitgang.  Die moet je 'hoog' houden door 'm aan te sluiten op iets dat een pull up heeft naar 5V, zoals een Arduino. Die uitgang gaat omlaag als er een trein rijdt/staat op de sectie waar de Okkie op is aangesloten. Dus ja, de Okkie is bruikbaar.
Op die Arduino hoeft natuurlijk geen ArLoco sketch te staan. Je kunt er iedere sketch opzetten die het lag worden van de ingang detecteert.

Mvg
Nico



erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #171 Gepost op: 21 oktober 2019, 21:16:35 »
Dankjewel Nico, komt later goed van pas.

Ik heb het eerste shield afgerond maar een fout gemaakt door pin 12 en 13 aan elkaar vast te solderen. Ik kreeg het niet meer hersteld ook al had ik alle tin op het oog weggehaald, de multimeter gaf aan dat er toch nog sluiting was.


Ik heb toen maar besloten om de pinnen eruit te halen zodat je met de Arduino in ieder geval geen sluiting kan maken.


Kan ik de shield nog gebruiken?
Kan ik pinnen 12 en 13 uitschakelen in de software?

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 846
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #172 Gepost op: 21 oktober 2019, 21:42:26 »
Hallo Erik,

Met een simpele tinzuiger had je dit probleem zo opgelost.
Helaas nu te laat.
Je kunt inderdaad pinnen uitsluiten (=niet actief zetten)
Zie hiervoor de handleiding.

Mvg
Nico

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #173 Gepost op: 21 oktober 2019, 22:10:21 »
Dag Nico,

De tinzuiger staat nu ook op m’n boodschappenlijstje.
Overigens mis ik condensator C3 1000 uF,
Zat er niet bij.

Heb ik die nodig wanneer ik het via LocoNet wil voeden?

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 846
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #174 Gepost op: 21 oktober 2019, 22:16:18 »
Oeps, slordigheidje.  :-[
Stuur nog  even een mail of PB met je adres.

Nico

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #175 Gepost op: 21 oktober 2019, 22:20:42 »
Zal ik later even doen. Ik heb nog een tweede ArLoco shield liggen die ik nog moet solderen. Ik zal die eerst maken, als dat mislukt kan ik misschien die onderdelen hergebruiken voor dit bordje. Wordt vervolgd...

**Jelle**

  • Offline Offline
  • Berichten: 300
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #176 Gepost op: 22 oktober 2019, 19:05:08 »
Ik heb zojuist het hele verhaal, en ook de handleiding van de arloco doorgelezen.
Zelf gebruik ik voor stroomdetectie hetzelfde principe met de antiparallel geschakelde diode s en de PC844 optocoupler, maar zonder de 4k7 weerstanden parallel aan de diode s.
Wat is de functie van deze weerstanden?
NS, DDW, Edits booster, LocoNet met LbServer, besturing met eigen geschreven software in VB

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 57
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #177 Gepost op: 14 november 2019, 17:18:38 »
Hallo Nico,

Ik heb mijn proefbaantje weer tevoorschijn gehaald en vraag me iets af.
De rode led op de Arloco brand.
Moet dat eigenlijk wel?

Groet Jan.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 846
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #178 Gepost op: 14 november 2019, 17:25:35 »
Als je in configuratiemodus bent moet die inderdaad aan zijn.
In normal mode is er alleen een puls bij het verzenden van een LocoNet signaal.


Nico

72sonett

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 1424
    • El Carrilet
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #179 Gepost op: 14 november 2019, 18:13:22 »
... zonder de 4k7 weerstanden parallel aan de diodes.
Wat is de functie van deze weerstanden?

https://encyclopedie.beneluxspoor.net/index.php?title=Detectieschakelingen;

Citaat van: Encyclopedie
De weerstand tussen de diodes ... heeft een dubbele functie.
1. voor het instellen van de gevoeligheid van de PC817. Bij een hogere waarde reageert de PC817 iets eerder en bij een lagere waarde zal deze iets later reageren.
2. geeft een stukje van het digitale signaal ... door, dat door de drempelspanning die over de beide in serie geschakelde diodes staat 'wegvalt'.
El Carrilet

Not sent from my Pocketline Swing 380, Xperia Z2, iPhone, C5503, ALE-L21 or SM-G900F using Tapatalk.

MH